Selim Yuhay
Selim Yuhay
Selim Yuhay

Mimar Selim Yuhay’dan dekorasyon önerileri

Çocuk odalarına mobilya alırken nelere dikkat etmeli?

Haberin Devamı

Bebekler sandığınızdan çabuk büyüyorlar. Bu yüzden çocuk odalarında sürekli yeni düzenleme yapmanız gerekiyor. Mimar Selim Yuhay, çocuk odaları için dekorasyon önerilerinde bulundu.

  • Bebeğiniz büyüdükçe yatağı küçük gelmeye başlar. Şimdilerde satılan hemen hemen tüm yataklar büyüyen bebeklere göre büyüme özelliğine sahip, bu tür yataklar tercih edin.
  • Başta sayılı oyuncakları olan bebeğinize herkes birer, ikişer oyuncak getirdiği için oyuncaklar hiçbir yere sığmaz. Oyuncakları saklamak için eskiden bebek bezlerini koyduğunuz çekmece, sepet veya kutulardan yararlanabilirsiniz.
  • Bebeklik yıllarında kesinlikle aklınıza gelemeyecek bir mobilya: Çalışma masası. Bebeğiniz çabucak büyüyecek ve ilk parmak baskılarını yapmak için bir masaya ihtiyaç duyacak.
  • Büyüyen bebeğiniz için mutlaka bir kitaplığa ihtiyacınız olacaktır. Onun için de odada yeni bir kitaplığı duvara monte veya ankastre şeklinde yaptırtmanız gerekir.
  • Bebek odalarında önemli bir diğer konu da aydınlatmadır. Aydınlatma armatürleri, dikkat çekici olmalı, aynı zamanda da göz sağlığına uygun seçilmelidir. Mutlaka sarı ışık seçilmelidir.
  • Bebeğinizin uykularının düzene girmesini, gündüz-gecenin ayırımına varmasını ve odanın yeterince gün ışığından yararlanması için perdeler çok önemli. Perde seçiminde zevkinizin yanı sıra fonksiyonellik de büyük önem taşımaktadır. Bu önemi doğru kullanmak için stor perde kullanmak isterseniz koyu renk olanlarından seçebilirsiniz. Böylece güneş ışığının odaya girmesini kesin ve net olarak kesebilirsiniz. Pencerenizin yanlarını ve üstünü rengarenk kumaşlarla süsleyebilirsiniz.