Şenay Yangel
Şenay Yangel
Şenay Yangel

Büyük kare ve etkileri

23 Nisan günü gökyüzünün en güçlü etkilerini tetikleyecek bir kombinasyon yaşanacak. Peki, “Büyük Kare” adı verilen bu kombinasyonun dünyaya, ülkemize ve burçlara etkileri nasıl olacak?

Haberin Devamı

23 Nisan günü gökyüzünün en güçlü etkilerini tetikleyecek bir kombinasyon yaşanacak. Mitolojideki tanımıyla ölüm ve yeniden doğuşun gezegeni Pluton, Oğlak burcunda değişim ve devrimlerin gezegeni Uranüs, Koç burcunda savaş ve cesaretin temsilcisi Mars, Terazi’de iyilik ve güzelliklerin gezegeni Jüpiter ise Yengeç burcunun 13’ncü derecesinde öncü burçlarda ve sabit yıldızlarında güçlü etkileşimleri ile “büyük kare” olarak tabir ettiğimiz açı kalıbını oluşturacak.

Doğum haritalarınızda başlangıçları temsil eden öncü burçlarda gezegenleriniz varsa dikkatli olmalısınız. Güneş, Yükselen ya da Ay burcunuz; KOÇ, TERAZİ, YENGEÇ veya OĞLAK burçlarından biriyse sizler bu enerjiden çok daha fazla etkilenebilirsiniz!

Büyük kare ve etkileri

Haberin Devamı

“Büyük Kare” kombinasyonu dünyayı nasıl etkileyecek?

Ender oluşan bu kombinasyon 2013’ten bu yana belli dönemlerde oluşmuş dünyada ve bireysel anlamda etkisi oldukça çarpıcı bir şekilde tezahür etmiştir. 23 Nisan’da gerçekleşecek olan bu kombinasyon yönetim, hükümetler ve siyasiler için fazlası ile önem taşımakta. Pek çok ülkede idari yönetimlerin ani değişimi, siyasi krizler, etnik köken ayrılıkları, dini ideolojilerin farklılığına bağlı ayaklanmalar, hükümetler ve halkları karşı karşıya getiren çatışma ortamlarının oluşumunu tetikleyebilir.

Dünya genelinde işsizlik büyük bir artış gösterebilir. Ayrıca tüm dünyada doğal afetlerde artış, deprem ve volkanik patlamalar, denizde ve havada yaşanacak olumsuzluklar korkutucu düzeyde seyredebilir. Uçak ve trafik kazaları dikkatsizlik sonucu trajedilere neden olabilir. Havadan gelecek olan zararlar ve hastalıklar bu dönemde son derece etkili olacak gibi görünmekte.

29 Nisan’da Boğa burcunda gerçekleşecek olan “Halkalı Güneş Tutulması” ile bu süreç hızlanabilir. Vedic Hint Astrolojisi’nde Güneş ve Ay tutulmaları son derece önem taşır, etkileri 6 ila 12 ay boyunca sürer. Doğal afetler özellikle Güney Amerika ve Güney Asya’da çok ciddi boyutta ortaya çıkabilir. İspanya, Yunanistan ve Portekiz ekonomik konularda aldıkları desteği kaybedebilir, bu ülkelerde finansal kriz çok yüksek seviyelere çıkabilir. Yine bu kombinasyonun en çok etkileyeceği ülkelerin arasında Japonya, Rusya ve Ukrayna yer almakta.

Haberin Devamı

“Büyük Kare” kombinasyonu ülkemizi nasıl etkileyecek?

Ülkemiz için değerlendirdiğimizde milliyetçi akımın yükseleceği, protestolar ve siyasilerin birbirleri ile çatışmaları sürekli gündemimizde yer alacak gibi görünmekte. Ekim 2014 ile birlikte Türkiye, Osmanlı dönemindeki gibi ilim, felsefe ve bilimde dünyaya ışık tutacak pek çok yabancı ülkenin de dikkatini çekecek; eğitimle ilgili konularda yaşanacak olumlu gelişmelerle dünya genelinde gururla adından söz ettirecektir. Güneş tutulmasın güçlü etkisi ile ekonomide özellikle borsada yaşanacak gelişmeler krizi daha da etkili bir hale getirebilir. Büyük kareyi yöneten gezegen olan Jüpiter’in enerjisi doğru kullanıldığında büyüme ve gelişmeler olabilir. Dengelerin yerine oturması büyük ve kalıcı fırsatları da beraberinde getirmekte. Kişisel olarak liderlerden halka hepimiz benlik duygularımızdan uzaklaşmayı başarır, çözüm üretmek için unuttuğumuz değerlerimize sahip çıkarak “biz” olmayı başarabilirsek eğer “Büyük Kare” çoğumuz için psikolojik bir temizlik sağlayacak. Bireysel olarak “Büyük Kare (Grand Cross)’’ yaşadıklarımız ve yaşattıklarımızı sorgulamamıza, kendi iç dünyamınıza yönelerek doğrularımızı bulmamıza yol gösterecek. 

