Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Çeyiz estetiği

Yeni evlenecek olan orta yaş bekarlarının vazgeçilmezi haline gelen çeyiz estetiği öz güven sağlamakta bir numara!

Haberin Devamı

Kentleşme, sosyal yaşamın vazgeçilmezliği ve iş hayatı, kariyer kaygısı, kadın erkek rollerindeki değişimler, özellikle kadınlar için çekici ve güzel olma, beğenilme içgüdüsü günümüzde evlilik takvimini orta yaş ve üstüne çekmiş durumda. Evliliklerin arttığı sonbahara girdiğimiz bugünlerde birçok gelin ve damadın yaşlarının ilerlemiş olduğunu hepimiz gözlemliyoruz.

İlerleyen yaş demek vücudun bütün hatlarının yaşlanması ve daha çok deforme olması demek. Bu fiziksel değişim özellikle doğası gereği güzel olması gereken kadınlarda beğenilmeme duygusu yaratmaktadır. Kadınların istediği gelinliği giyebilmeleri, nikâh masasına yüksek öz güvenle oturabilmeleri, kıskanılacak yüz ve vücut hatlarına sahip olmaları birtakım estetik işlemlerle günümüzde mümkün hale geldi. Hatta ben buna çeyiz estetiği diyorum. Çeyiz estetiğine daha geniş bir pencereden bakalım.

Haberin Devamı

Evlilik öncesi en büyük sorun

Modern yaşam ve şehir hayatının zorlukları, insanları hareketsizliğe zorlamakta, bedenimizde fiziksel bozukluklara yol açmaktadır. Bununla birlikte ilerleyen yaşlarda özellikle kadınların bel, karın, basen, sırt bölgelerinde yağ birikmeleri, sarkmalar ve kırışıklıklar oluşmaktadır. Orta yaş sendromu, psikolojik ve fiziksel deformasyonlara neden olmakta, bu da kişiyi beğenilen ve dikkat çeken kadın figüründen uzaklaştırmaktadır. Bir yandan da yaşı ilerleyen kadının bir an önce evlenmesi için toplumun direkt ve dolaylı baskısı fiziksel problemlerle birleşerek kadınlarda öz güven sarsılmasına yol açmaktadır. Evlenmek isteyen kadınlarda en önemli sorun öz güven eksikliğidir.

İşlemlerden sonra mutluluk hormonu artıyor

Kesinlikle yansıtıyor. Çünkü beğenilmeme korkusu, kişilerin sosyal ve arkadaş ortamlarından uzaklaşmasına neden oluyor. Yaşlanmanın artmasıyla birlikte en ufak sorunlar ciddi strese dönüşüyor. Evlilik kaygısı ve baskısı altında ezilen kadınlar, yüz ve vücutlarına yönelik çok basit cerrahi operasyondan sonra, öz güvenini tazeleyerek daha hızlı sosyalleşip, hedeflerine yönelebiliyorlar. Böylece hal ve tavırlar değişerek edata içsel özgürlüklere ulaşılıyor. Hayal edilen görünüme kavuşuluyor. Vücut algısının düzelmesi beyindeki mutluluk hormonunun salgılanmasını artırıyor.

Haberin Devamı

Orta yaş bekarlarının estetik sorunları

Evlenmek isteyen orta yaşlardaki kadınların vücut ölçülerini bozan fazla kilolar en sık karşılaşılan estetik problemlerdir. Ailesel yatkınlık da varsa belli bölgelerde yağlanma daha fazla olabilmektedir. Burun, kadınların en fazla takıldığı başka bir estetik sorunudur. Küçük göğüslü olmak ise başlı başına sorun yapılmaktadır. Yaşlanmanın ilk belirtileri göz çevresinde görülmektedir. Göz çevresindeki deformasyonlar genç yaşta dahi yaşlı bir yüz ifadesine neden olmaktadır. Kepçe kulak, ince dudak yapısı, yüzdeki kırışıklıklar, genital bozukluklar kadınlar için evlenecek eş bulamama kaygısını artıran nedenlerdir.

