Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

24 yaşındayım, Flash TV kafasındayım!

Flash TV kafasındayım diye kimseler alınıp darılmasın. Haber kanalları müziksiz kıvırırken, lafı evirip çevirirken Flash TV her zaman olduğu gibi yine flaş haber yapıp olayları gösterdi.

Haberin Devamı

Tey tey tey, ha ha tey tey tey, lilililililliliiiiiiiiiiiiii, çalkalayın sevgili izler-okurum. Oh oh sallayın, sallayın, iyice bir sallayın dökülsün kurtlarınız. Ley ley ley, loy loy loy loy, hey hey heyyyyy titretin, hızlı hızlı titretin, sonra yavaş yavaş çevirin, derken attırıverin yandan yandan…

Biraz Flash TV izleyince böyle oldum diye küçümseyenler, akıl sır erdiremeyenler, duyarsız diyenlere cevap verecek zamanım bile yok vallahi! Çok üzerime gelinirse aniden bir zılgıt çekiyorum etrafta ne börtü böcek ne insan ne de dert tasa kalıyor. Zılgıt yetmezse kendimi yere atıp bağdaş kuruyorum, upuzun bir havaya giriyorum. Oy oyyyyyyyyyyyy, ooooooooooooooooooooooooyyy, vay, vaaaaay, vayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy hele hele vay! Üstelik istediğim kadar uzatma lüksüne sahibim ve hiç beklenmedik bir anda ayağa fırlayıp çılgınca horon tepmeye başlarsam karşımdaki Gezi polisi olsa diz çöker, yalvarır, özür diler! Flash TV kafasıyla kimseler baş edemez, zaten henüz bilim adamları mantaliteyi anlamaya bile kalkışamıyorlar. Birkaç tane idealist sosyal bilimci kanalı gözlemlemek için stüdyoya girdikten hemen sonra kapıldıkları halaylarda kayboldular.

Haberin Devamı

Hiçbir antidepresan, psikolog, psikiyatrist, yaşam koçu, spor dalı veya rehabilitasyon çeşidi böylesi bir sonsuz umursamazlığı sağlayamaz. Flash TV resmen dünyadan ve ülkeden kopuk yapısıyla seyircisini de kopartıyor her şeyden.

Ama Gezi olayları sırasında inanılmazı yapmış ve halaya ara vererek bir kez daha kopartmıştır milleti. Üstelik 3.Dünya Savaşı çıksa halayını bozmayacak sağlam bir ekibi olmasına karşın haber spikeri gaz maskesi takıp protestosunu açıktan yaparak gelişmeleri sunmuştur. Efendim haberleri tarafsız değilmiş, halkı geri zekalı yerine koyar gibi ekranın her tarafından ok işaretleri, alt yazılar, üst uyarılar, abartılı müzikler ve seyirciyi yönlendiren alevli anonslar yapıyorlarmış. İyi de diğerleri büyük bir ciddiyetle çok daha uygun ton, müzik ve dil kullanarak daha fazla kıvırmıyorlar mı?

Flash TV kafasındayım diye kimseler alınıp darılmasın. Haber kanalları müziksiz kıvırırken, lafı evirip çevirirken Flash TV her zaman olduğu gibi yine flaş haber yapıp olayları gösterdi. Ne bir horon, ne bir halay, ne tek bir zeybek ya da dansöz yoktu. Bütün dansözler ana akım medyada toplanmıştı malum. Şimdi ana akım medya Gezi olaylarını anlamak bahanesiyle açık oturumlarda eylemleri nasıl kötüleyeceğini şaşırmışken, Flash TV hiç değilse açık açık gerdan kırıyor ve diğer kanalları kalçasına bile sallamıyor. Hoppidi hoppidi, çıstak çıstak, lay lay lom, ahey ahey… Gümbür gümbür bir yayın akışı ve biraz da 80’lerden kalmış ancak bugün yaşayan insanlarla mutlu mesut yayınına devam ediyor.

Belki de brutal yapısı cesur ve samimi olmasına daha fazla zemin sunarken, diğer kanallar post modern yapılarıyla birçok parçalanmaya, edilgenliğe ve teslimiyete mecbur kalıyorlardır. (Son cümleyi Flash TV izleyince tüm entelektüel birikimimi 2 saatte kaybettim sanmayın diye ilave ettim. Ha ha ha, tey tey tey, ahey ahey, çıstak çıstak…)