Yasemin Soytürk Özseren
Yasemin Soytürk Özseren
Yasemin Soytürk ÖzserenYazarın Tüm Yazıları

Nöral terapi nedir? Nöral terapi nasıl uygulanır?

Nöral terapi; ağrı şikayetiyle başvuran hastalarda, otonom sinir sistemi bozuklukları olanlarda tedavi için etkili ve güçlü bir yöntemdir. Tedavide iyileşme mekanizmasını harekete geçiren bir enjeksiyon uygulanır. 19. yüzyılın başlarında yöntem oluşmaya başlamış ve gelişmiştir.

Haberin Devamı

Nöral terapi uzman doktorca uygulandığında kronik ağrı problemi için oldukça iyi bir tedavidir. Nöral terapi, diğer tedavi yöntemleriyle kombine edilerek uygulanabilir. Kombine tedavilerde uygulanan diğer yöntemlerinin etkisini arttırıcı özelliğe sahiptir. Oldukça ince iğneler aracılığıyla uygun ilaç kullanılarak tedavi yapılır.

NÖRAL TERAPİNİN VÜCUTTAKİ ETKİLERİ NELERDİR?

Uygulanan tedavi sayesinde sinir ve ağrılı bölgelerde biyolojik elektrik problemini tedavi eder. Bu yöntem sinirsel özellikte olduğundan vücutta uygulanan bölgeden farklı bir bölgenin tedavisi yapılabilir. Nöral terapi ortopedik sıkıntıların tedavisinde uygulandığında etkin sonuç alınabilir. Ayrıca, tedavi özelliğinin yanına önleyici olarak da uygulanabilir. İç organ rahatsızlıkları, düzen bozuklukları ve bu organlardaki bazı hastalık tedavilerinde de yardımcı niteliktedir. Bebekler, gebeler dahil olmak üzere her yaştan insana nöral terapi ile tedavi yapılabilir. Nöral terapi ile uygulanan tedavinin herhangi bir yen etkisi bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

NÖRAL TERAPİ HANGİ HASTALIKLARIN TEDAVİSİNE YARDIMCI OLUR?

Nöral terapi bazı hastalıkların tedavi sürecinde etkili olabilmektedir.

Bunlar; migren, yüz felci, boyun ağrısı, romatizmalı hastalıklar, boyun fıtığı, sırt ağrısı, trigeminal nevralji, bel ağrısı, kabızlık, bel fıtığı, karpal tünel sendromu, sinir sıkışmaları, kas romatizması, kireçlenme, omuz sıkışma sendromu, lenf ve dolaşım bozuklukları, tenisçi dirseği, tendon problemleri, kol ağrısı, gaz şişkinliği, bacak ağrısı, baş ağrısı, kas gerilmeleri, kramplar, kas düğümlenmeleri, diz ağrısı, eklem ağrıları, kübital tünel, topuk dikeni, diz kireçlenmesi, kalça kireçlenmesi, fibromiyalji, omuz ağrısı, omuz kas yırtıkları, mide barsak rahatsızlıkları, menüsküs yırtığı, priformis sendromu, fibrozit, omuz impingment sendromu, boyun düzleşmesi, bel düzleşmesi, huzursuz bacak sendromu, omurga eğrilikleri, duruş bozuklukları, bel kayması, faset eklem sendromu, bel tutulması, boyun tutulması, yumuşak doku romatizmasıdır. 

Yazarın Tüm Yazıları