Doğumdan sonra nasıl kilo verilir?

Doğum sonrası alınan kilolar annelerin en büyük kaygıları arasında yer alıyor. Peki, bu doğum kiloları nasıl verilir? Bu dönemde nelere dikkat edilmeli? Doğumdan sonra kilo vermek için nasıl beslenmek gerekir?

Haberin Devamı

DOĞUM SONRASI KİLO VERME SÜRECİ NASIL OLMALI?

Doğumdan sonra nasıl kilo verilir

Doğum sonrası doğru bir beslenme programı ile ayda 1- 2 kg arasında düzenli bir şekilde kilo verilebilir. Bu dönemde doğum sonrası eski görünüşe dönmek için acele edilmemelidir. Haftada 500 gramla 1 kilo arasında kilo vermek, anne sütünün miktarını ya da kalitesini etkilemez.

DOĞUM SONRASI ZAYIFLAMAK İÇİN ACELE ETMEYİN

Doğumdan sonra nasıl kilo verilir

Çok ağır diyetler yaparak hızlı kilo vermeye çalışmak annenin iyileşmesini geciktirir, kendisini yorgun hissetmesine neden olur. Yine bu dönemde yapılan uygunsuz diyetler, ağır egzersizler annenin sütünün azalmasına neden olup bebeğin gelişimi geriletebilir.

Haberin Devamı

DOĞUM SONRASI ZAYIFLAMAK İSTEYENLER NE YAPMALI?

Doğumdan sonra nasıl kilo verilir

Sağlıklı beslenmek ve düzenli egzersiz yapmak vücudunuzun şekle girmesinde en önemli iki faktördür. Anneler bu dönemde yeterli miktarda sıvı almaya, sağlıklı ve dengeli beslenmeye ve düzenli egzersiz yapmaya özen göstermelidirler.

DOĞUMDAN SONRA KİLO VERMEK İSTEYENLER İÇİN ÖNERİLER

Doğumdan sonra nasıl kilo verilir

  • Emzirme döneminde tek taraflı beslenmeden kaçınmaya, protein, yağ, vitamin ve mineralleri dengeli almaya, karbonhidrat ihtiyacını sağlıklı/düşük glisemik indeksli karbonhidratlardan karşılamaya özen gösterin,
  • Az az sık sık beslenin.
  • Günde 2,5-3 litre su için.
  • Fast food ürünlerden, yüksek kalorili, aşırı yağlı, tatlı gıdalardan uzak durun
  • Düzenli egzersiz yapın. Bu şekilde hem kilolarınızı daha kolay verirsiniz, hem daha sağlıklı olursunuz, hem de daha kaliteli sütünüz olur.
    [fotogaleri=1705,2545,4055]
Yazarın Tüm Yazıları