Ev ziyaretleri ile size geliyoruz

Bize bir çay ikram eder misiniz?

Haberin Devamı

Yazılarımı okuyanlar ve sosyal medyadan beni takip edenler bilir. Bir süredir TRT Haber kanalında yer alan "Hayat Tadında" programı içinde yayınlanan bir kuşak programı hazırlıyoruz. Programda günlük hayatımızda yaşadığımız ve genellikle dikkat etmediğimiz ya da sorun yaşasak bile ne yapacağımızı bilemediğimiz konuları kısa örneklerle ve çözüm önerileriyle işliyoruz. Örneğin ‘Toplu taşıma araçlarında görgü kuralları’, ‘komşuluk ilişkileri’, ‘merhametli çocuklar yetiştirmek’ işlediğimiz konulardan bazılarıydı.

Programlar çok ilgi çekti ve biz programın içeriğini genişleterek daha fazla insana ulaşmayı amaçladık. Daha önce sokak çekimleri yaparken yeni dönemde artık evlere gitmeye karar verdik. Her meslekten, her yaştan kadınlarımız bizi evlerine davet ediyorlar, yakın aile dostlarını ya da arkadaşlarını da çağırıyorlar ve hep birlikte sorunlarımızı konuşuyor, birlikte çözüm önerileri bulmaya çalışıyoruz.

Haberin Devamı

Program sosyal medya da #serapduyguluileevziyaretleri etiketiyle paylaşılıyor. Ziyaretlerimizi şimdilik İstanbul iliyle sınırlandırmış durumdayız. İlk çekimimizi geçtiğimiz hafta bir öğretmen takipçimiz olan sevgili Güler Hanım’ın evinde gerçekleştirdik.

Ev ziyaretleri ile size geliyoruz

Öğretmen gözüyle, anne gözüyle, kadın gözüyle, çocuklarımızın okul sorunlarını konuştuk. Ev sahibimiz öğretmendi ama diğer misafirlerimiz arasında ev hanımı olanlar vardı ve her anne, çocuğundan, okuldan ve öğretmenlerden beklentilerini anlattı. Arada aile ilişkilerimizi, toplum içindeki yerimizi ve hayallerimizi de konuştuk. Çok güzel, dolu dolu bir program hazırladık.

Ev ziyaretleri ile size geliyoruz

Önümüzdeki haftalarda TRT haber kanalında yayınlanacak program öncesi bize ve TRT ekibine ev sahipliği yapmak isteyen farklı ailelerle de çekimler yapacağız.

Haberin Devamı

Her hafta Pazar günleri yayına girecek programlar için pek çok konu başlığı belirledik.

Stres, aile içi iletişim, eşler arasında iletişim sorunları, boşanmış aile olmak, tek ebeveynli çocuklar, engelli çocuklar ve engelli ailesi olmak, travmalar, sınav kaygısı, evlilik sorunları, depresyon, kaygı bozuklukları, takıntılar, korkular’ belirlediğimiz konulardan bazıları.

Sizin de programımızda yer vermemizi istediğiniz konular varsa ya da bizi ağırlamak ve bir çay sohbeti eşliğinde sorularınızı dile getirmek isterseniz programın mail adresi olan trthayattadinda@gmail.com adresine bir mesajla başvurmanız yeterlidir.

Siz ve komşularınızla dert ettiğimiz ne varsa konuşup, çözüm önerileri üretebiliriz. Hem size, hem de ekranları başında izleyen seyircilerimize ışık oluruz.

Haberin Devamı

Bize bir çay ikram eder misiniz? :)

Yazarın Tüm Yazıları