Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Düşük bel pantolonlardan fırlayan aşk tutamaçları

Düşük bel pantolonlar, basenleri sıkıştırarak fazla yağları yukarı doğru itmekte, zamanla belin yan ve arka kısımlarında kalıcı bölgesel yağlanma oluşmaktadır.

Haberin Devamı

Sevgiyi, aşkı, duyguları karşı tarafa ifade ederken partnerinize sarıldığınız sırada bel çevresinin yan kısımlarında hissettiğiniz aşk tutamaçlarının (love handle) ortaya çıkmasında düşük bel ve dar pantolonların önemli bir rolü vardır.

Son yıllarda moda olan ve kadınların çokça tercih ettiği düşük bel pantolonlar, basenleri sıkıştırarak fazla yağları yukarı doğru itmekte, zamanla belin yan ve arka kısımlarında kalıcı bölgesel yağlanma oluşmaktadır. Kalınlaşan bel çevresi, kadının bel ile popo arasındaki sınırları ortadan kaldırmakta, estetik hatları yok etmektedir.

AİLENİZDE VARSA…

Düşük bel pantolonlardan fırlayan aşk tutamaçları

Romantizmin elle tutulan bu bölgeleri, iri yağ hücrelerinden oluştuğu için spor ve diyet programlarına karşı oldukça inatçıdır ve sürekli büyüme, genişleme eğilimindedir. Düşük bel ve dar pantolonlar aşk tutamacının nedenlerinden sadece biridir. Genetik yatkınlık önemli rol oynar. Aile fertleriniz aşk tutamacından yakınıyorsa, bu yağlar sizin de kaderiniz olacaktır. 30 yaşın üzerindeyseniz metabolizmanızın yavaşladığını, yediğiniz besinleri yakmak için daha çok hareket etmeniz gerektiğini unutmayın. Aksi durumda yağ hücrelerinin ilk toplanma yerlerinden biri belin yan ve arka kısmı olacaktır. Dengesiz ve sağlıksız beslenme, hormon seviyesindeki dengesizlikler, hamilelik dönemi, doğumun ardından vücutta yaşanan dönüşüm, sık sık yapılan diyetler vücutta bölgesel yağlanmalara neden olan diğer aktörlerdir.

Haberin Devamı

AŞK TUTAMACIYLA KUŞATILDIK

Düşük bel pantolonlardan fırlayan aşk tutamaçları

Spor yapma alışkanlığından uzak bir toplum olmamız ve beslenme kültürümüz, fast food yiyeceklerin, hazır gıdaların bolca tüketimi nedeniyle kadınların çoğunun aşk tutamacıyla kuşatılmış olduğunu söyleyebiliriz.

SONUÇLARI, İSMİNİ GÖLGEDE BIRAKIYOR

Düşük bel pantolonlardan fırlayan aşk tutamaçları

Haberin Devamı

Kulağa hoş gelen bir ismi olmasına rağmen bu bölgesel yağlar birtakım sorunları da beraberinde getirmektedir. Aşk tutamaçlarının varlığı ilk aşamada kişide takıntıya dönüşebilmekte, diyet ve sporla bu bölgesel yağ hücrelerinden kurtulmaya çalışılmaktadır. Ancak son derece inatçı olan bu yağları bu yöntemlerle vermek ve tekrar oluşmamasını sağlamak oldukça zordur. Çok ciddi bir diyet ve spor disiplini gerektirir ve bu disiplinin yıllarca sürdürülmesi lazımdır. Bunu pratikte başaranların sayısı ise oldukça azdır. Aşk tutamacının diğer bir sonucu, kıyafet seçiminde yarattığı sorunlardır. Kişi, dışa doğru oluşan bu yağları saklama ihtiyacıyla geniş kıyafetler tercih etmek zorunda kalabilmektedir. İstediği kıyafeti giymekten mahrum kalmaktadır. İnce bel hattını ve kıvrımını yok eden aşk tutamacı estetik ölçülere sahip dolgun ve yüksek popo yapısı ve basen formunu dahi gölgede bırakır.

Haberin Devamı

ROMANTİK YAĞLARDAN TEK SEANSTA KURTULUŞ

Düşük bel pantolonlardan fırlayan aşk tutamaçları

Beli saran ve romantizmle bütünleşen bu yağ hücrelerinden kalıcı olarak kurtulmak için plastik ve estetik cerrahi alanında ciddi sonuçlar veren işlemler yapılmaktadır. Bu işlemler arasında en yaygın olanı lazer lipoliz yöntemidir. Modern hayatın kaçınılmaz gerçeği haline gelen aşk tutamaçlarını ortadan kaldıran lazer lipoliz uygulaması aslında bir vücut şekillendirme yöntemidir. Hastalara sunduğu önemli avantajları, tek seansta sonuca gidilmesi, işlemin çok kısa sürede gerçekleştirilmesi, kişinin sosyal hayata hızla dönebilmesi ve lazer işlemi yapılan aşk tutamaçlarının bir daha ortaya çıkmamasıdır. Hassas bir işlem olan lazer lipoliz, vücudun her yerinde oluşan bölgesel yağlanmaya müdahale imkânı vermektedir. Cilt altına güçlü lazer ışınları gönderilerek zarları patlatılan, böylece serbest bırakılan yağ hücreleri bir daha kendini yenilememektedir. Operasyondan sonra hastanın beslenmesine dikkat etmesi ve hareketli bir yaşam sürmesi, işlem sonucunun kalıcı olmasını destekleyen bir faktördür.

Haberin Devamı

ESTETİK POPO FORMU ORTAYA ÇIKIYOR

Düşük bel pantolonlardan fırlayan aşk tutamaçları

Lazer lipolizde mini bir kesiden girildiği için işlem sonrasında aşk tutamaçlarında dikiş izi kalmaz. Sinir dokuları ve damarlar zarar görmez. Lazer lipoliz ile sayılı günlerde aşk tutamaçlarından kurtulan hastalarımızın bel, basen ve popo arasındaki estetik uyum ortaya çıkmakta, kıyafet seçme özgürlüğünü yaşamaktadırlar.