Haberin Devamı

“Büyük Kare” kombinasyonunun burçlara yansımaları


KOÇ: Dikkatsizlik sonucu kaza ve yaralanmalara dikkat etmelisiniz. Özel yaşamınızda ise haksız davranışlar içinde olmamaya özen gösterin. Evli Koç’lar, uzlaşmacı davranır ve sevginizi sınırsızca gösterirseniz aşk kazanır.

Büyük kare ve etkileri


BOĞA: İş ve özel yaşamınızda arınıp hayal kırıklıklarınızı ve olumsuzlukları ardınızda bırakabilirsiniz. Ruh ve beden sağlığınıza önem vermeli, sizi siz yapan değerlerinize sahip çıkmalısınız.

Büyük kare ve etkileri


İKİZLER: Maddi manevi şans sizden yana! İlahi adalet yerini buluyor ve sizler de sıkıntılarınızdan beraat ederek başarıya doğru yol almaya hazırsınız. Kendinize güvenin ve zamanı akıllıca değerlendirip kalıcı başarılara imza atın.

Haberin Devamı

Büyük kare ve etkileri


YENGEÇ: Korku ve kaygılarınız sizi gerçeklerden uzaklaştırabilir. Duygusal patlamalar, zayıflıklarınızın ön plana çıkmasına ve suistimal edilmesine neden olabilir. Dikkatli davranın ve kendinizi sevin ki hayatı sevebilin.

Büyük kare ve etkileri


ASLAN: Bencilce yaklaşımlardan uzak durmalı, haklılığınızı ispatlamak için aynı dili konuşamadığınız insanlara enerjinizi harcamamalısınız.

Büyük kare ve etkileri


BAŞAK: Finansal konularda dikkatli olmalı, risk gerektiren her türlü iş ve yatırımdan uzak durmalısınız. Özel yaşamınızda sağlıklı kararlar alabilmek için kendinize de birlikte olduğunuz insana da adil davranmalızınız.

Büyük kare ve etkileri


TERAZİ: Beklentiler ve yaşadıklarınızı birbirine karıştırmamalı, hırsınızı kontrol altına almalısınız. Sizler sevginin temsilcileriniz hırs size de sevdiklerinize de zarardan başka bir şey getirmez.

Haberin Devamı

Büyük kare ve etkileri


AKREP: Aşk hayatınızda bitiş ve başlangıçlar söz konusu olabilir. Hastalıklı bir hal almış, sizi size yabancılaştıran, umutlarınızı hayal kırıklıklarına döndüren ilişkiniz bir anda karşı tarafın isteği ile bitebilir. Bırakın bitsin, korkularınızın ve kaygılarınızın esiri olmadan yitirdiğiniz umutlarınıza sarılın ve yeni başlangıçlara sağlıklı bir ruhun güçlü enerjisi ile yürüyün.

Büyük kare ve etkileri


YAY: İş hayatınızda baskı ve haksızlıklar yaşanabilir. Siz kişilere değil, yapmanız gerekenlere odaklanın ve şunu aklınızdan çıkarmayın: Emek verdiğiniz, mücadele ettiğiniz her şeyin mükafatını ilerleyen günlerle birlikte alacaksınız.

Büyük kare ve etkileri


OĞLAK: İş hayatınızda uzun zamandır, belki yıllardır devam eden olumsuzluklar silsilesi sizleri bir hayli yordu, belki tembel ve boşvermiş bir ruh hali içine girdiniz. Bırakın, bu hal dünde kalsın ve siz gökyüzünün güçlü ve zorlayıcı enerjisini derin bir nefesle yüreğinize çekip günün getirdiği güzelliklerin farkına varın. İş ve aşk hayatınızda yapıcı davranışlarda bulunun ve kazanın.

Büyük kare ve etkileri


KOVA: İş ve özel yaşamınızda sakin davranmalı, yıllardır birlikte yol aldığınız ve sevdiğiniz insanları anlamaya çalışarak hareket etmelisiniz. Bir anlık bencillik ve boş vermişlik ani bitişlere neden olabilir.

Büyük kare ve etkileri


BALIK: Hz. Mevlana’nın söyleminde ki gibi “Kalp deniz, dil kıyıdır.” Denizde ne varsa kıyıya o vurur. Finansal anlamda da şanslı etkiler söz konusu. Zam ya da terfi alabilir, beklenmedik gelirler elde ederek biriken borçlarınızı ödeyebilirsiniz. Aşk hayatınızda ise beraberliği olmayan Balık’lar, yine bu dönem içinde beraber olacağınız insanı siz seçeceksiniz.

Büyük kare ve etkileri