Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç

Hamilelikte lazer yaptırılır mı?

Hamilelik döneminde lazer uygulamaları hakkında açıklamalarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı-Perinatolog Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç, anne adaylarına son 3 ay konusunda uyarıda bulunuyor.

Haberin Devamı

LAZER EPİLASYON BEBEĞE ZARAR VERİR Mİ?            

Anne adaylarının hamilelik döneminde merak ettiği birçok konu vardır. Özellikle ilk hamileliklerini yaşayan anne adayları daha çok merak içerisine girerler.

Anne adaylarının hatta bütün kadınların en büyük problemlerinden birisi kıl problemidir. Bu kılların yok edilmesi veya azaltılması için kullanılan birçok yöntem vardır. Lazer yöntemi de bu yöntemlerden birisidir. Aslında kıl problemini çözen en büyük yöntemlerdendir ve kadınların en çok kullandığı ve güvendiği yöntemdir ancak nne adayları bu konuda endişelenmektedirler. Hamilelik döneminde lazer yaptırmaktan korkar ve çekinirler, bunun için de bu soru çok popüler bir soru haline gelmiştir.

SON 3 AY LAZER YAPILMAMALI   

Hamilelikte lazer yaptırılır mı

Hamilelik döneminde lazer yaptırmanın zararı olup olmadığı oldukça merak konusudur. Bu soruya tam olarak netlik getirilmemiştir fakat hamilelik döneminde  bazı ayları hariç anne adaylarının lazer epilasyon yaptırmalarının bir sakıncası yoktur. Lazer epilasyonu son 3 ayda özellikle karın bölgesindeki kıllar için kesinlikle tavsiye edilmez. Anne adaylarının buna dikkat etmeleri gerekmektedir. Hamilelik döneminin son 3 ayı karın oldukça hassaslaşır ve bu dönemde karına kesinlikle bir işlemde bulunulmaz. Anne adaylarının son 3 aylık dönem dışında lazer yaptırmasının bebeğe ve hamileliğe bir zararı yoktur.

LAZER DALGALARI RÖNTGENLE AYNI DEĞİLDİR

 Hamilelikte lazer yaptırılır mı 

Lazer epilasyonda da X ışınları kullanılmaktadır. Kullanılan bu X ışınları zararlı değildir. Lazer epilasyonda kullanılan X ışınları röntgende kullanılan ışınlardan farklıdır. Röntgende kullanılan X ışınları doku içine ilerleme gösterirken, lazer epilasyonda kullanılan X ışınları doku içine kesinlikle ilerleme göstermez. Bu da lazer epilasyonun zararlı olmadığını gösterir. Lazer epilasyon radyo dalgaları kullanılarak yapılan bir işlemdir. Bu radyo dalgalarının anne karnındaki bebeğe hiçbir zararı olmamaktadır. Bu işlemde radyasyon sadece işlem esnasında olur ve asla vücutta kalmaz.

Epilasyon tedavisinde ise 2 yöntem kullanılır. 

LAZER EPİLASYON

Lazer yöntemi ışık enerjisi kullanılan bir yöntemdir. Ortaya çıkan lazer ışınları röntgende kullanılan X ışınlarından farklıdır. X ışınları dokuya yayılırken lazer epilasyonda bu olay söz konusu değildir. Bundan dolayı lazer epilasyon hakkında endişelenmenize ve korkmanıza gerek yoktur. Lazer epilasyonda kullanılan ışınlar sadece işlem bölgesine etki ediyor, işlem bölgesi dışında başka bir bölgeye etki söz konusu değildir. Bundan dolayı bebeğinize bir zarar söz konusu değildir. Lazer epilasyon cihazları düşük frekans ve enerjide çalıştığından dolayı radyasyon sadece  işlem bölgesinde ve işlem süresince devam eder. İşlem bittiği zaman radyasyon da ortadan kalkmış olacaktır. Bundan dolayı hamileliğe herhangi bir zarar vermez.

Hamilelikte lazer yaptırılır mı

ELEKTROLİZ YÖNTEMİ

Bu yöntem epilasyon yönteminin biraz daha değiştirilmiş tarzında bir yöntemdir. Bu işlem yapılışı cilt içine küçük, ince bir iğneyle elektrik akımı vererek kıl köklerini yıkıma uğratır. Elektroliz yöntemi güvenilir ve uzun zamandır kullanılan bir yöntemdir. Fakat hamileliğin son dönemi karında yapılan işlem bebeği korkutarak hareket katsayısının artmasına neden olur. Bundan dolayı son 3 ay da bu işlem yaptırılmamalıdır. Son 3 ay da bir işlem yaptırmanın yanı sıra karnınızla çok uğraşmanız bile bebeğin hareket katsayısını artıracaktır. Meme başı kılları içinde elektroliz yöntemi son aylarda tavsiye edilmemektedir. Bu uyarı özellikle emzirmeyi düşünen anneler için daha dikkate alınması gereken bir uyarıdır.

[fotogaleri=2204,1451,2897]

HAFTA HAFTA HAMİLELİK