Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Haftalık TV olumlamaları

Sevinç çığlıklarınızı ve ‘waaooouuuwww’ nidalarınızı duyar gibiyim.

Haberin Devamı

Hiç unutmam Amerika’da TV Koçluğu eğitimi aldığım yıllarda ülkemde böyle bir mesleğin bilinmediğini söylediğimde wörkşoktaki arkadaşlarımın hepsi ‘ooooooooooh no’ diyerek şaşırmışlardı ve kendimi Kimesoka eyaletinde yapayalnız ve küçücük hissetmiştim. Ama başaracağımızı, aşacağımızı, yapacağımızı biliyordum. TV Koçluğu muayenehanemi Nişantaşı’nda ilk açtığım aylarda gördüğüm büyük ilgiye hiç şaşırmadım. Halkımıza inancım büyüktü ve yanılmamıştım. Bundan sonra sadece muayenehanemin seçkin danışanlarına değil sizlere de buradan ulaşmayı, sorularınızı yanıtlamayı, kanayan yaraları el ele sarmayı görev ediniyorum.

Sizlere "nasıl dizi detoksu yapılır, 5 dakika da tüm diziye nasıl hakim olunur, reklam araları nasıl değerlendirilir, aynı anda üç dizi nasıl izlenir, hangi kanaldan hangi kanala en pratik nasıl geçilir, dizilerden alınması gereken mesajlar nelerdir, kimle beraber hangi program izlenir, hangileri asla izlenmez, hangi dizi size özeldir, özel günlerinizde TV ayarlarınız nasıl değiştirilebilir" gibi hayat kurtaran püf noktalarını açıklayacağım.

Haberin Devamı

Sevinç çığlıklarınızı ve ‘waaooouuuwww’ nidalarınızı duyar gibiyim. İlk hafta sadece genel bir alt yapı oluşturmaya çalışacağım ve şimdi sizlere bireysel izleme alışkanlıklarınıza dair çözüm odaklı bir yaklaşım paketi sunuyorum. Paketin ilk aşaması size özel ücretsiz olarak buradan edinilebilirken devamı için DVD+3 el kitabı için hattımızı arayabilirsiniz. Ayrıca izleme farkındalığınızı artırmak için muayenehanemin kapıları tüm halkıma sonuna kadar açık elbette. Müjdeyi veriyorum, sıkı durun lütfen ve evet; İlk muayene sonrasında bir seansın da ücretsiz olduğu doğrudur. Unutmayın, kendi potansiyelinizi fark etmek için hiçbir zaman geç değil!

Değişim yolculuğunuzda yanınızda olmak inanın beni de çok mutlu ediyor. Yeri geldi bir anımı paylaşmak istiyorum. 67 yaşlarında çok genç bir danışanım (biliyorsunuz Arkanyaş eyaletinde yapılan bir araştırma gösterdi ki biyolojik yaşımız ortalama 65’ten sonra ergenliğe giriyor) en sevdiği Acun Ilıcaklı yapımında bile uykuya daldığını anlatırken gözyaşlarına boğulmuştu.

Haberin Devamı

Tonton gencimizin izleme alışkanlıklarını uzman ekibimiz tarafından gözlemlemek için önce 3 ay gibi kısa bir süre kliniğimize yatırıp bağladık. Önüne televizyon koyduk ve ancak kumandayı erişemeyeceği bir noktada tuttuk. İnanın o tonton gençten hiç ummadığımız bazı şiddet içeren ve anti-etik cümleler duyduğumuzda hiç oralı olmadık.. Ancak değerli Etik Koç Koçali, danışmanımızı etiğe davet ederek kendisinin ağzını da bağlayınca sorun tamamen çözüldü. Daha sonra danışmanımızın gözlerini sıkıca bağlayarak TV’yi açtık. Böylece ses erişimine izin verdik ancak görsel yoksunluğunu arttırdık. Kendisinde merak unsuru tavan yapmıştı. Bu arada her izleme seansı sırasında 1,5 litre 3’ü bir arada ve çitlembik otlu Türk kahvesini karıştırıp burnunu kapayarak içirdik. Başka yerde bulamayacağınız tamamı Kazıkvilya’dan ithal kaliteli içeceklerimizi ve özgün bileşenlerini ister bir arada ister ayrı ayrı bizlerden cüzi rakamlar eşliğinde temin edebileceğinizi not düşmekte fayda görüyorum.

Haberin Devamı

Neyse gel zaman geç zaman artık gözleri kapalıyken bile uyumayan danışmanımızın gözlerini açtık. Kendisinin ne kadar sevindiğini kelimelerle anlatmak gerçekten çok zor ve o an kendimi tutamayarak benim de ağlamaklı olduğum hatta inci gibi iki damla gözyaşı akıtacak gibi dolduğum ve eğer ağlasaydım yanaklarımdan aşağıya yaşların süzüleceğini itiraf etmekte bir sakınca görmüyorum.

Danışanımız muayenehanemden koşar adım kaçarken ay pardon çıkarken asla TV karşısında uykuya dalmayacağına dair sözler, yeminler ediyor ve hızını alamıyor kendine sövüp sayıyordu. Tüm ekip birbirimize tek tek bakıp gülümseyerek ve sonra boşluğa bakıp tekrar gülümseyerek bir danışmanımızı daha kurtarmanın haklı zaferi, kesin mutluluğu ve yoğun enerjisiyle kendimizi ve dünyamızı kutsadık. Sonra günlük olumlamamızı yaparak Tanrı’ya şükranlarımızı bildirdik. Şimdi siz sevgili okur-izlerlerime günde üç kere bu olumlamayı yüksek sesle yapmalarını öneriyorum;

Haberin Devamı

‘Hayatımı sadeleştirdiğim ve artık yaşamaktan vazgeçtiğim için mutluyum. Salt TV seyrederek her türlü mutluğu yakalamanın yüksek bilinciyle özgürleşiyorum. Kanallar arası seçimimden dolayı kendimi ve kimseyi suçlamıyorum’.

Evet sevgili izler-okurum, kanallarınız bollaşsın, görüntü kaliteniz yükselsin, dizileriniz mutlu sonlansın ve elinizden kumanda hiç düşmesin!