Yeşim İşgüzar Orak
Yeşim İşgüzar Orak
Yeşim İşgüzar Orak

Vücuttaki fazla ödemi atmaya yardımcı oluyor

Evde kolaylıkla yetiştirilen bu bitkinin sağlığa birçok faydası mevcut.

Haberin Devamı

Evde kolaylıkla yetiştirebilen bir bitki olan buğday çiminin sağlığa pek çok yararı mevcut. Özellikle vücuttaki fazla ödemi atmaya yardımcı olan bu besinin diğer yararlarını Uzman Diyetisyen Yeşim İşgüzar sıraladı.

* Buğday çimi, vücut için gerekli olan tüm aminoasitleri bünyesinde bulundurur. İçeriğindeki proteinin büyük çoğunluğu vücut tarafından kullanılabildiği için biyoyararlılığı yüksek bir bitkidir. Bu sayede bünyesindeki amino asitler kolayca hücrelerimize ulaşır.

* Buğday çimi, tohumu olumsuz anlamda etkileyen gluten ve diğer elementleri içermez. Bu nedenle glutene alerjisi olan ya da daha hassas vücuda sahip bireyler tarafından tüketilebilir.

* A, D, E, K ve B vitaminleri açısından zengindir. Aynı zamanda folik asit ve C vitamini deposudur. Bundan dolayı bağışıklık sisteminin güçlü olmasını, vücudun oksidanlara karşı mücadele etmesini ve kendini korumasını, sinir siteminin sağlıklı kalmasını sağlar. Aynı zamanda kansızlığı engelleyici etki de gösterir.

* Yapısında bulunan klorofil sayesinde serbest radikalleri nötralize eder, DNA’nın yenilenmesine yardımcı olur, vücutta magnezyum bileşimine girdiğinden kas ve kalp kasılmasını dengeler, sağlıklı bir yaşam sağlar.

* Detoks etkisi göstererek karaciğeri rahatlatır, bağırsak fonksiyonlarını daha aktif hale getirir ve vücuttaki fazla ödemin atılmasına çok büyük katkı sağlar. Böylece vücuttan besinlerle ya da çevresel faktörlerle toksik öğelerin atımında ve vücut dengesinin kurulmasında büyük rol oynar.

* Vücudu savunmasız durumlara karşı korur. Yüksek besin değeri sayesinde doyurucu, vitamin ve mineral ihtiyacını karşılayıcıdır.

* Kalp, sinir ve bağışıklık sistemini dengede tutucudur.