Yusuf Can
Yusuf Can
Yusuf Can

Burun estetiğiniz hayal ettiğiniz gibi olmadı mı?

İlk burun estetiği ameliyatının başarısız olmasının çok çeşitli nedeni olabilir.

Haberin Devamı

Başarısız burun estetiği gerçekten de hastaları önceki hallerinden çok daha fazla mutsuz edebiliyor ve yeni burunlarını bir takıntı haline getirebiliyorlar. Bu durumla karşı karşıya kalanlar aslında hiç de haksız değiller. Çünkü isteyerek girdikleri bir operasyondan beklemedikleri bir sonuçla çıkınca büyük hayal kırıklığı yaşayabiliyorlar. Bu durumdaki hastalar için tavsiyemiz soğukkanlı davranıp, sakin bir şekilde çözüm üretmeye çalışmalarıdır. Öncelikle ameliyatı gerçekleştiren doktora başvurmalı, ortaya çıkan sorunları onunla çözmeyi denemeliler. Eğer çözemiyorlarsa ya da güven eksikliği oluşmuşsa, revizyon burun estetiği konusunda uzman ve tecrübeli bir doktordan destek almalarını tavsiye ediyoruz.

REVİZYON BURUN ESTETİĞİ NEDİR?

Revizyon burun estetiği ilk ameliyatta estetik ya da nefes alma zorluğu gibi sorunların giderilemediği burunlara uygulanan düzeltme ameliyatlarıdır. Doğal burun yapısı değiştirilip burun dokusu daha hassas hale geldiği için ilk kez yapılan burun estetiği ameliyatlarına göre çok daha zor ameliyatlardır. Revizyon burun estetiği ameliyatlarının başarılı geçebilmesinin tek yolu bilgili ve tecrübeli cerrah seçimidir. Bu süreçte ameliyatın çok iyi bir şekilde planlanması, burnun doğal ve birincil ameliyat sonrasındaki halinin çok iyi analiz edilmesi gerekir. Ayrıca ilk burun estetiğinin üzerinden en az 6 ay, normal olarak 1 yıl geçmiş olması gerekir.

Haberin Devamı

Burun estetiğiniz hayal ettiğiniz gibi olmadı mı

İLK BURUN ESTETİĞİNİN BAŞARISIZ SONUÇLANMASININ NEDENLERİ NELERDİR?

İlk burun estetiği ameliyatının istenilen sonuçlara ulaşmamasının yani başarısız olmasının çok çeşitli nedeni olabilir. Burun oldukça karmaşık bir anatomisi olan bir organımızdır. Ufacık bir hata bile ameliyatın sonucunu olumsuz yönde değiştirebilir. Ameliyat öncesinde burnun iyi analiz edilmemiş olması, hastanın fiziksel özellikleri, cildinin kalitesi, yine hastanın yaşam tarzı ya da yaşanılan ufak bir kaza revizyon burun estetiği ihtiyacını ortaya çıkarabilir.

REVİZYON BURUN ESTETİĞİNDE HANGİ TEKNİK KULLANILIR?

Revizyon burun estetiğinde teknik, burundaki soruna göre seçilir. Aslında genel anlamda kullanılan teknikler bütün burun estetiği ameliyatlarında aynıdır; ya açık teknik ya da kapalı teknikle ameliyatlar gerçekleştirilir. Ancak revizyon burun estetiğinde cerrahlar burundaki sorunların sebebini daha net bir şekilde görüp analiz edebilmek için genellikle açık rinoplasti tekniğini tercih ederler. Bu şekilde sorunları daha net bir şekilde tespit edip müdahale edebilirler. Ameliyatın ardından izler burun ucu kıvrımlarına gizlenir. İyileşme süreci boyunca çizgi halindeki izler giderek daha da belirsiz hale gelir. 6 ile 1 yıl içinde burun tam olarak şeklini almaya başlar.