Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

İntikam-Beren'in ve köpeğin yaşı!

ABD dizisi Revenge'in yerli uyarlaması İntikam’ın aslında hiçbir kültürel adaptasyona ihtiyacı yok çünkü Beren Saat var.

Haberin Devamı

ABD dizisi Revenge'in yerli uyarlaması İntikam’ın aslında hiçbir kültürel adaptasyona ihtiyacı yok çünkü Beren Saat var. Zira dizi yıldızı Beren Saat’in 2 numara Bihter bakışı anlatının içine cuk oturuyor. Zaten bütün dizilerdeki rollerini biraz kendisine dönüştüren, çeviren, eviren gizli bir malzemesi var gibi yıldızın.

Saf ve mağdur Fatmagül’e bile gizemli, esrarengiz ve sürprizli bir yapı kazandırmıştı kendisi. Dolayısıyla İntikam için Beren Saat kararı tam 12’den isabet ediyor. Kadronun devamı da Nejat İşler, Mert Fırat, Zafer Algöz, Engin Hepileri gibi seyirciye seyir zevki veren güçlü isimlerle dolu. Özellikle Arzu Gamze Kılınç’ın canlandırdığı Şahika Arsoy tiplemesi oldukça başarılı, tanıdık ve iddialı bir karakter olduğu için yaptığı, ettiği, dediği ve giydiğiyle orta yaş ve üzeri şehirli bayanlar için model oluşturacak, çok konuşulacak gibi duruyor. Zafer Algöz ise her zamanki gibi anlatıya enerji ve çelişki katmayı incelikli ve usta oyunculuğuyla seyircinin gözüne sokmadan başarıyor.

Haberin Devamı

Yağmur/Derin (farkındaysanız Ayşe, Fatma, Emine değil) yalılardan bir yalı beğenerek zengin bir semte taşınır. Sıradan ve yeni biri gibi duran Yağmur aslında eski bir semt sakinidir ve geri dönüşlerle geçmişi hatırladıkça nedenler niçinler açıklanır. Babasının iftiralarla uzaklaştırıldığı geçmişine (evine) geri dönmüştür ve şimdi babasını hapse attıran ve kendisinin Çocuk Esirgeme Kurumu’nda büyümesine neden olanların burnundan fitil fitil getirecektir. İntikamın fitil fitili feci olur; alınması seyirciyi heyecanlandıracak, meraklandıracak, sevindirecek ve belki bazen üzecektir. Tabii bu sırada Beren renk renk, model model, çeşit çeşit giyinerek mest edecektir mutlaka. Üstelik bir yalıdan diğerine, bir kafeden ötekine, 5 yıldızlı otellerden en lüks rezidanslara, köşklerden villalara gezerek gözümüzü gönlümüzü açacaktır. Dahası intikam icabı aşkıyla çocukluk aşkı arasında bocalarken ‘Allah kimseye böyle dert vermesin’ ya da ‘nerede böyle bolluk’ dedirterek şükürle isyan arasında bırakacaktır.

Haberin Devamı

İntikam-Berenin ve köpeğin yaşı

Bu saatten sonra kimsenin gerçekçilik, kültürümüzle uyum ya da uyumsuzluğu tartışacağını düşünmek yersiz olur. Beren alır götürür, ne yapsa yakışır, dikkat çeker, ilgi uyandırır. Dolayısıyla konu uysa da uymasa da uydurulur. Uydurulduğu kadarı yeter, artanla başka dizi bile yapılır. Dizi mantığı içinde bütün acayiplikler ete kemiğe, mantığa bürünür. Örneğin, Yağmur 18 yaşına kadar Çocuk Esirgeme Kurumu’nda büyümüş biri gibi değil de, İsviçre ya da İngiltere lady okullarında özel eğitilmiş aristokrat havasıyla özendiricidir. Yani şaşırtıcı değildir durum. Hatta bu diziden sonra kızlarını en azından yaz okuluna Çocuk Esirgeme Kurumu’na göndermek isteyenler çıkabilir.

Haberin Devamı

Nejat İşler’in köpeği dünyanın en uzun yaşayan köpeği olabilir, ya da dizilerde köpekler 25-30 sene yaşayabilir… Belki de senarist yaş problemlerinde iyi değildir! Yağmur/Derin 5 yaşındayken semtten ayrılsa ve köpek Yağmur’un ayrıldığı sene yeni doğmuş olsa ve Yağmur 15 sene sonra semte geri dönse Yağmur ve köpeğin yaşları kaç olur? Ya aslında böyle her şeyi bir mantığa oturtmaya gerek yok galiba!

Dizilerde intikam almak için hukuk gibi romantik kurumlardan faydalanılmaması da ilgi çekici değildir artık. Yeni başlayan 20 Dakika’da da İlker Aksum adaleti hukukta aramakta bir bölümde vazgeçip eline silah almayı seçiyor. Beren’in de doğru işleyip işlemeyeceği belirsiz bir hukuktan çok daha sağlam ve adaletli planları olduğu görülüyor. Zaten İntikam’ın hukukun adaletsizliğiyle ilgili bir mesajı olup olmadığı sorusu sorulmuyor bile. Şimdi perşembe akşamları Beren’in kocaman ve korkunç vadililerle savaşı başlıyor.

Haberin Devamı

Bu arada köpeğin ve Beren’in yaşlarını doğru bilen okuyucularımıza saygılarımla…