Yusuf Can
Yusuf Can
Yusuf Can

Burun estetiği ameliyatınız kötü mü geçti?

Sonuçtan memnun kalmadıysanız...

Haberin Devamı

Başarısız burun estetiği operasyonları bazı durumlarda hastaları önceki hallerinden çok daha fazla mutsuz edebiliyor ve hatta yeni burunlarını bir takıntıya dönüştürebiliyor. Bu durum aslında çok doğal. Oldukça zahmetli bir operasyonun ardından beklemedikleri bir sonuç ile karşılaşınca yaşadıkları hayal kırıklığı ve stres kişiyi depresyona sokabiliyor. İlk ameliyatın başarısız geçtiği durumlarda revizyon rinoplasti uygulanır. Hastalara  öncellikle ilk ameliyatı yapan doktorunun desteği ile burunlarındaki sorunları gidermesi tavsiye edilir. Eğer kendi doktorunuzla tedaviye devam etmek istemiyorsanız revizyon rinoplasti alanında uzman başka bir doktora başvurabilirsiniz.

Burun estetiği ameliyatınız kötü mü geçti

Haberin Devamı

REVİZYON BURUN ESTETİĞİ NASIL YAPILIR?

  • Revizyon burun estetiği ilk ameliyattan sonra ortaya çıkan şekil bozuklukları ve nefes alma problemlerini gidermek için yapılan ameliyatlardır.
  • Revizyon burun estetiği ile ameliyata göre çok daha zor bir operasyondur. Bunun sebebi ilk ameliyatta doğal burun yapısının değişikliğe uğrayarak burnun çok daha hassas hale gelmesidir.
  • Revizyon burun estetiği ameliyatlarının başarılı geçmesi için mutlaka alanında tecrübeli bir doktor tarafından yapılması gerekir. Revizyon burun estetiğinin kişiye özel olarak planlanması, birincil burun ameliyatı sonrası burnun aldığı yapı ve kişinin doğal burun yapısının ayrıntılı bir şekilde analiz edilmesi gerekir.
  • Birincil burun estetiği operasyonunun sonuçlarından memnun kalmayan hastaların revizyon rinoplastiye başvurabilmeleri için ilk ameliyatın üzerinden en az 6 ay  daha da ideali  1 yıl geçmesini beklemeleri gerekir. Çok özel durumlarda ise bu süre daha kısa tutulabilir.

BURUN ESTETİĞİ HANGİ SEBEPLERDEN BAŞARISIZ GEÇER?

Birincil burun estetiği ameliyatının hedeflenen sonuca ulaşmamasının yani başarısız olmasının çok sayıda nedeni olabilir. Burun kompleks ve karmaşık yapıya sahip bir organımızdır. Her zaman cerrahi hatalar nedeniyle ortaya çıkmaz. Hastanın kişisel özellikleri, cerrahın tecrübesi ya da sonradan geçirilen travmatik durumlar operasyonun sonuçlarını olumsuz yönde etkileyebilir. Revizyon burun estetiği ameliyatlarının çok iyi planlanması, hastanın burun yapısının doğru bir şekilde analiz edilmesi, burun derisinin kalitesi, hastanın yaşam tarzı ya da geçirilen bir kaza sonucu revizyon burun estetiği ihtiyaç duyulabilir.

                  Burun estetiği ameliyatınız kötü mü geçti 

Revizyon burun estetiğinde kullanılacak olan teknik burundaki soruna göre belirlenir. Revizyon burun estetiğinde cerrahlar genellikle burunun iç yapısındaki değişikleri daha net bir şekilde görüp analiz edebilmek için açık rinoplasti tekniğini tercih eder. Açık teknikte  insizyon (kesi)  yeri özenle  süture  edilip  kapatılırsa,  izler iyileşme süreci tamamlandıktan sonra fark edilmez hale gelir. Burnun tam olarak iyileşmesi için 6 ay ile 1 yıllık gibi bir süreye ihtiyaç vardır. Revizyon rinoplasti ameliyatı olmak durumunda olan hastalara ilk tavsiyem sabırlı ve soğukkanlı olmalarıdır. Çünkü ameliyatın başarılı geçmesi için ilk adım sorunun çözümüne odaklanmak ve motivasyonu yüksek tutmaktır.