Tamer Gültekin
Tamer Gültekin
Tamer Gültekin

Uykuda orgazm olmak mümkün mü?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tamer Gültekin, kadınlarda uyku sırasında orgazmının nadir olsa da yaşanabildiğini belirterek uyku orgazmı hakkında bilgi veriyor.

Haberin Devamı

UYKU ORGAZMI NEDİR?

“Gece orgazmı” olarak da bilinen uyku orgazmı, pelvik bölgeye yüksek kan akışının, gevşemenin ve psikojenik uyarılmayı artıran ıslak rüyalar olasılığının bir kombinasyonudur.

UYKUDA NASIL ORGAZM OLUNUR?

Evet, hem erkekler hem de kadınlar uyku sırasında orgazm olur ve tamamen normaldir. Erkekler uykularında orgazm yaşadıklarında, bunlar gece orgazmları veya ıslak rüyalar olarak bilinir. Bu ıslak rüyalar çoğunlukla genç erkek çocuklarda ergenlikle ilişkilendirilir ve testosteron seviyelerinin artması nedeniyle olur. Bununla birlikte, kadınlar da ıslak rüyalar veya uyku orgazmları yaşarlar.
Bu hiç de garip bir durum değildir. Derin uykudayken, rahatlamayla birlikte kadın organlarına kan akışı yükselmeye başlar ve herhangi bir temasa gerek olmaksızın orgazma ulaşılmasını sağlar. Uyku orgazmları, kişiden kişiye büyük farklılıklar gösterir. Bazı kadınlar hiç yaşamazken bazıları ise oldukça sık yaşayabilir.

UYKUDA KADIN ORGAZMI SADECE ERGENLİK DÖNEMİNDE Mİ OLUR?

Araştırmalar, kadınlarda sanıldığından çok daha fazla uyku orgazmı olduğunu ortaya koyuyor. Kadınlar için ıslak rüyalar veya gece orgazmları 20'li yaşlarda başlar ve yaşamları boyunca devam eder. Kadınların daha sonraki yaşamlarında ıslak rüyalar görme veya uykuda orgazm olma olasılığı daha yüksektir.

Orgazm genellikle, kadınlar için kendilerini rahat hissettikleri ortamlarda cinsel ilişkiye girdiğinde deneyim ve yaşla birlikte daha kolay hale gelir. Uykuda kadın orgazmı zihinsel ve fiziksel herhangi bir reaksiyondan kaynaklanabilir ve oldukça sağlıklı bir durumdur.

UYKUDA ORGAZMIN OLASI NEDENLERİ NELERDİR?

Cinsel içerikli bir rüya en olası nedenleri arasında yer alabilir. Bu cinsel uyarılma uykunun REM (hızlı göz hareketi) aşamasında gerçekleşir. Hızlı göz hareketi (REM) sırasında, pelvik bölgede kan akışı artar ve beyin uyku orgazmı sunmak için mükemmel şekilde hazırlanır ve bu da kadınlarda vajinal ıslanmayla sonuçlanır.

Bazı durumlarda, stresli anların diğer dinlendirici boş zamanlardan daha fazla orgazm veya ıslak rüyalar ürettiği bildiriliyor. Çok fazla endişe veya heyecan, uyku sırasında kendiliğinden orgazmı tetikleyebilir.

UYKUDA ORGAZM OLMAK SAĞLIKLI BİR DURUM MUDUR?

Uykuda orgazm olmak oldukça sağlıklı bir durumdur. Ancak yine de kendinizi rahatsız hissediyorsanız alanında uzman bir cinsel terapistten destek alabilirsiniz.