Doğanın bize sunduğu 3 mucizevi besin

Bu besinleri alışveriş listenizden eksik etmeyin!

Haberin Devamı

Doğanın bizlere sunduğu muhteşem besinlerin sağlığımıza olan faydalarını biliyor musunuz? Dr. Yasemin Fatih Amato, alışveriş listemizden eksik etmememiz ve mutlaka tüketmemiz gereken 3 mucizevi besinin faydalarını anlattı.


En güçlü antioksidan kaynağı yeşil çay

Uzak Doğu kültüründen öğrendiğimiz en değerli ürünlerden biri, yeşil çaydır. Yeşil çay da, dünyada bilinen en güçlü antioksidan madde olan, EGCG ( epigallocathechin gallate) bulunur. EGCG’nin anti oksidan etkisi; C vitamininden yüz kat, E vitamininden 25 kat daha güçlüdür. Uzmanlar, günde birkaç fincan yeşil çay içmenin; virüslere karşı direnci arttırdığını, kanseri önlediğini, kolesterol, kan şekeri ve tansiyonun dengelenmesinde çok yardımcı olduğunu ve yaşlanma hızını azalttığını belirtmektedirler. Yeşil çay deri yüzeyine sürüldüğünde temel dokuları UV ışınlarından, dolayısıyla yaşlanmaktan ve kanserden korumaktadır. Ayrıca anti-enflamatuar etkisi de kanıtlanmıştır ve morarmalara, ödemlere karşı etkilidir.

Haberin Devamı

Doğanın bize sunduğu 3 mucizevi besin


Omega 6 bakımından zengin olan soya fasulyesi

Soya fasulyesi bir diğer örnektir. Asya ülkelerinde pirinç kadar değerli olan soya proteini, her derde deva sayılan bir üründür. Soyanın da antioksidan içeriği son derece zengindir. Özellikle kalp hastalıklarını ve kemik erimesini önlemesi ile ünlüdür. Soya, kadınlık hormonu olan östrojeni dengeler, hormon düzensizliklerini giderir, menapoz semptomlarına yardımcı olur. Soya fasulyesi, soya sütü, soya filizi, soya yağı ve soya sosu Omega 6 bakımından cömert, mutlaka tüketilmesi gereken gıdalardır.

Doğanın bize sunduğu 3 mucizevi besin


Kanseri ve kalp hastalıklarını önleyen zeytinyağı

Zeytinyağı, tekli doymamış yağ asitlerinden yana çok zengin bir gıdadır. Faydalı kolesterolü (HDL) yükseltirken, zararlı kolesterolü (LDL) düşürür. Kalp hastalıklarını ve kanseri önler, hücre yenilenmesine yardımcı olur. İçinde bol miktarda E vitamini olan muhteşem bir antioksidandır. Zeytinyağı sindirim sistemini düzenler, yaşlanma sürecini geciktirir ayrıca yaraların iyileşmesine katkıda bulunur. Deri, tırnak ve saça haricen sürüldüğünde, dokuları geliştirir.

Haberin Devamı

    Doğanın bize sunduğu 3 mucizevi besin

Yazarın Tüm Yazıları