Dermaroller ile yüz mezoterapisi hayatınızı kolaylaştırıyor!

Cilt rahatsızlıklarının tedavisinde artan teknoloji işleri kolaylaştırırken kimi zaman yanı başımızda duran manuel uygulamalar daha kolay kurtarıcımız olabiliyor.

Haberin Devamı

Cilt rahatsızlıklarının tedavisinde artan teknoloji işleri kolaylaştırırken kimi zaman yanı başımızda duran manuel uygulamalar daha kolay kurtarıcımız olabiliyor. Son günlerde adını sıkça duyduğunuz "Dermaroller" den bahsetmeye çalışacağım bu yazıda. Yakınlarda kendi yüzüme uygulattığım "Dermaroller ile mezoterapi" ile uygulamanın basitliği ve kolaylığını birebir görme şansına eriştim. Gelin birlikte sağdan soldan duyduğumuz bilgileri doğrulayalım.

Dermaroller nedir?

Dermaroller dönen plaka üzerinde çok sayıda iğnenin bulunduğu bir mekanizmadır. Dermaroller uygulamasının prensibi döner tabakadan yararlanarak üzerindeki iğnelerle cilde mikro delikler açmaktır. Bu küçük delikler sayesinde cilde ne sürülürse sürülsün ürün cilt altına kolaylıkla ulaşacaktır. Bir ürünü dermoroller uygulamasından sonra sürmek normal cilde sürmekten çok daha etkili olmaktadır.

Haberin Devamı

Yüz bölgesinde kullanılmasının avantajları?

Yüz bölgesindeki derimizin hassas ve doğrudan göz önünde olması uygulamın bu bölgede yapılmasının avantajlarını artırmaktadır. Uygulamadan önce yüz dezenfekte edilmelidir. Daha sonra belirli bir baskı ile birkaç kere aynı bölgeye uygulanarak binlerce küçük mikro delikler açılır. Bu küçük hasarlar derinin kendi iyileşme mekanizmasını harekete geçirerek kendi kollajenini üretmesini sağlar. Uygulama alanının büyüklüğüne bağlı olarak, işlem 15 dk.’dan 1 saat’e kadar sürebilir. Sonuçlar 3 ay ile 9 ay arasında tam olarak alınır. Kontrollü çalışmalarda 6-8 hafta sonrasında kollajende %200 artış görülmüştür.

İşlem lokal anestezik krem uygulaması ile yapılabilir. İşlem sonrası bir yan etki yoktur. Uygulama yapılan bölgede oluşan eritem birkaç saat içinde azalarak normale döner. Uygulamanın hedefi cildi sağlığa ve gençliğe kavuşturmaktır. Hücreleri uyararak onların yeniden daha canlı ve daha taze hücre üretmesine teşvik etmektir.

Cildimizde dermaroller sonrası neler meydana gelir?

- Cildin yenilenmesi sağlanır.
- Yeni kollajen, elastin, fibronektin, hyalüronik asit stimülasyonunu sağlayarak anti-aging etkisi oluşur.
- Gözenekli cilt yapısının azaltılmasına yardımcı olur.
- Cilt çatlaklarının görünümü azaltılır.

Yüz dışında başka nerelerde uygulanır?

Dermaroller yüz bölgesi dışında çatlak bölgelerde, selülitli bölgelerde, yüz, boyun, dekolte ve ellerde yaşlanma karşıtı etkinliği tetiklemek için uygulanabilmektedir.

Uygulama ne kadar sürmeli?

Uygulama yaklaşık 30 dakika sürmektedir. Her kür 1-2 hafta aralıklarla toplam 8-10 seans uygulanır.Genellikle ilk ay haftada bir 4 seans, ikinci ay 15 gün arayla iki seans daha sonra bir ay arayla iki seans şeklinde yapılmaktadır.

Yüz mezoterapisi

Dermaroller ile açılan mikro deliklerden yapılacak yüz mezoterapisi sonucun garantili olmasını sağlayacaktır. Mezolift (yüz mezoterapisi, mezolifting) cildi yenileyen, cilt kırışıklığı ve cilt sarkmalarında etkili olan doğal ve faydalı bir yöntemdir. Yüz ve boyun cildinde yaşa, güneş ışınlarına, sigara dumanına ve cildi yaşlandıran pek çok nedene bağlı olarak elastikiyet kaybı meydana gelir. Ayrıca ciltte kırışıklıklar ve matlaşma ortaya çıkar. Mezolift (yüz mezoterapisi, mezolifting) cilt sarkması, kırışıklık ve cilt yenilemede kullanılabilen bir tedavi şeklidir.

Haberin Devamı

Deri içine verilen maddeler cilde dolgunluk veren ve nem oranını dengeleyen hiyaluronik asit, A, D, C, B, E gibi antioksidan vitaminler, selenyum, ginko biloba, cildin sıkılaşmasında kullanılan DMHA maddesi B5 vitamini, bakır ve çinko elde edilmiş sıvı, jel ya da krem şeklindeki kokteyllerdir. Yüz mezoterapisi cilde bebek cildinde olduğu gibi olağanüstü bir tazelik ve parlaklık verir. Cildi gerginleştirerek esnekliğini artırır, kısacası cildi toparlar. Ayrıca mezolifting ile, yeni oluşmuş pembe renkli cilt çatlakları ve lekelerin de belirli oranda tedavisi yapılır.

Dermaroller ile yapılan yüz mezoterapisi, iğneli acılı bir şekilde uygulanmak zorunda olan tedavi şekillerini kolaylaştırmıştır. Artık roller ile açılan cilt gözeneklerine faydalı vitaminli karışımlar ağrısız ve sızısız olarak uygulanabilmektedir. Dermatoloğunuza başvurarak yaptıracağınız bu uygulama ayna karşısında kendinize güveninizi artıracaktır.

Haberin Devamı

PIRIL PIRIL BİR CİLT İÇİN HAFTADA EN AZ BİR KEZ BALIK TÜKETİN! BAHARATLI IZGARA SOMON TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!

Yazarın Tüm Yazıları