Doğumdan sonra adet düzeni nasıl olur?

Doğum sonrası adet düzeni nasıl olur? Doğum sonrası kanamalar ne kadar sürer? Doğumdan sonra adet kanaması ne zaman başlar?

Haberin Devamı

DOĞUM SONRASI KANAMA (LOŞİA) NE KADAR SÜRER?

Doğumdan sonra adet düzeni nasıl olur

Doğum sonrası kanama ortalama 6 hafta kadar devam eder. “Loşia” olarak bilinen bu kanama, ilk günlerde normal adet kanamasından biraz daha fazladır. Kırmızı renkte olan bu kanama zamanla azalarak kahverengiye ve daha sonra sarımsı beyaz renge dönerek biter.

Loşia sona erdikten sonra emzirmeye devam ediliyorsa adet kanamasının başlama süresi daha geç olabilir. Bunun nedeni emzirme nedeniyle salgılanan hormonlardır.

[fotogaleri=4027,3707,2264]

DOĞUMDAN SONRA ADET KANAMASI NE ZAMAN BAŞLAR?

Doğumdan sonra adet düzeni nasıl olur

Doğumdan sonra düzenli olarak bebeklerini emziren annelerde adet kanamasının 6 ay içinde başlamasını bekleriz. Fakat anne çok düzenli ve sık aralıklarla emziriyor, gece emzirmesi de fazla ise adet kanamasının başlaması 18 aya kadar da uzayabilir. Bununla birlikte adet kanaması başlasa bile anne emzirmeye devam ettiği sürece kanamaları düzensiz olabilir.

DOĞUM SONRASI ADET KANAMALARI NE ZAMAN DÜZENE GİRER?

Doğumdan sonra adet düzeni nasıl olur

Emzirme döneminin bitmesiyle birlikte adet kanamalarının da düzene girmesini bekleriz. Emzirmeyen annelerin adet kanaması genellikle 1-2 ay sonra başlar, ancak 6 aya kadar gecikmesi de beklediğimiz bir durumdur.

DOĞUMDAN SONRA ADET GÖRÜLMEZSE GEBE KALMA İHTİMALİ VAR MI?

Doğumdan sonra adet düzeni nasıl olur

Doğumdan sonra adet görmemeniz gebe kalamayacağınız anlamına gelmez. Bu dönemde adet olmasanız da yumurtlamanız başlar, bu da gebe kalmanıza neden olabilir. O yüzden gece dahil çok sık ve düzenli emziriyorsanız doğumdan 6 hafta sonra doktorunuzun önerdiği size uygun bir korunma yöntemi ile korunmalısınız. Düzenli ve sık emzirmiyorsanız doğumdan 3 hafta sonra korunmaya başlamalısınız.

Yazarın Tüm Yazıları