Selim Yuhay
Selim Yuhay
Selim Yuhay

Ofislerimize Sihirli Bir Dokunuş

İş yeriniz için dekorasyon önerileri...

Haberin Devamı

Artık iş yerlerimizde de en az evimiz kadar rahat olmak ve kendimizi bulmak istiyoruz. Böylece daha rahat düşünebilmekte ve bazı işleri daha kısa sürede sonuca ulaştırmaktayız. İş yerlerinde de daha rahat bir ortam yaratmanın yolu yine kendi içimizdekini ortama yansıtmaktan geçiyor. Bir şekilde içimizdeki enerjiyi ortamdaki eşyalara ve dekorasyona aktarmanın değişik noktalarını bulabiliriz.

İş yerlerinde dekorasyon deyince bunu çok yönlü ele almak gerekir. İş yerinin faaliyet alanına, ofisin büyüklüğüne göre değişkenleri artırabiliriz. İş yerindeki dekorasyon tabi ki, önceden belirlenecek bir konseptin etrafında yapılacaktır ve her çalışanın arzusuna ve beğenisine göre şekillenmesi mümkün değildir. Ancak bizler de birey olarak kendi çalışma alanlarımıza genel dekorasyonuna aykırı olmayacak bir şekilde katkıda bulunabiliriz.

Haberin Devamı

Eğer çalıştığımız ortamda kapalı bir ofis alanına sahipsek kendimizi yansıtmamız daha kolay olacaktır. Masamızın üstündeki bir köşeyi kendi beğenimize göre şekillendirebiliriz. Yine aynı şekilde ofisin içindeki bir dolabı veya sehpayı kendi beğenimize göre seçebiliriz veya üzerindeki aksesuarları kendimiz şekillendirebiliriz. Çalışma alanımızda bir müzik çalar ve benzeri bulunan teknolojik aletleri de kendi zevkimize göre seçme imkanımız olabilmektedir bazen. Yine ofisimize koyacağımız kitap ve dergiler için özel bir dolabı kendi beğenimize uygun bir renkte seçebilir veya o renkte boyatabiliriz. Ofiste yapacağımız bu ufak değişiklikler bile bize kendimizi daha rahat hissettirecektir.

Açık Ofislerde Neler Yapılabilir?

Eğer çalıştığımız ofis kapalı bir alanda değilse veya başka çalışma arkadaşlarıyla aynı alanı paylaşıyorsak o zaman herkes kendi belirleyeceği bir alanı kendine özel bir hale getirebilir başkalarını da engellemeyecek bir şekilde tabi. Küçük camlı bölmeler, çerçeveler, bardaklar, not kağıtları ve daha bir çoğunu bulabileceğiniz aksesuarlar uygun olabilir bunun için.


Ofislerimize Sihirli Bir Dokunuş

Haberin Devamı

Aslında yalnız iş yerimizde değil evde de herkesin kendine özel ve dokunulmaz bir alanı olmalıdır benim fikrime göre. Bu alanlar kişilere ait olma duygusu ve bireysel olarak önemli olma hissi vererek kişinin kendini değerli ve önemli hissetmesini sağlamaktadır. Yalnız anne, babalar ve evdeki diğer yetişkin kişiler için değil her yaştan kişi için kişinin yaşına uygun bir özel alana sahip olması güzel ve önemli bir duygudur.

Bunu sağlamak için yapmanız gereken çok özel şeyler de yok aslında. Evlerde belirleyeceğiniz size özel alanların kimse tarafından bozulmayacağını, belki başlarınca dokunulmayacağını sağladıktan sonra bu alanlarda herkes evin kuralını bozmadan özgürce dekorasyonunu, şekil ve renkleri belirleyebilmeli ve istediği zaman değişiklik yapma hakkına da sahip olmalıdır.

Haberin Devamı

Mimar Selim Yuhay