Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Cinsel organın ameliyatla büyütüldüğü anlaşılır mı?

Estetik ameliyatlarda hastaların en sık yaşadığı endişe, estetik olduğunun anlaşılma kaygısıdır. Bu durumun gerçekleşmesi ya da ortadan kaldırılması, estetik cerrahın tecrübesi, hastanın arzu edilen estetik hatlara kavuşturulması için uygun şartları taşıması ve gerçekçi bir beklentiyle doğru orantılıdır. Son yıllarda popülaritesi artan penis büyütme ameliyatı, penis boyunda doğal uzama sağladığı için hastanın estetik operasyon geçirdiği anlaşılmamaktadır.

Haberin Devamı

Erkeklerin, öz güvenini pekiştiren, kendilerini mutlu hissettiren, cinsel yaşamlarında partnerlerini daha mutlu etmelerini sağlayan penis büyütme ameliyatı, hasta ve hekim konforu açısından en rahat estetik operasyonlar arasındadır. 

AMELİYAT İLE CİNSELLİK İÇGÜDÜSÜNÜN PSİKOLOJİK BOYUTUNA DOKUNULUYOR

Penis büyütme operasyonun sağladığı psikolojik tatminin temelinde insanoğlunun en temel güdülerinden olan üreme ve cinsellik içgüdüsü vardır. Bu güdü, tıpkı beslenme güdüsü gibi doğuştan gelir.

Penis boyunun yetersiz olduğunu düşünen erkeklerde istikrarsız bir cinsel yaşam, kronikleşen mutsuzluk, kaygı, eş ya da partnerle sorunlu ilişki süreçleri yaygın olarak ortaya çıkabilmektedir. Penis büyütme ameliyatı sonuçları, bu olumsuz tablonun tersine çevrilmesinde önemli bir role sahiptir.

CİLT ALTINDAKİ GİZLİ DOKUSU AÇIĞA ÇIKARILDIĞI İÇİN…

Erkeklik organının boyunu uzatma yöntemleri arasında kalıcı sonuçlar ortaya koyan bu ameliyatta doğal büyüme sağlanmaktadır. Sadece bir kez yapılabilen penis boyu uzatma ameliyatı, görünen cinsel organın boyunun en az 5’te 1 kadar uzama sağlayabilmektedir. Estetik operasyon belirtisi taşımamasının nedeni ise, penisin kasık bölgesindeki cilt altında kalan yüzde 30’luk kısmının serbestleştirilip, organın dışarı doğru uzatılmasıdır.

Haberin Devamı

Gizli kısmı açığa çıkarılan cinsel organda sonuç itibariyle doğal uzama söz konusudur. Ameliyatta penis dokusuna herhangi bir işlem yapılmamaktadır. O yüzden uzamanın estetik operasyonla gerçekleştirildiğine dair bir belirti de yoktur.

Ortalama 90 dakika süren ameliyatta, penisin cilt altına gizlenmiş kısmını ileri doğru çıkarmak için tüylü bölgede ameliyat kesisi söz konusudur. Bu kesilerden girilerek, penisi pelvike bağlayan dokuların bir kısmı kesilerek cinsel organ dışarı uzatılır. Estetik ameliyat olunduğuna dair tek iz, estetik dikişlerle kapatılan bu yara izleridir. Bunlar da kasık bölgesindeki tüylü kısma gizlendiği için fark edilmeleri güçtür. Zamanla cildin rengini alarak belirsizleşir.

KONFORLU İYİLEŞME SÜRECİ

Ameliyat öncesi prosedürü tamamlanan, gerekli testleri yapılan, ameliyata engel önemli bir sağlık sorunu olmayan, mikropenis, gömük penis oluşumuna sahip ya da cinsel organ boyundan memnun olmayan 18 yaşın üzerindeki her erkeğin olabileceği penis büyütme estetiğinin iyileşme dönemi de hasta açısından birçok ameliyata göre daha konforludur. Hafif düzeydeki geçici ağrılar ilk 1 hafta içinde ağrı kesicilerle önlenir. Hasta, 1 hafta sonra günlük işlerine dönerken, tam iyileşme ve cinsel ilişkiye girme süresi 1 ila 1.5 aydır. Hastalar, iyileşme döneminde sabırlı bir yaklaşımla hekim tavsiyelerine mutlaka uymaladır.

Haberin Devamı

HİS KAYBI OLUR MU?

Bu operasyonun, penisteki his, damar ve sinir dokuları, ereksiyon refleksi ve üreme kabiliyeti üzerinde herhangi olumlu ya da olumsuz etkisi yoktur.