Serdar Bora Bayraktaroğlu
Serdar Bora Bayraktaroğlu
Serdar Bora Bayraktaroğlu

Göbek deliği estetiğinde patlama yaşanıyor

Op. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu, son zamanlarda göbek deliği estetiği talebinde artış olduğunu belirterek; “Kilo alıp verme, çoklu doğumlar ya da piercingi çıkarma gibi nedenlerin yanında göbek deliği estetiği ihtiyacını tetikleyen faktörlerden biri sosyal medyadaki mükemmel beden ideali.” diyor.

Haberin Devamı

TREND GÖBEK DELİĞİ ESTETİĞİ

Sadece Türkiye’de değil dünyanın gündeminde olan ‘umbilicoplasty’ yani göbek deliği estetiği konusunda son zamanlarda büyük artış meydana geldi. ‘Umbilicoplasty’ yani göbek deliği estetiği; göbek deliğinin şeklini, boyutunu ya da yerini değiştirmek için yapılan bir plastik cerrahi prosedürüdür.

Geçmişte sadece neredeyse sadece burun estetiği için plastik cerrahların kapısını çalan hastalar şimdi her türlü probleme çözüm bulmak istiyorlar. Kepçe kulakları düzeltme, karın germe, koltuk altı terlemesini önleme gibi pek çok tedavi talebinin yanında şu anda trend göbek deliği estetiği.

Göbek deliği estetiğinde patlama yaşanıyor

SEBEP SADECE YAZ DEĞİL!

Estetik Plastik Cerrah Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu son günlerde talep gören uygulamalardan birisi olan ‘göbek deliği’ restorasyonunu özellikle yaz mevsiminin yaklaşmasına bağlıyor ve ekliyor:

“Yaklaşan yaz mevsimi nedeniyle pek çok hasta göbek deliği restorasyonu için bize başvuruyor. Ayrıca hızlı kilo alıp verenler, piercing kullanımını bırakanlar ve özellikle çoklu doğum yapanlar göbek bölgelerindeki deformasyon nedeniyle bu uygulamayı tercih ediyorlar. Ancak bu nedenlerin yanında belki de daha baskın olarak sosyal medyada özellikle dünyaca ünlü isimlerin paylaştıkları fotoğraflar bu talebin yoğunlaşmasında etkili oluyor.” diyerek konuya ilişkin bir değerlendirme yapıyor.

BİR KAVRAM OLARAK ‘GÜZEL GÖBEK DELİĞİ’   

Gelişen tıp teknolojisinin ameliyatlarda sağladığı kolaylıklar sayesinde özellikle bu tip ameliyatlar daha çok talep ediliyor. Artık göbek deliğinin özellikle yaz mevsiminde estetik görünmesini ve fark edilmesi bir kültür olarak değerlendirilebiliriz. Güzel göbek deliği kavramı oluştuğu için bu yönde çalışmalar da artıyor.

Göbek deliği estetiği konusunda çok dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Bayraktaroğlu, göbek deliği estetiğinin gerçekten deforme olmuş ve sağlık açısında da olumlu sonuçlara muhtaç vakalarda yapılması gerektiğini söylüyor.