Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç

Hamileliğe hazırlık sürecinde nasıl beslenilmeli?

Gebelik kararıyla birlikte çiftlerin hayatlarında birçok değişikliğin meydana geleceğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı-Perinatolog Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç, bu süreçte sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Hamile kalmaya karar verdiğiniz andan itibaren hayatınızda birçok yenilik olacaktır. Bu yenilikler gebelik döneminde hazırlanmanız için iyi olacaktır. Sağlıklı beslenme, bu hazırlıkların içinde ilk sıralarda yer almaktadır. Bir annenin sağlıklı olması demek, bebeğin de sağlıklı olması anlamına gelmektedir. Anne olmaya karar verildiği andan itibaren hayatınızda birçok yenilik yapılacaktır. Bu yeniliklerden bir tanesi ise düzenli beslenme zorunluluğudur. Anne adaylarının ne çok kilolu ne de zayıf olmaları istenmektedir.

KÖTÜ ALIŞKANLIKARDAN KURTULUN!

Hamileliğe hazırlık sürecinde nasıl beslenilmeli

  • Anne adayları sağlıklı bir şekilde beslenmeye bu dönemde alışmış ise gebelik daha kolay geçecektir. Anne adayları gebe kalmaya karar verdikleri zaman artık kötü alışkanlıklara, zararlı olan tüm şeylere veda etmek durumunda kalırlar.
  • Gebelik ciddi bir durum olduğu unutulmamalıdır. Burada bir bebeğin ve annenin hayatı söz konusudur. Bu süreçte, bebeğinize zarar verebilecek hiçbir şeyi yapmamanız gerekmektedir.
  • Anne adayları, gebe kalmaya karar verdikten sonra sigara-alkol tüketimini de bırakması gerekmektedir.
  • Anne bu süreçte sağlıklı besinler tüketmeye başlamalıdır. Sebze, meyve, et, balık, süt ve süt ürünleri ve tüm vitaminlerin alınması gerekir. Anne kendisine sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinmelidir.
  • Anne adayları ne çok yemek yemeli, ne de çok az beslenmelidir. Az az sık aralıklarla ve düzenli bir şekilde beslenme tavsiye edilir.
  • Beslenme veya almanız gereken vitaminler hakkında aklınıza takılan sorularınızı da doktorunuza sorabilirsiniz. Unutmayın ki siz sağlıklı olursanız, bebeğinizde sağlıklı olacaktır. 

GEBE KALMA DÖNEMİNİZİ HESAPLAYIN