Anne kucağı bebeği sakinleştiriyor

Anne-bebek arasında oluşan mucizeyi uzmanımız yorumladı.

Haberin Devamı

Anne-çocuk arasında bağlılık olarak tanımlayabileceğimiz duygunun, hayatın ilk anında başladığını belirten Psikolog Serap Duygulu, bu sihrin nasıl oluştuğunu açıkladı.

Doğduğu andan itibaren annesinden her koşulda kayıtsız şartsız sevgi gören bir çocuk, çevresiyle ilişkilerinde de son derece uyumlu, insancıl ve doğal olacaktır. Çocuğunuz ve sizin aranızda oluşan güven duygusu, onun gelecekteki bütün bireysel ilişkilerinin de temelini oluşturur.

Temel bakıcı annedir

Anne-çocuk arasında bağlılık, hayatın ilk anında başlıyor. Özellikle anne adayına, bebeği daha doğmadan empoze edilen kutsal annelik kavramı büyük etken oluyor.

Doğmadan, tanımadan, emek verilmeden bir canlının bu kadar çok sahiplenilerek seviliyor olmasına zaten bir tek anne-çocuk arasındaki ilişkide rastlanılır. Anne yüzünü bile görmediği, huyunu suyunu bilmediği yavrusuna o daha doğmadan sevgisini hazır eder. Bu anlamda çocuğun annesine olan ilgisi de ilginçtir.

Haberin Devamı

Annesinin kucağına verildiği anda ağlaması kesilen, anneyle göz göze gelen, onun kokusuna ve koynuna sokulan yeni doğmuş bebek hikayeleri çok tanıdıktır. Temel bakıcı annedir ve çok istisnai durumlar dışında anne ile çocuğun çok özel ve anlamlı ilişkiler kurduğu görülür. Dolayısıyla adına sevgi diyeceğimiz bu bağlılık daha doğar doğmaz başlamaktadır.

İhtiyaçları karşılanan, ağladığında annesinden ilgi gören, karnı doyurulan ve kucağa alınan çocuk, annesiyle olan bu birliktelikten dolayı büyük huzur ve mutluluk yaşar. Sevgi, çocuğun annesiyle olan ilişkisinde yaşadığı bütün olumlu duyguların toplamından oluşur. 

Yazarın Tüm Yazıları