Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Uzun boylu görünmenin kalıcı formülü

Ülkemizdeki kadınların ortalama boyu 1.63. Erkek ortalaması 13 santim daha kısa. Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (TPRECD)’in geçen yılki son araştırmasına göre katılımcıların en çok yakındığı ilk üç konudan biri ise boylarının kısa olması. Bunun en önemli nedeni, boy uzama yaşının kadınlarda 16, erkeklerde 18 olmasıdır. 2 yıllık fark, erkeklerin daha uzun olmasını sağlamaktadır.

Haberin Devamı

Her 100 Türk kadınından ortalama yarısı kilolu ve obez. Kadınların ilk kilo aldığı bölge ise popo çevresi, bel çevresi ve bacakların üst kısmıdır. Kadınlarda yağ dokusu, vücut kitle endeksinin yüzde 30’unu geçmemelidir. Bacak ve popo etrafında biriken ve dengesiz dağılan fazla miktardaki yağ dokusu, vücudu yanlara yayarak, kısa olan boy ölçüsünü daha da basık bir görüntüye büründürür. Estetik hatları yok eden bölgesel kilolar, gerçek boy ölçüsünü de gizlemekte, beden algısını daha da kısaltmaktadır. 

DOĞURGANLIK ÖZELLİĞİ, KİLO ALMAYI KOLAYLAŞTIRIYOR

Kadınlar, kilo almaya erkeklerden daha yatkındır. Doğurgan yapısı nedeniyle basen, bel çevresi ve bacak kısımları yağlanmaların en yüksek olduğu bölgelerdir. Hazır yiyecekler ergenlik döneminde hormon salınımında dengesizliklere yol açarak daha fazla kilo alımını tetikleyebilmektedir. Diğer taraftan aile bireylerinin genetik olarak kilo almaya yatkın yapısı, hareketsiz yaşam tarzı, kalorisi yüksek yiyeceklerden oluşan beslenme alışkanlıkları fazla kilonun başlıca nedenleridir.

Haberin Devamı

UZUN BOY ALGISI YARATAN ESTETİK HATLAR

Bacak, basen ve beldeki lokalize olmuş fazla kilolardan arındırılan ideal kiloya ve estetik hatlarına kavuşturulan vücut yapısı, kadının mevcut boyunun daha uzun görünmesini sağlar. Uzun boy algısı, diz ve basen arasında daha ince bacaklar üzerinde dik ve yuvarlak bir popo formunun ince bel çevresiyle birleşimi ile elde edilmektedir.

LAZER LİPOLİZ VE VASER LİPO İLE YÜZ GÜLDÜREN SONUÇLAR

Bölgesel yağlardan arınarak kısa boy görünümünden kurtulmak için estetik cerrahide yağ aldırma ve vücut şekillendirme yöntemleri kullanılmaktadır. Lazer lipoliz, vaser lipo ve liposuction yöntemleri, yağlanmanın miktarına ve bölgesine göre tercih edilmekte ya da kombine bir operasyonla yüz güldüren sonuçlar elde edilmektedir.

BACAK İNCELTME ESTETİĞİ

En çok kilo alınan bacakların üst kısmı, bacak estetiği ile inceltilmektedir. Lazer lipoliz ya da ultrasonik ses dalgalarıyla çalışan vaser lipo ile bacak çevresindeki fazla yağ dokusu parçalanarak sıvılaştırılır. Vücudun ememeyeceği sıvı dokusu vücut dışına çekilir. Hafif derecedeki deri sarkmaları da bu işlemle toparlanmış olur. Bu tekniklerde dikiş izi olmaz. Dizden popo birleşimine kadar estetik görünümlü düzgün ve yeterli incelikte bacak formu elde edilir.

Haberin Devamı

YUVARLAK VE DİK POPO ESTETİĞİ

Bacaklar üzerinde duran popo çevresindeki yağların miktarı ve dağılımının düzenlenmesi için yine lazer lipoliz, vaser lipo ve liposuction tekniklerinden biri ya da birkaçının bir arada kullanılması sözkonusudur. Geniş basenlerdeki yağlar sıvılaştırılarak yok edilir. Popo çevresindeki yağların dağılımı, geriye ve hafif yukarıya doğru dik bir popo ortaya çıkacak şekilde planlanır. Dolgun, yuvarlık ve sıkı popo formu tasarlanır. Bacak ile birleşen kısımdaki yağlar alınarak, sınır hattında kıvrımlı bir görünüm oluşturulur. Popoda düzleşme ve şekil bozukluğu yine yağ dokularının dağılımı ile ortadan kaldırılır.

BEL ÇEVRESİ ESTETİĞİ

Kadınlarda uzun boy imajının oluşturulmasındaki üçüncü aşama bel çevresine yapılan estetik müdahaledir. Bel simidinde biriken yağlar, tıpkı basen ve bacaklardaki gibi iri yağ hücreleriyle doludur. Diyet ve sporla yok edilmeye karşı çok güçlüdür. Aynı estetik yöntemleriyle bel çevresi yanlarda içe doğru kavis oluşturulur. Bu kavis, inceltilen basenlerle birleşir. Fazla yağlar alınarak göbek kısım düzleştirilir.

Haberin Devamı

KONFORLU İYİLEŞME SÜRECİ

Operasyonunun yapılacağı bölge sayısına göre ortalama 1 ila 2 saat süren yağ aldırma ve vücut şekillendirme yöntemlerinin iyileşme süreci hasta açısından konforludur. Hasta bu operasyonların ardından 1 hafta içinde işine dönebilmektedir. Ağrı minimal düzeydedir. İlaçlarla kontrol altına alınır. Minimal kesiler dikiş gerektirmediği için operasyon izleri ortalama 1 yılda ten rengini alır. Ödemler genellikle 10 günde geçer. Tam iyileşme 1.5 ayda kendini gösterir. İnce, düzgün bacaklar üzerinde dik ve yuvarlak duran poponun çevresinde fazla yağlardan arındırılan basenler, vücudun üst kısmına kavisli ve ince bel hattıyla geçiş yapar. Bu estetik hatlar, kadınların gerçek boyunun daha uzun görünmesine katkı sağlamaktadır.

Haberin Devamı

Operasyon sonrasında hastanın beslenme alışkanlıklarını daha sağlıklı bir düzene oturtması ve hareketli yaşama önem vermesi, sonuçların çok uzun yıllar kalıcı olmasını sağlamaktadır.