Selim Yuhay
Selim Yuhay
Selim Yuhay

Çocuğunuzun odasını duvar kağıdıyla renklendirin

Çocuk odalarında sevimli ve renkli bir atmosfer yaratmak çok kolay!

Haberin Devamı

Çocuklarınızın odasında sevimli ve renkli bir atmosfer yaratmaya ne dersiniz? Mimar Selim Yuhay, duvar kağıtlarının uygulama sırasında ve sonrasında çocukların sağlığına zarar verecek hiçbir koku ve toz yapmadığının, bu yüzden rahatlıkla kullanılabileceğinin altını çizdi. Yuhay, duvar kağıtlarının kullanım kolaylığı ve avantajları hakkında bilgi verdi.

Temizlik kolaylığı sağlar: Duvar kağıdının uygulaması kolay olduğu kadar uygulama sırasında ve sonrasında da temizlik kolaylığı sağlar. Çocuğunuz odasında arkadaşlarıyla oyun oynarken, duvarları kirletirler mi diye korkmanıza gerek yok. Duvar kağıtlarını nemli sünger veya sabunlu su ile rahatlıkla temizleyebilirsiniz ancak yukarıdan aşağıya silmeye dikkat etmelisiniz, yoksa duvar kağıdının ek yerlerine zarar verebilirsiniz. Özellikle vinyl duvar kağıtları, su geçirmez ve nemden etkilenmez, çocuk odalarında bunları tercih edebilirsiniz.

Uygulanması kolaydır: Duvar kağıdını uygulamadan önce zemini alçı ile düzleyip üzerine astar sürmelisiniz. Böylece pürüzsüz ve duvar kağıdını tutacak mükemmel bir zemine sahip olabilirsiniz. Duvar kağıdı uygulanırken, mutlaka ortam sıcaklığı sabit olmalı, pencere açılmamalıdır. Duvar kağıtları içerdikleri materyallere göre uygulama farklılıkları gösterir. Genelde yerli duvar kağıtları uygulanırken, duvara yapıştırılmaları sırasında birbirinin üzerine 2–3 milim kadar bindirilir. Böylece kağıt kuruduktan sonra esneme kabiliyeti kazanır. 

Renk ve desen çeşitliliği: Duvar kağıdının dizayn çeşitliliğini anlatmama gerek var mı bilmiyorum. İster bir orman, isterseniz bir rallide kendinizi hissedebileceğiniz bir duvar kağıdı kullanabilirsiniz. Pastel renkler ve desenli duvar kağıtları ile çocukların odasını süsleyebilirsiniz. Çiçek, kalp, ayıcık, uğur böceği gibi motiflerle duvarları rahatlıkla şekillendirebilirsiniz.

SİZE FİKİR VERECEK BAZI ÖRNEKLER...