Ufuk Askeroğlu
Ufuk Askeroğlu
Ufuk Askeroğlu

Burun estetiği yaptıracakların bilmesi gerekenler!

Kullanılan teknik, ameliyat sonrası iyileşme süresi ve dahası...

Haberin Devamı

Burun estetiği ameliyatlarının büyük bir çoğunluğu estetik görünümü değiştirmek amacıyla yapılıyor. En çok 18 - 25 yaş olmak üzere her yaş grubundan hastalar burun estetiği için plastik cerrahiye başvurabiliyor. Hala en çok kadınlar tarafından tercih edilse de erkek hastaların sayısında ciddi bir artış görülmekte. Eskiden özellikle erkek hastalarda estetik burun ameliyatı yaptırmak sosyal anlamda tabu iken, günümüzde ameliyat sonrası ilk dönemde bile hastalar fotoğraflarını rahatlıkla paylaşıyor ve kesinlikle burun estetiğini yapılması gereken doğal bir ameliyat olarak kabul ediyor. 

BURUN ŞEKLİNE ÖNCEDEN KARAR VERİLİYOR

Burun estetiği yaptıracakların bilmesi gerekenler

Hastalar ilk görüşmede yeni burnu ile ilgili hayallerini ve beğendikleri burun görsellerini paylaşmaktadır. Ancak burada en önemli nokta bir hastaya yakışan bir burnun bir diğer hastaya uygun olamayacağının veya estetik anlamda aynı görünümde olamayacağının kabul edilmesidir. Çünkü burnun yeni şeklini öncellikle hastanın yüz ölçüleri ve eski burnu belirliyor.

Haberin Devamı

Plastik cerrahide burun estetiğinin başarısı üç şekilde ölçülür:

  • Birincisi işlevini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesi,
  • İkincisi yüzün genel hatlarıyla uyumlu olması,
  • Üçüncüsü ise hastayı memnun edecek bir şekle sahip olmasıdır.

Genellikle plastik cerrahlar ameliyattan önce hasta ile buruna verilecek şekil üzerine konuşur, isteklerini, olabilecekleri, olması gerekenleri ya da ameliyat sonrası sahip olunacak burnu hastanın fotoğrafları üzerinden gösterir. Gelişen tıp ve teknoloji sayesinde artık hastalar ameliyattan önce nasıl bir buruna sahip olacaklarını bilgisayar destekli fotoğraflar sayesinde görebiliyor. Böylece yeni burnun nasıl olacağına hasta ile cerrah birlikte karar verebiliyor. Kısacası günümüzde hastalar nasıl buruna sahip olacağını bilerek ameliyata giriyor, böylece sonrasında büyük bir sürprizle karşılaşmıyor.

[webtv=125036]

AMELİYAT TEKNİĞİ SEÇİMİNİ PLASTİK CERRAHA BIRAKIN

Burun estetiği yaptıracakların bilmesi gerekenler

Buruna uygulanacak işleme ve cerrahın seçimine göre uygulanacak teknik değişebilir. Kapalı burun estetiği, burunda herhangi bir ameliyat kesisi olmadan tamamen burun içinden uygulanan bir tekniktir. İz kalma korkusu olan hastalar çoğunlukla kapalı burun estetiğini talep eder. Oysaki açık burun estetiği ameliyatlarında da herhangi bir iz kalmadan çok başarılı sonuçlar alınabiliyor. Cerrahlar her iki tekniği farklı nedenler ile kullanabilir. Cerrah açık ya da kapalı yaklaşımı seçerken buruna uygulanacak işlemleri ve her tekniğin kendine ait olası riskleri değerlendirerek karar verir. Bu nedenle ameliyat tekniği seçimini plastik cerraha bırakmak çok daha faydalı olacaktır.

Haberin Devamı

AMELİYAT SONRASI DÖNEMDEN KORKMAYIN

Burun estetiği yaptıracakların bilmesi gerekenler

Burun estetiği ortalama 2-2,5 saat süren bir operasyondur. Burun estetiğinden sonra eğer atel/silikon tampon takıldıysa 5 ile 7 gün içinde çıkarılır, dikişler de sürede alınır. Yapılan ameliyatın durumuna göre hasta 2 ile 8 gün arasında kontrole gelir. Özellikle hastalar arasında tabu haline gelen tampon korkusu da silikon tamponlarla tamamen yok olmuş durumda. Çünkü eski bez tamponlar gibi çıkarırken acı vermediği gibi içindeki delikler ile hasta ameliyattan hemen sonra bile nefes alabiliyor, kişiye rahatsızlık vermiyor. Çıkarılırken de kesinlikle dayanılamayacak bir ağrı ya da acı hissedilmiyor, çoğu hasta silikon tamponun çıkma anını bile hissetmiyor. Bu sebeple burun estetik ameliyatı ile ilgili ameliyat sonrası dönem hiçbir şekilde hastayı korkutmamalıdır.

Haberin Devamı

BURUNDA ESTETİK BOZUKLUK VARSA İŞLEVSEL BİR BOZUKLUK DA VARDIR

Burun estetiği yaptıracakların bilmesi gerekenler

Burnunuzun şeklinden dolayı mutsuzsanız, burun estetiğine karar vermekte gecikmeyin. Burun estetiği en başarılı estetik operasyonların başında geliyor. Unutmayın eğer burnunuzda estetik bir bozukluk varsa beraberinde çoğunlukla işlevsel bir bozukluk da vardır. Üstelik günümüzde gelişen tıp sayesinde morluk ve şişlikler eskiye kıyasla yok denecek kadar az, iyileşme süresi ise çok daha kısadır. Ameliyattan sonra dikkat edilmesi gereken en önemli konu ise buruna ve yüze darbe almamaktır.

Tıbbın sunduğu bu imkanlardan yararlanarak sağlıklı ve güzel bir buruna sahip olmak artık çok daha kolay. Tabii güzel nefes almak güzel burnun olmazsa olmaz bir unsuru olmalıdır.