Uzun yaşamın sırrı, astragalus bitkisinde mi saklı?

Astragalus, anti-aging faydaları nedeniyle Çin tıbbında, 2000 yıldır kullanılan bir bitki köküdür. Peki Astragalus neden Çin tıbbında önemli bir bitkidir? Bu eski Çin bilgeliğinden nasıl yararlanabiliriz? Bir bitki kökü yaşlanma sürecini tersine çevirebilir mi?

Haberin Devamı

TELOMER NEDİR?

Astragalus kökünün, vücut hücrelerinin yenilenmesine nasıl yardımcı olduğunu öğrenmek için, önce telomer hakkında biraz bilgi edinelim. Vücut hücrelerinin yaşlanması, telomer uzunluğundaki azalmanın doğrudan sonucudur. Telomer uçlarının kapaksı yapısı, kromozom kayıplarına karşı korur. Telomerler ne kadar uzun süre çalışırsa, işlerini o kadar iyi yaparlar. Her hücre bölündüğünde telomer daha da kısalır. Telomerler, normal hücre bölünmesi sırasında kromozomları bozulmadan korur ve zararları önleyerek korurlar. Bilim insanları, telomerlerin kademeli olarak kısalmasının, kanser dahil birçok hastalığın sebebi olabileceğini düşünüyor. Kısalan telomerler; kanser, kalp-damar hastalıkları, erken yaşlanma, alzheimer, 2 tip diyabet,pulmoner fibroz, dyskeratosis congenita gibi hastalıklara sebep olurlar.

PEKİ TELOMERLERİN KISALMASI ENGELLENEBİLİR Mİ?

Telomerlerin kısalmasını yavaşlatmak için bir umut var ve buna '’telomeraz'’ diyoruz. Telomeraz, telomerleri aktive edebilir ve uzatabilir. Telomeraz, telomer uzunluğunun korunmasında hayati bir rol oynar ve hücre bölünmesi sırasında kromozomların stabilize edilmesine yardımcı olur. Peki bu “telomeraz”i nereden bulabiliriz?

Tabii ki de “Astragalus Membranaceus” adlı bitkiden…

KÖKLERİNDE UZUN YAŞAMIN SIRRI BULUNAN BİTKİ!

Astragalus köklerinin dört ile yedi yıl arasında olması gerekmektedir. Kökler hasat edildikten sonra çay ya da tonik şeklinde kullanılır. Bu bitki bağışıklık sistemini kuvvetlendirirken sağlıklı bir vücuda ve uzun ömüre yardımcı olur. Özellikle uzun bir yaşam sürmek için antioksidanlara ve flavonoidlere çok ihtiyaç vardır. Bilim insanlarının uzun yıllar yaptığı araştırma sonucunda bu bitkide olan CA-98 molekülü sonunda izole edildi. Bu ayrıştırılan moleküller kapsül haline getirildi ve kullanılmaya başlandı.

CA-98 KAPSÜLLERİ NE İŞE YARIYOR?

Doğru sonucu almak için dengeli beslenmenin yanı sıra CA-98 kapsülleri de günlük yaşama eklenmelidir. Canlandırıcı etkisinden yararlanmak için CA-98 kapsüllerini, uzun vadeye yayarak kullanmak yararımıza olacaktır. Bu kapsülleri kullanmaya başlayanlar 6 ay içerisinde etkilerini görmeye başladıklarını söylüyorlar. Enerjik olmak, kendini daha güçlü hissetmek, gözlerin iyi görmesi kullanan kişilerin ilk hissettikleri etkiler içerisinde yer alıyor.

Ayrıca araştırmalar, topikal olarak kullanıldığında özütün hücre yaşlanmasını durdurduğunu ve hasar görmüş dokuların iyileşmesini hızlandırdığını gösteriyor. Her gün astragalus kökü tozundan iki ila üç çorba kaşığı (yaklaşık 30-45 gram) kullanılması önerilmektedir. Bu tozu çeşitli gıdalara ve hazır yemeklere ekleyebilirsiniz. Hoş, hafif tatlı bir tada sahiptir.

Yazarın Tüm Yazıları