Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Zapping turu

Oh çok şükür Survivor başladı çünkü tüm millet alıp başını ıssız bir aday gitmeyi öyle çok istiyor ve kardan, kıştan, yağmurdan öyle bunaldı ki…

Haberin Devamı

Evet çok sevgili izler-okurum, şimdi sizlere programlar arası hızlı, dalgalı, tehlikeli bir zaping turu yaptıracağım. Kemerlerinizi bağlayın, kumandalarınızı alın, can yeleklerinizi giyin, sıkı tutunun! Zapping sırasında düşenleri almak için durmayacağım. Lütfen tansiyon ve kalp hastalarının yazıdan çıkmasını rica ediyorum.

• Oh çok şükür Survivor başladı çünkü tüm millet alıp başını ıssız bir aday gitmeyi öyle çok istiyor ve kardan, kıştan, yağmurdan öyle bunaldı ki… Ünlülerin çok ünsüz olması, Acun Ilıcalı’nın korkunç tişörtler giymesi ve fonda ılıman Akdeniz müzikleri çalması da gösteriyor ki yine ülkemizin bir filozof kazanması an meselesi. En son yazın ve düşün dünyasına Survivor’un zorlu şartlarında aldığı eğitim sonrası kazandırılan Nihat Doğan’dan sonra ister istemez bir umut ve heyecan içinde bekliyoruz. Ve umuyoruz ki Acun Ilıcalı College’dan mezun nice aydınlara, düşünürlere kavuşuruz.

Haberin Devamı

• Kayıp Şehir’de Aysel evinde arkadaşlarıyla çalgılı çengili eğlence düzenleyince hemen bahane kollayan Meryem Anne koşarak kapıya dayandı. Biliyorsunuz bekarlar gürültü yapamaz ama aileler de kıyametler kopabilir, normaldir. Aysel çok sinirlendi haliyle! Anne olunca, aile olunca, evli olunca yapılan her eylemin haklılık, masumiyet ve geçerlilik kazanıyor olması ne kadar adil bir davranış Allah aşkına? Aysel’in sorusu hepimize gelsin!

• Eskiden Türk filmlerinde genç kızlar kötü yola düşünce pavyonda şarkı söyler, göbek atarlardı. Şimdi hepinizin bildiği bir kanal var, 24 saat aralıksız kızlar halay çekiyor, horon tepiyor, gerdan kırıyor, karın titretiyor ve çalkalıyorlar. Artık o kanala düşülüyor galiba ve dünya yansa sallayarak üzülüyorlar. Aralarda da bol bol bal satılıyor, memlekette bu kadar arı ve ayı olduğunu bilmiyorduk ama öğrendik artık!

• Merhamet dizisinde eksik bir şeyler var, dahası senaryo da hiçbir yenilik yok. Narin gibi kızlar nasıl bir eğitim alıp o kadar zengin oluyorlar, biz de gitsek o okullara diyoruz. Bir de biz şu döven söven, tembel, sapık, alkolik babalardan sıkıldık, bıktık! Evdeki yoksulluk babanın suçu değil de ülke şartlarının genel yansıması olarak kalsa daha doğru olmaz mıydı acaba? Sanki kırsalın sorunu eğitim, işsizlik, terör filan değil de babalar! Ayrıca sürekli geri dönüşlerle geçmişe gidilmesinin de bir ayarı olmalı! Dizi tamamen geçmişte geçseydi bari, çünkü bugüne dair neredeyse hiçbir şey yok…

Haberin Devamı

• Yemekteyiz programına katılmak için aranan gizli şartları açıklıyorum; her hafta bir ciciş, bir eşcinsel, babaanne kıvamında çok bilmiş bir teyze, bir de maço+kıro arası esmer bir amca bulunuyor ve mutlaka yemek yapmayı bilmeyenlere öncelik tanınıyor. Ciciş, eşcinsel, babaanne ya da maço değilseniz ve yine de yemek programına katılmak istiyorsanız üzülmeyin! Çünkü en az 80 tane alternatif yemek programı var ve TV kanalları gün boyu kültür, sanat, aktüel konular yerine annem gibi yemek yapmayı tercih ediyorlar. Artık televizyonu mutfak niyetine izliyoruz.

• Alemin Kralı kadına şiddet içeren içeriği nedeniyle RTÜK’ten ceza aldıktan sonra yoluna Alemin Efendisi olarak devam ediyor. Dizide dekolte giyinen kadına esprili ancak taciz edici sözlerle şiddet uygulandığına karar verilmişti. Oh iyi olmuş çünkü bu espri anlayışında bir taraf gülerken diğer taraf canını kurtarmaya ve hedef olmamaya çalışıyor.

Haberin Devamı

• Ya bir de ricam olacak sevgili izler-okurum; aramızda üç beş toplayıp show tv’ye yardım etsek mi? Sürekli aynı magazin programını yayınlamaktan perişan oldular. Program sunucusunun saçı bir tutamı beyazladı, durmadan aynı haberi flaş flaş flaş diye okumaktan yaşama sevincini yitirdi. Sevaptır diyoruz yani.

• Son olarak Özge Özberk ile Burcu Kara’nın aynı kişi olmadığı anlaşıldı ancak hangisinin hangisi olduğu yolundaki araştırmalar sürüyor.

Haftaya ummadık gelişmeler, akla gelmez fikirler ve süper sürpriz konularla karşınızda olacağım. İyi seyirler, sonsuz sabırlar, acil şifalar, yeni diziler ve sonsuz yarışmalar dileğiyle herkesi televizyonun başına davet ediyorum.