Ameliyatsız yöntem, "örümcek ağı" tekniği

İşte son günlerde adından sıkça söz ettiren "örümcek ağı" yöntemi tüm beklentilerinizi karşılayacak.

Haberin Devamı

Hayat atalarımıza göre çok hızlı akıyor. Bir yere yetişmek, trafik ve yoğun nüfus nedeniyle bir sorun. Ayrıca iş yaşamlarımız neredeyse tüm günlük yaşantımızı ele geçirdi. Akıllı telefonlara gelen mailler, neredeyse 24 saat bize ulaşabilen müşteriler ve daha fazlası...

Bu koşuşturma içerisinde kendimize bakmak, zaman ayırmak bir mucize... Böyle olunca güzellik merkezine gelenlerin sorduğu ilk soru, "Bu tedavi ne kadar süre devam ediyor ve ne kadar sürede iyileşiyor" oluyor. Dermatologlar olarak daha hızlı iyileşebilen, kolay yöntemleri araştırmaya ve uygulamaya çalışıyoruz. İşte son günlerde adından sıkça söz ettiren yöntem "örümcek ağı" da bu beklentileri karşılıyor.

Aslında ameliyatsız yüz germe işlemi aynı zamanda Ultra V Lift diye de bilinen çok daha doğal görünen sonuçlar yaratan düz ya da kılçıklı ameliyat iplikleri kullanılarak yapılan germe tekniğidir. Aynı zamanda Kontür Lifti, Siluet Lifti, Rus ipi, Aptos İp Lifti, Örümcek Ağı Estetiği olarak da bilinir.

Haberin Devamı

Bu yöntemi kimler yaptırmalı?

- Çene altındaki cildiniz sarkıyorsa,
- Yüzünüzde sarkmalar oluşmuşsa,
- Yüzünüzü gençleştirmek ve yenilemek istiyorsanız,
- Yüzünüzde kırışıklıklar varsa
- Ağız ve dudak çevresinde kırışıklıklar varsa sizin yaptırmanızda sakınca yoktur.

Yöntem nasıl uygulanır?

Tırtıklı poliproplen veya intradermal iplerin, tünel tekniği ile derinin en üst yüzeyinin hemen altına girilip yerleştirilmesi şeklinde gerçekleşir. Ciltte ince uçlu iğneler yardımıyla çok ufak girişler oluşturulur ve ipler hafif zigzag hareketleriyle yerleştirilir. Bu sayede dokuya daha sıkı tutunmaları sağlanır. İple yüz asma işlemi lokal anestezi kullanılarak gerçekleştirilir ve işlem sonrasında yatılarak tedaviye veya iyileşme sürecine gerek yoktur. Cilde uygulanan ipler ciltte kolajen üretimini artırarak yapıştırma etkisini sağlıyor. Bu etki ile sarkan cilt toplanmış ve gerginleşmiş oluyor. Bu uygulama krem ile lokal anestezisi sağlanarak yapılabiliyor. Ortalama 20-30 dakika süren işlem sonucunda kullanılan ipler 6 ila 8 ay içerisinde kendiliğinden eriyerek kayboluyor.

Haberin Devamı

Uygulama süresi ve sonrasında neler yaşanıyor?

Kalıcılığı ortalama 2 yıl olan teknik sayesinde uygulanan bölgede mikro kan dolaşımı artıyor ve tamir mekanizmaları harekete geçiyor, ciltte kollajen üretimi uyarısına neden oluyor.

3 haftanın da sonunda işlem gören bölgeleri normal olarak hareket ettirmeye başlayabilirsiniz. İşlemin ardından ilk birkaç gün içerisinde bazı şişlik, kızarıklık veya morluklar olması doğal olarak karşılanmakta ve bunları azaltmak için buz kompresi uygulanması önerilmektedir. Hastanın yüzünde hissedeceği rahatsızlık hissi diğer cerrahi operasyonlara göre minimum düzeydedir ancak her deri altı işleminde rastlanabileceği gibi işlem sonrası ilk birkaç gün içerisinde hafif bir kaşıntı hissi görülebilir. Herhangi bir ağrı hissedildiği takdirde acetaminophen gibi ağrı kesiciler kullanılabilir. İşlemin sonrasındaki ilk günde başınızı kaldırmak ve yüksekte tutmak, şişlikleri azaltmaya yardım eder. Sonuçlar ise işlemin hemen ardından kısmen fark edilse de tamamlanmış gerçek sonucu birkaç hafta sonrasında görebilirsiniz. Cilt dokusundaki ipleri ise cildin doğal kolajen formasyonu giderek etrafını sararak güçlenmelerine ve ilk altı ay boyunca etkisi kalıcı olarak devam edecek bir lift oluşturmaya yardım edecektir.

Haberin Devamı

Örümcek ağı, tekniğinin avantajları

- Tedavi sonrasında hemen makyaj kullanabilirsiniz.
- İnce kırışıklıkları yok eder.
- Kolajen (büyüme faktörü içeriyor) üretimini aktive eder.
- İpler kendiliğinden çözümlenebilir ve zararsızdırlar.
- Ağrısızdır, iz bırakmaz.
- Kısa bir süre içinde yüz gerilir.
- Basit ve güvenli olmasının yanı sıra anında iyileşme görülür.
- Lokal anestezi altında uygulanan yöntem, istenirse tekrarlanabilir. 

Yazarın Tüm Yazıları