Şenay Yangel
Şenay Yangel
Şenay Yangel

Ne zaman diyete başlamalıyız?

Sağlık ve astroloji çok derin bir konu olup, şişmanlık konusunda ne kadar avantajlı veya dezavantajlı olduğumuzu bize gösterebilir.

Haberin Devamı

‘’Doğduğumuz anda Güneş’in içinde olduğu BURÇ’’ bize hayatımız boyunca genel sağlık etkilerinin nasıl olduğunu gösterir. Oysa aslında sağlığımızı gösteren, 6. evde hangi burcun olduğu ve gezegenlerin ne şekilde yerleştiğidir. 

Sağlık ve astroloji çok derin bir konu olup, şişmanlık konusunda ne kadar avantajlı veya dezavantajlı olduğumuzu bize gösterebilir. Elbette, astroloji bir uzmanlık konusu olduğu gibi, “Sağlık Astrolojisi” de ayrı bir uzmanlık konusudur. Örneğin dış ve bedensel görünüşümüzü gösteren doğum haritamızın yükselen çizgisinin altındaki 1. evde her şeyi büyütme ve genişletme özelliği olan Jüpiter gezegenin bulunması, o kişiyi yaşamı boyunca kolay kilo almaya ve şişman olmaya yönlendirecektir.

Bunun tersi olarak, aynı 1. evde genelde kısıtlayıcı ve disiplin verici özellikleri olan Satürn gezegeni bulunuyorsa, o kişi hayatı boyunca ince bir yapıda olacaktır. Öz burcu veya yükseleni ya da  Ay burcunda kuvvetli Yengeç özellikleri taşıyan bir kişide hormonlar etkilenebilir ve buna bağlı olarak da kilo değişebilir.

Haberin Devamı

Haritamızdaki Yay burcu veya Jüpiter özellikleri, doğaya açılmayla ilgili etkiler verirken, kuvvetli bir Mars etkisi kasları, adaleleri çalıştırır, hareket ve spor için gerekli enerjiyi verir. Neptün’ün ters etkisi alkol, ilaç-madde bağımlıları ortaya çıkarıp; doğal dengemizi, metabolizmamızı bozmaya yol açabilir. Biz eğer astrolojik olarak kilo alma ve biriktirme dönemindeysek, büyük gayretle bile yavaş kilo veririz veya kilo verme isteği içimizde belirmez. Enerjilerin büyüme, geliştirme şeklinde aktığı dönemlerde veya örneğin, güneşin Jüpiter’le olumlu açı yaptığı dönemlerde, evrensel mekanizmalar, bizim kendimizi daha tembel hissetmemizi, keyfe ve yemeğe daha düşkün olmamızı sağlar.

Bu şöyle olur: Her insanın beyni ve sinir sistemi, çok güçlü bir alıcı ve verici gibi çalışır. Evrensel ve kozmik enerjiler, bizim bu alıcı antenimize (beyin ve sinir sistemimize) öyle bir etki ederler ki, biz o şekilde hisseder ve düşünürüz, içimizde bu enerjilere uygun olarak var olmaya başlayan düşünceler, bunu madde düzeyine dönüştürecek şekilde davranmamıza ve eyleme geçmemize yol açar. Biz niye bu şekilde davrandığımızı tam olarak bilemeyiz ve örneğin spor yapmayız, kendimizi tutamayıp atıştırırız, yanlış besleniriz, kilo alırız. Avrupa’da Tıp eğitimi alan tüm öğrenciler astroloji dersi de almaktadırlar. Örneğin kafa hastalıkları Koç burcuna, boyun ve omuzlardaki rahatsızlıklar Boğa burcuna, göğüs ve kollardaki rahatsızlıklar İkizler burcuna bağlanır. Geçmiş yüzyıllarda kabul edildiğine göre her hastalık bir gezegenin etkisi altındadır. Tedavi yöntemleri ve ilaçlar astrolojik ilişkisi bilinen gezegenin yönettiği gruba dayanılarak seçilir.

Haberin Devamı

Bu durumda “Diyete ne zaman başlamalıyız?” sorusunun cevabına gelince kadınların ve sıvıların temsilcisi Ay’ın enerjilerinden faydalanabiliriz. Ay’ın konumu bize bu konuda fazlası ile yardımcı olacaktır.

YENİ AY: Bırakmak istediğimiz alışkanlıklarımız için en uygun zaman Yeni Ay’dır. Özellikle Koç burcundaki Yeni Ay enerjisi bu konu için idealdir. Bu dönemde ameliyatlardan uzak durmalıyız, bedenimizin toparlanması oldukça uzun sürecektir.

BÜYÜYEN AY FAZI: Ay ışığının büyüme dönemi yaklaşık 14 gün sürer ve ardından Dolunay başlar. Büyüyen Ay alma ve büyüme fazıdır. Pozitif etkiler toplanır ve depolanır. Dolunay kadar olmasa da duygusal olarak kriz dönemleridir. Bu dönemde bedeni güçlendirecek tüm gıdaları yemeliyiz, bedenimiz sadece ihtiyacımız olanı kullanacaktır.

DOLUNAY: Ay 28 günlük turunun yarısını tamamlar . Dolunay günlerinde sorunlar, ruhsal gerginlikler, tartışmalar, saldırılar yoğunluk kazanır. Negatif enerjiler hakimdir. Bedenimizde yağlanmamızın artacağı günlerdir.

KÜÇÜLEN AY FAZI: Küçülen Ay fazında güç ve enerji boşalır. Bu fazda bedenimiz güçlüdür ve gücünü kullanmaya hazırdır. Zorlanmadan enerji harcayabilir ve diyete başlayabiliriz. Bu dönemde sıvı ve toksin atmamız oldukça kolaydır. Dolunay’ın hemen ardından diyete başladığımızda olumlu sonuçlar alırız.

Haberin Devamı

Haftaya "Burçlara göre nasıl bir diyet programı uygulamalıyız, vücudumuz burcumuza göre nelere ihtiyaç duyar ve burcumuza göre şifalı bitkilerimiz nelerdir?" sorularının yanıtlarını bulacaksınız.