İlk bakışta aşık edin

İlk bakışta aşık olmak, deyimi aslında gözlerin eş seçimindeki rolünün önemini ortaya koymaktadır. Sosyal hayatta ve çevrede bakışlarımız çok şey ifade eder. Çiftler bakışlardan çok etkilenir. Plastik cerrah olarak her zaman bakışları ön plana çıkarmaya çalışıp, yüzdeki sert ifadeyi gidermeye çalışıyoruz. Bu anlamda karşı tarafa olumlu mesajların verilmesini sağlıyoruz. Bunun için göz çevresi estetiği uygulamaları son derece isabetli seçimlerdir. Sarkık göz kapakları ve fazlalıkları ortadan kaldırıyoruz. Gözleri ve yüzü yaşlı gösteren göz altı torbalarını gideriyoruz. Yine üzgün ifade veren düşük kaşları ölçülü bir şekilde kaldırıyoruz. Son olarak badem göz operasyonuyla kalıcı bir şekilde her kadının arzu ettiği ideal güzel gözlere kavuşmalarını sağlıyoruz. Böylece duyguların aktarımında etkili, canlı ve genç bakışlara sahip gözler ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Flörtü engelleyen göğüsler

Evliliğe gidebilecek flörtleri tek başına engelleyen, kadınlık öz güveninde deyim yerindeyse deprem yaratan bir konudur küçük göğüslere sahip olmak. Büyük göğüsler nispeten tolere edilirken, küçük memeye sahip olan kadınlarda evlilikle alakalı konulardan kaçınma sıklıkla görülür. Bu sorunun çözen meme büyütme ameliyatı kadar kadınlık öz güvenini düzelten başka bir operasyon yoktur. Meme büyütme kesinlikle süt vermeyi etkilemez ve rahatlıkla yaptığımız operasyonlardandır. Bu operasyon neredeyse kadının çeyizine girdi denilebilir.

En çok yaptırılan işlem

Özellikle ileri yaşlardaki kadınlarda en çok yağ aldırma işlemi yapılmaktadır. Basen, karın, bel ve sırt bölgelerindeki yağ birikmelerinde son yılların etkili yöntemi lazer lipoliz ile hızlı ve kısa sürede istenilen sonucu alıyoruz.

Haberin Devamı

Kadının yüzünü yumuşatan estetik

Burun estetiği ise yine en sık başvurulan operasyonlardandır. Kadınlar, küçük ve şekilli buruna sahip olmak istiyorlar. Burun estetiği, evlilik öncesi sert ifadeli yüzlerin daha yumuşak hale getirilmesinde ve anlamlı bakışların ortaya çıkarılmasında oldukça etkilidir. Tek başına bütün yüz ifadesini değiştirir. Kendine güven duygusunu üst düzeye çıkarır. Şekil bozukluğu olan ya da kemerli, iri burun yapısını, artık tampona gerek kalmayan ameliyatlarla istenilen doğal ve abartısız görünüme kavuşturabiliyoruz. Kepçe kulak, bir kadının bütün güzelliğini gölgeleyebilir. Kepçe kulağı düzeltmek artık hızlı ve basit operasyonlarla mümkün hale geldi.

Haberin Devamı

Genital estetik cesur yürek yapıyor

Genital bölgelerinde doğuştan ya da sonradan oluşan genital rahatsızlık ve bozukluklar yine karşı cins ile sağlıklı ve istikrarlı bir ilişki geliştirmeyi engelleyen büyük psikolojik zorluklara neden olmaktadır. Son yıllarda genital estetik operasyonunda ciddi bir artış oldu. Bu ameliyat sonrası kadınlar evlilik hedeflerine daha cesur adımlarla ilerleyebilmektedir.

Botoks etkisi

Botoks ise yüzdeki yaşlılık belirtisi kırışıklıkların yok edilerek genç bir görünüme kavuşmasında çok etkilidir. İnce dudak, kadınların bir başka estetik sorunu olabiliyor. Bunun için dudakları dolgu işlemiyle abartmadan yüzle uyumlu ve doğul görünümü bozulmadan kalınlaştırıyoruz.