Limonun 10 farklı kullanım alanı

Yüzey temizleyicisinden cilt maskesine kadar birçok alanda kullanılıyor.

Haberin Devamı


Limonun 10 farklı kullanım alanı

Limonun sağlık açısından yararları konusunda hepiniz az çok bilgi sahibisinizdir. Bu konuda pek çok haber dinlemiş makale okumuşsunuzdur. Bu sayede son yıllarda limonun kıymetini bilmeye ve ona hak ettiği değeri vermeye başladık.

Limonun sağlığımıza faydasının yanında hayatımızı kolaylaştıran pek çok yararı da bulunmakta. Bu nedenle limonu çeşitli amaçlarla kullanıyoruz ve ondan maksimum derecede faydalanıyoruz.

İşte limonun yemek haricinde farklı kullanım alanları...


BULAŞIK PARLATICI

Limonun 10 farklı kullanım alanı

Yarım limonu makinenin üst rafında çıkıntılardan birine takın. Tabak ve bardaklarınız parlatıcı eklemiş gibi pırıl pırıl olacaktır. Ayrıca zor çıkan lekelerin üzerine limon sıkıp bekletebilir ya da kesme tahtasını yarım limon ile ovalayarak dezenfekte edebilirsiniz.


TER KOKUSU ÖNLEYİCİ

Limonun 10 farklı kullanım alanı

Ter kokusundan kurtulmak için deodorant ya da roll-on kullanmak istemiyorsanız ihtiyacınız olan tek şey birkaç damla limon. Avucunuza birkaç damla limon sıkın ve koltuk altlarınıza sürün. Ancak burada şuna dikkat edin. Limon mevcut ter kokunuzun üstünü örtmez, sadece ter kokmanızı engeller. O nedenle duştan sonra ya da koltuk altlarınızı yıkayıp temizledikten sonra bu işlemi uygulayın.


LEKE ÇIKARICI

Limonun 10 farklı kullanım alanı

Özellikle mermer yüzeylerde oluşan sarı lekeleri limon ve tuz ile ovarak çıkarabilirsiniz. Bunun haricinde çamaşırlarınızda zorlandığınız lekelerin üzerine limon sıkın, 1 saate yakın bekledikten sonra yıkamaya atın. Kararan çaydanlığınızın içini suyla doldurup içine birkaç dilip limon atıp kaynatararak çaydanlığınızı temizleyebilirsiniz.


SİNEK VE BÖCEKLERİ KOVUCU

Limonun 10 farklı kullanım alanı

Bazıları bunun hiç işe yaramadığını söylese de ben faydasını gördüm. Sivrisineklerden korunmak için, limonu ikiye bölüp içine 8-10 karanfil batırın. Limonun ve karanfilin keskin kokusu sivrisinekleri rahatsız edecek ve sizi rahatsız etmekten vazgeçecektir. Ayrıca limon kabuklarını kesip pencere ve kapı eşiklerine koyarsanız haşerelerden ilaçsız bir şekilde evinizi korursunuz.


EL VE TIRNAK BAKIM KREMİ

Limonun 10 farklı kullanım alanı

Kuruyan ellerinizi limon suyu ile iyice ovalamak bile kısa sürede etkisini gösterir. Ayrıca lavanta yağı ya da zeytinyağı ekleyerek elde edeceğiniz karışımı ellerinizin üzerine sürüp masaj yapabilirsiniz. Hem ellerinizi yumuşacık yapar hem de tırnaklarınızı güçlendirir.


EL KOKUSU GİDERİCİ

Limonun 10 farklı kullanım alanı

Bir limonu ortadan ikiye bölün ve balık kokan elinizin arasında sabun ile yıkıyormuş gibi kaydırın. Sonra ellerinizi soğuk su ile yıkayın.


ODA SPREYİ

Limonun 10 farklı kullanım alanı

Kızartma yaptıktan sonra limon kabuğunu ocakta yakabilir ya da bir tencerenin içerisinde birkaç damla limon sıkıp kaynatabilirsiniz. Daha hoş bir koku elde etmek için suyun içine limon, defne yaprağı, tarçın veya karanfil ekleyebilirsiniz.


CİLT MASKESİ

Limonun 10 farklı kullanım alanı

Evde hazırlanan yüz maskelerininde limon sıklıkla kullanılır. Akne ve siyah noktaları azalttığı, leke görünümünü azalttığı, C vitamini açısından oldukça zengin olduğu için cildi beslediği bilinmektedir. Limon ile yapılan sayısız maske tarifi var, sadece suyla ya da badem yağıyla karıştırılanlar ise benim favorilerim.



DİŞ BEYAZLATICI

 Limonun 10 farklı kullanım alanı 

Bazı uzmanlar bu yöntemi önermiyor bazıları ise tavsiye ediyor. Diş doktorunuza sorarak birkaç deneme yapabilirsiniz bence. Bir miktar karbonat ve limon suyu iyice karıştırın. Köpüklü bir kıvama geldiğinde bu karışımdan pamuğa bir mikrat alıp dişlerinize sürün ve biraz bekletin. Sonra dişlerinizi fırçalayın ve iyice çalkalayın.


YÜZEY TEMİZLEYİCİ

Limonun 10 farklı kullanım alanı

Sirke ve limon karışımı ile her türlü yüzeyi temizleyebilirsiniz. Sirkenin kokusu biraz kötü gelebiliyor ama doğal yollarla temizlik yapmanın verdiği hazzın yanında önemsiz bir detay bence. 1 lt suya yarım çay bardağı sirke yarım limon sıkarak doğal yüzey temizleyicinizi hazırlayabilirsiniz. Ayrıca kullanmadığınız kabukları lavabo ve banyo temizliğinde kullanabilirsiniz. Aynı şekilde pirinç eşyalarınızı da limon ile ovarak parlatabilirsiniz.

NOT: Yüzünüze, elinize sürdüğünüz her şey için mutluka bir uzmandan onay alın ve önce vücudunuzun küçük bir bölümünde deneyin. Alerjiniz olabilir ve istemediğiniz sonuçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Ben yaptım olmadı diye sonradan beni suçlamayın :)

Yazarın Tüm Yazıları