Çocuklara yaz kış dondurma yedirebilir miyiz?

Çocuklar çok küçük yaşlardan itibaren soğuk gıdalara alıştırılmalı

Haberin Devamı

Kışın da dondurma bal gibi yenir

Ülkemizde de dondurma ile ilgili yerleşik olan kanı dondurmanın sadece yaz aylarında tüketilebileceği düşüncesidir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Semra Akkuş Akman’ın da belirttiği gibi dondurma yaz-kış tüketilebilecek bir besindir çünkü inanılanın aksine soğuk sıvı veya yiyecek tüketiminin boğaz infeksiyonuna yol açması ile ilgili ispatlanmış bilimsel veri yoktur.

Çocuklar çok küçük yaşlardan itibaren soğuk gıdalara alıştırılmalı

Doğru saklama koşullarında muhafaza edilmeyen dondurmalar süt ürünleri gurubundan olduğu için mide- barsak infeksiyonu etkeni olabilir. Çocuklar çok küçük yaşlardan itibaren soğuk gıdalara alıştırılmalıdır. Çocukların bu kadar sevdikleri bir besinden 9 ay süreyle mahrum bırakılması yanlıştır. Yurt dışında gelişmiş ülkelerde dondurma tüketiminin ülkemize göre çok daha büyük miktarlarda olmasında bütün yıl dondurma tüketilmesinin etkisi mutlaktır.

Yalayarak ya da kaşık yardımıyla yavaş yavaş tüketilmeli

Çocuklar dondurmayı yavaş yavaş ve tadını çıkararak yemeliler. Ayrıca Dondurmayı ısırmak yerine yalayarak ya da minik bir kaşıkla kaseden yemeleri daha doğru olur. Dondurmayı bitirdikten sonra ağız ve boğaz bölgesinden kalıntıları temizlemek için ılık su içilebilir.

Yazarın Tüm Yazıları