Selim Yuhay
Selim Yuhay
Selim Yuhay

Bebeklerimiz için Rengarenk Odalar

Bebek odalarında uyum ve güvenlik için neler gerekiyor?

Haberin Devamı

Bebek odalarında hem uyumu hem de güvenliği sağlamak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Gelin, hep birlikte öğrenelim…

Bebek Odalarında Uyum ve Canlı Renkler

Bebeklerin odalarında uyumlu ve canlı renkleri kombin bir halde uygulamak çok güzel olacaktır. Örneğin; bebek yatağı için seçtiğiniz desenin bir bölümü mavi veya pembe olabilir.

Bebek dolabında da aynı renk kombinasyonlarını uygulamanız iyi olacaktır. Odaya huzurlu ve dingin bir hava verecektir. Tabii ki, bu odaya çok renkli ve hareketli oyuncaklarla gereken hareketi vermelisiniz. Böyle bir odada seçilen aksesuarlar da çok önem taşır ve renklerine özellikle dikkat etmelisiniz ki bebeğinizin renk farkındalığı ön plana çıksın. Duvar renginde de sarının değişik tonlarını seçilebilirsiniz. Böylece güneşin ışıkları duvarlarda, renk oyunlarıyla büyülü bir oda yaratabilir.

Haberin Devamı

Bebeğinizin odasının bir duvarında ayna kullanmanız da hem mekanı genişletecek hem de bebeğinizin derinlik ve benlik algısının oluşmasına katkıda bulunacaktır.

Bebeğiniz çok çabuk büyüyüp, geliştiği için onu bir takım tehlikelerden -ki bunlar aslında en çok gözden kaçanlar olur genelde- korumak bizim görevimizdir.

Bunlara Dikkat Edin!

Öncelikle bebek mobilyasında kullanılan cila ve boyayı özellikle sorup araştırmalısınız. Yine odada kullanılan boyanın kokusuz, su bazlı olmasına ve genelde silinebilir olmasına ya da duvar kağıdı kullanımına özellikle dikkat etmelisiniz. Tabii, aynı tehlikeler bebeğinizin kıyafetlerinde de mevcuttur. Bebeğinizin kıyafetlerini yıkarken kullandığınız deterjanlar, tenine temas ettiği için kanserojen veya benzeri tehlikeleri de beraberinde getirme riskine sahiptir.

Bir başka tehlikeli konu da bebeği çok fazla örtmek ve aynı zamanda cibinlik kullanmayla ilgili. Bebeğin etrafında gerekli sayıdan fazla örtü hem alanını daraltır hem de oksijen oranını azaltır. Yine kullanılan cibinlikler, maalesef doğru kullanılmadığı zaman istenmeyen sonuçlara yol açabiliyor.

Bebeğimiz biraz daha hareketlenip o masum yaramazlıklarına başladığında ise ip tarzında sarkan aksesuarlar çok tehlikeli hale geliyor. Buna örnek olarak; stor tipi perdelerin ipleri, mobilyaya bağlanan yan koruyucu yastıkların ipleri ya da bizzat bebek kıyafetlerinin bazılarında gözümüze çarpan ip veya benzeri süslemelere dikkat edin.

Haberin Devamı

Emeklemeye başlayan bebekler için de hareketli tekerlekler, stoppere sahip olmayan sehpa tipi mobilyalar, ayakta duran ve hafiflik olarak çok kolay alınıp, götürülebilen aydınlatma aksesuarları yani lambalar, bebeğinizin yapacağı ani hareketlerde devrilme ve yaralanma riskini doğurabilecek objelerdendir.

Mimar Selim Yuhay