Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Nefes kesen göğüsler

Göğüs, kadınlığı sembolize eder ve dişilik algısının en güçlü tamamlayıcısıdır.

Haberin Devamı

İdeal ölçülerden uzak büyük ya da küçük göğüsler kadınlarda psikolojik ve fiziksel sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Küçük göğüsler psikolojik, aşırı büyük göğüsler ise boyun fıtığı, sinir sıkışması, nefes alma ve uyku rahatsızlıklarına zemin hazırlıyor.

Küçük göğüsler dişilik imajını örseliyor

Aşırı büyük ya da küçük göğüsler kadının yaşam kalitesini ciddi anlamda olumsuz etkiliyor. Normalden küçük göğüsler ülkemizdeki kadınlar için başlıca şikâyet konusu. Çünkü göğüs, kadınlığı sembolize eder. Dişilik algısının en güçlü tamamlayıcısıdır. Küçük göğüs ölçüleri, bilinçaltındaki meme algısına ciddi darbe vuruyor. Sonuçları psikolojik ve sosyal hayatta olumsuz yansımalar şeklinde ortaya çıkıyor. Örneğin, beğenilmeme duygusuyla birliktelik ya da evlilik planları sürekli ertelenebiliyor. Evli kadınlar özel hayatında problemler yaşıyor. Özgüven sorunu ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Büyük göğüsler kafdının nefesini kesiyor

Aşırı büyük göğüsler ise ciddi anlamda kadın için bir yük olabiliyor. Ağır meme dokusu yaşın ilerlemesiyle birlikte boyun fıtığına ve sinir sıkışmasına neden olabiliyor. Göğüs kafesine yaptığı baskı nedeniyle sağlıklı nefes almayı zorlaştırabiliyor ya da uyku problemlerine yol açabiliyor. Omuzlarda ağrı, omurga deformasyonları, yaz aylarında hijyen sorunu ortaya çıkıyor. Kısacası büyük göğüsler, kadında birçok sağlık sorununu beraberinde getiriyor.

Aşırı büyük ya da küçük olmasının nedenleri

Çocukluktan itibaren sağlıksız ve dengesiz beslenme alışkanlıkları vücudun hormonal sistemini bozarak kız çocuklarının erken yaşta ergenliğe geçmesine, anormal göğüs ölçülerinin ortaya çıkmasına neden oluyor. İkinci önemli faktör genetik yatkınlık. Göğüslerde gelişim bozukluğuna neden olan diğer önemli neden ise hareketsiz yaşam ve yerçekimi etkisi.

Estetik sorunların yol açtığı diğer rahatsızlıklar

Özel yaşam ve özel hayatta mutsuzluk artıyor ve kadının yaşam kalitesi düşüyor. Ortaya çıkan stres vücudun bağışıklık sistemini zayıflatarak bazı durumlarda kalp damar hastalıklarına dahi davetiye çıkarabiliyor. Gebe kalamama, kısırlık korkusuna ve hormonal dengenin bozulmasına neden olabiliyor.

Tedavide meme büyütme operasyonları ilk sırada

Estetik ölçülerden uzak göğüs ölçülerini ideal boyutlara getirerek yarattığı psikolojik ve sağlık sorunlarını ortadan kaldırmak için cerrahi tedavi seçeneklerini uyguluyoruz. Bu operasyonlar 1 ile 3 saat arasında tamamlanıyor. Göğüslerle ilgili ülkemizde en sık yapılan operasyonlar meme büyütme ameliyatıdır. Akıllı silikon teknolojisi sayesinde küçük meme, vücut ile uyumlu ölçülere doğal bir görünüme kavuşturuluyor. Meme küçültme ameliyatlarında ise büyük göğüsler beden ile uyumlu boyutlarda olacak şekilde küçültülüyor. Bu operasyonlarda yaklaşık 2 kiloya kadar göğüs dokusu alınabiliyor. Meme küçültme operasyonlarının,  kanser oluşturabilecek dokular azaltıldığı için aynı zamanda meme kanserinden koruyan bir operasyon olduğu unutulmamalıdır.