Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç

Gebelikte düşük nedenleri nelerdir?

Düşük, tıp dilinde “abortus” olarak bilinir. Gebeliğin 20. haftasından önce veya bebek 500 gr olmadan önce farklı nedenlere bağlı gebeliğin sonlanmalıdır.

Haberin Devamı

Düşük olmasının birçok nedeni olabilir. Düşüklerin türleri de vardır. Düşük olmasının birçok nedeni vardır ve halk arasında da çok fazla dolaşır. Anne adaylarının da gebelikte en çok korktuğu durumdur. Anne adayları bundan dolayı gebelikten de korkabilirler. Anne adaylarının dışarıdan gelen duyumları aldırmamaları gerekmektedir. Akıllarındaki bütün sorularını doktorlarına danışmaları gerekmektedir.

ZARARLI ALIŞKANLIKLAR DÜŞÜK NEDENİ OLABİLİR!

Gebelikte düşük nedenleri nelerdir

Düşüklerin birçok nedeni olabilir. Zararlı alışkanlıklar, hipertansiyon, astım, endometriozis, böbrek hastalığı, polikistik över, diyabet, enfeksiyon, myomlar, genetik nedenler ve çoğul gebelikler bu nedenler arasındadır.Yukarıda sayılan nedenlere bağlı olarak düşük görülebilir. Bu nedenlerden dolayı gebelik sonlanabilir. Düşük nedenlerinde halktan gelen duyumları çok aldırmayınız. Halk arasında ağır kaldırmanın, çok hareket etmenin düşüğe sebep olduğu düşünülür. Bu düşünceler yanlıştır. Ağır kaldırmak veya zıplamak gibi şeyler düşüğe neden olmaz.

Haberin Devamı

DÜŞÜK SONRASI TEKRAR HAMİLE KALABİLİR MİYİM?

Gebelikte düşük nedenleri nelerdir

Bu konu hakkında da doktorunuzdan gerekli bilgiyi alabilirsiniz.Düşüklerin birçok nedeni olabilir. Düşüklerden sonra da oldukça merak edilen konular vardır. “Düşük sonrası tekrar gebe kalabilir miyim?” sorusu bunların başında gelmektedir. Düşükler de ikiye ayrılırlar. 8.haftaya kadar olan düşükler erken düşüklerdir. Anne adayının ilk düşüğü ise bu düşük doktor kontrolünden sonra 2 ay bekledikten sonra tekrar gebe kalmasında bir sorun yoktur. Eğer düşük 8.haftadan sonra olmuşsa geç düşüktür, bu düşük birden fazla olmuşsa da bu düşüklerin nedenin araştırılması gerekmektedir. Düşüklerden sonra mutlaka doktor kontrolü gereklidir. Anne adayları doktor kontrollerini ihmal etmemelilerdir. Düşüğün nedeni de bu kontrollerde belli olacaktır.

[fotogaleri=2119,2162,2204]

Haberin Devamı

GEBELİK HESAPLAMA