Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

“Lucy” filmindeki bu sahnenin gelin adaylarıyla ne ilgisi var?

“Lucy” filmindeki bir sahnede ünlü oyuncu Morgan Freeman, şunu dile getiriyor: “Hücreler, uygun ortam bulduğunda çoğalmayı tercih ederler.” Bu cümle bize estetik operasyonlar hakkında ipucu veriyor.

Haberin Devamı

Son yılların etkileyici, bilimsel sahnelerle örülmüş, aynı zamanda fantastik sinema eserlerinden olan “Lucy” filmindeki bilimsel diyaloglar, estetik üzerine kaleme aldığımız bu yazımıza ilham kaynağı oldu.

“Lucy” filmindeki bu sahnenin gelin adaylarıyla ne ilgisi var

Filmin bir sahnesinde ünlü oyuncu Morgan Freeman, şunu dile getiriyor: “Hücreler, uygun ortam bulduğunda çoğalmayı tercih ederler.” Peki bu cümleyle estetik operasyonların nasıl bir ilgisi var?

Şöyle açıklayalım…

Hücreler her canlıda olduğu gibi insanda da uygun ortamda çoğalmayı tercih ediyor. İnsanoğlunda üreme ve çoğalmayı da kadınlar sağlamaktadır. Bu da tarihten günümüze kadar evlilikler sayesinde olmaktadır. Evlilik heyecanı ve mutluluğu da çoğunlukla ilkbahar, yaz başlangıcı ya da sonbaharda yaşanmaktadır.

Haberin Devamı

Bu özel anı, tam bir içsel özgüvenle yaşamak her gelin adayının hayalidir. İstedikleri beyaz gelinlikleri giyerek, adeta bir pamuk prenses gibi güzel görünmek, dişilik algısını tamamlayan yüz ve vücut hatlarına sahip olmak isterler. Ve bu arzularında son derece haklılar. Çünkü güzellik, kadınlık algısıyla iç içe bir kavramdır.

GELİN ADAYLARININ ŞİKÂYETÇİ OLDUĞU YÜZ VE VÜCUT KUSURLARI

“Lucy” filmindeki bu sahnenin gelin adaylarıyla ne ilgisi var

Evlilik trafiğinin yoğun yaşandığı aylara giriyoruz. Birçok gelin adayı yüz ve vücut güzelliğini gölgeleyen bazı kusurlardan şikâyetçi. Güzel ya da çirkin yüz ifadesi yüzümüzdeki organların birbirleriyle olan orantıları, ölçüleriyle ilgili. Gelin adayları en çok burun hatlarında, göz yapısı ve göz çevresinde sorunlar yaşıyorlar. Vücut hatlarını gölgeleyen dişilik algısını yok eden temel sorunları ise, bel çevresi kalınlaşması, göbek bölgesinde, sırt, popo ve basende aşırı yağlanmalar oluşturuyor.

Doğası üremeye odaklı kadınların kıskanılacak gelin adayları olması için plastik ve estetik cerrahide uyguladığımız bazı işlemlerle kısa sürede yüz güldüren etkileyici sonuçlar elde ediyoruz. Özellikle gelin adaylarının evlilik mevsiminde artan estetik taleplerini başlıklar altında birlikte inceleyelim.

Haberin Devamı

ETKİLEYİCİ BAKIŞLAR İÇİN BADEM GÖZ ESTETİĞİ

“Lucy” filmindeki bu sahnenin gelin adaylarıyla ne ilgisi var

Bakışlar, insanın direkt iletişim kurduğu yegane organ. Etkileyici bakışları göz yapısı, gözlerin çevresindeki cildin canlı ve pürüzsüz olup olmaması, göz kapağı sarkıklığı, göz altı torbaları, göz kenarı kırışıklıkları ve düşük göz yapıları gölgelemektedir. Evliliğin mutluluğunu ve heyecanını bakışlarına yansıtmak isteyen, etkileyici gözlere sahip olmak isteyen gelin adayları için üst ve alt göz kapağı estetiği, kırışıklıklar için botoks işlemleri ile sonuca gidiyoruz. Genellikle düşük göz yapısına sahip olan kadınlarımızın bilimsel güzel göz yapısı ölçülerine ulaşmaları için kalıcı sonuç veren “badem göz estetiği” ile son derece etkileyici göz yapısı dizaynını gerçekleştiriyoruz.

Haberin Devamı

POZİTİF BİR YÜZ İFADESİ İÇİN BURUN ESTETİĞİ

“Lucy” filmindeki bu sahnenin gelin adaylarıyla ne ilgisi var

Burun, yüzümüzün merkezinde olan ve tüm yüz ifadesini belirleyen organımızdır. Aynı zamanda sağlık açısından da son derece önemlidir. Anadolu’daki burun yapısı genellikle kemikli ve yüz oranlarıyla uyumsuzdur. Da Vinci’nin ortaya koyduğu ideal burun ve yüz oranları, burun estetiği ameliyatı ile son derece başarılı bir şekilde hayata geçirilmektedir. Yüzün her hattıyla estetik uyumu kavuşturulan yeni burun yapısı sayesinde yüz ifadesi pozitif bir anlam kazanmakta, gözler ve bakışlar tamamen etkileyici bir görünüme kavuşmaktadır. Günümüzde kullanılan tıp teknolojisi ve tecrübesi ile estetik işlem yapıldığı belli olmayan yeni burun tasarımları ortaya konmaktadır.

Haberin Devamı

GELİNLİKLERİ KISKANDIRACAK VÜCUT HATLARI

“Lucy” filmindeki bu sahnenin gelin adaylarıyla ne ilgisi var

Kadınların en az yarısı obez ve fazla kilolu. Hazır besinler, fast food tarzı beslenme alışkanlığı artık ergenlik döneminde dahi aşırı kilo alımına neden oluyor. Doğurgan yapıları nedeniyle kadınlarda kilo alımı genellikle basen, bel çevresi göbek bölgesinde yoğunlaşıyor. Aşırı kilolularda sırt bölgelerinde de yağ öbekleri oluşuyor.

Son yıllarda etkileyici ve kalıcı sonuçları nedeniyle popüler olan lazer lipoliz yöntemi, yağları bir daha oluşmamak üzere yok etmesi nedeniyle gelin adayları tarafından da oldukça talep görüyor. Özellikle orta yaş ve üzerinde vücut metabolizmasının da yavaşlamasıyla basen, bel, popo çevresi ve karın bölgesindeki fazla yağlar sporla, diyetle verilemeyecek boyutlara ve dirence ulaşmaktadır. Lazer lipoliz yöntemi, yağ miktarına göre liposuction yağ alma yöntemiyle kombine edilerek, kadın vücudunun ideal oranlara kavuşturulmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Düz bir sırt, kavisli ince bir bel çevresi, fazla yağlardan arındırılmış, bel kıvrımıyla estetik uyum içinde olan basen hatları, yüksek ve yuvarlak bir kavise sahip popo şekli… Bir gelin adayının istediği gelinliği giyebilmek için arzu ettiği bu vücut ölçüleri lazer lipoliz işlemi ile nikah tarihinden birkaç ay önce rahatlıkla gerçekleştirilebiliyor.

Kusurlu yüz ve vücut hatlarına sahip gelin adaylarının estetik operasyonlarla kavuştuğu ideal oranlar, mutluluk hormonunun daha fazla salgılanmasını sağlıyor.