Kafein dost mu, düşman mı?

Kahve içip, kahve ile masaj yapalım!

Haberin Devamı

Selülit tedavileri sizi de ilgilendiriyorsa, kadınlar kulübüne hoş geldiniz! Malum, kadınların en az yüzde 80’ninde selülit oluşumu vardır. Kimisinde az, kimisinde ileri derecede ama zayıf şişman ayırt etmeksizin, büyük bir çoğunluk selülitle baş etmeye çalışır. Portakal kabuğunu andıran bu görüntüyü gidermek için pek çok tıbbi ve kozmetik yöntemden yararlanıyoruz. Ancak herkesin bunlara kolayca erişemeyeceğinin de farkındayız. Bu nedenle daha mütevazı doğal işlemleri de sizinle paylaşmak istiyorum. Azimle uygularsanız, ne kadar işe yaradığına siz de şaşıracaksınız.

Kafein dost mu, düşman mı?

Kafein dost mu, düşman mı

Haberin Devamı

Selülit kremleri ve gözaltı torbalanmaları için yapılan kremlerin içeriklerine bakarsınız, çoğunda kafein bulunduğunu görürsünüz. Kafein önemli bir ilaçtır. Tüm ilaçlar gibi de azı yarar, çoğu zarardır. Uykumuz geldiğinde veya mahmur gözlerimizi açmakta zorlanınca kahve bizi nasıl bir anda ayağa kaldırabiliyorsa, hücrelerimizde de benzer bir etkiye yol açar. Yani onları harekete geçirir, canlılığını artırır. Kafein, dünya üzerindeki atmıştan fazla bitki türünün meyvesinde, tohumlarında ya da yapraklarında bulunur. Günlük hayatımızda kullandığımız başlıca kafein kaynakları; kahve, çay, çikolata, kakao ve kolalı içeceklerdir. Ama en zengin kaynağı kahvedir. Çayda kahvenin ancak yarısı ile beşte biri kadar kafein vardır. Kullandığımız kahve çeşitleri içinde en fazla kafein filtre kahvede bulunur; 335 mililitrelik fincanda ortalama 200 mg kadar kafein vardır.

Kahve içip, kahve ile masaj yapalım!

 Kafein dost mu, düşman mı 

Denemeye hazır mısınız? O halde kendinize bir paket filtre kahve alın ve maliyeti gayet düşük olan bu selülit tedavisine başlayalım.

- Önce banyonuzda yere bir bez veya kağıt serip, yerinizi hazırlayın.
- Sonra biraz filtre kahveyi pişirin ve kalan granülleri sıcak olarak bir kaseye aktarın. Bunlar toz halde değil, minik tanecikler biçimindedir.
- Küvetinizin kenarına oturup, ılık kahveyi selülitlerin yoğun olduğu yerlere ovalayarak sürüp yayın. Soğuduysa onları yine ılıtın.
- İyi bir lif ile kahveli bacaklarınızı ovalayın. Kahve tanecikleri yerdeki beze dökülür ama cildinizde kalanlar yeterlidir.
- Ardından bacaklarınıza bir detoks işlemi uygulamanız gerekir. En güzeli, deniz yosunu ile sarmaktır. Deniz yosunu bulamıyorsanız, naylon sargı kullanın. Üst bacağı tamamen sarın ve birkaç dakika bekleyin.
- Bu arada girinti ve çıkıntıları olan bir masaj aletiyle biraz masaj yapın ki, selülitler biraz daha yumuşasın. Elinizde alet yoksa, parmak uçlarınızla ovalayın.
- Son olarak sargıyı çözün, kahve artıklarını elinizle silkeleyin ve ılık su ile yıkayın.

Haberin Devamı

Bu uygulamayı haftada iki kere tekrarlarsanız, kesinlikle olumlu sonuç alırsınız. Haberiniz olsun, birçok ünlü modelin ve mayo mankenlerinin defilelere kahve masajlarıyla hazırlandığı bilinir.

Kahveli selülit kremi

 Kafein dost mu, düşman mı 

Kendinize kafeinli bir selülit kremi hazırlayabilirsiniz. Filtre kahveyi mutfak robotunda un haline getirin. Sonra da herhangi bir el kremi ile karıştırın. Bu karışımı her gün iki defa selülitli yerlerinize sürüp, bir saat bekletin, ardından yıkayın. Sonuç sizi mutlu edecektir.

Yazarın Tüm Yazıları