İyi ki bizi seçtin oğlum

Çocuklar ailelerini seçerek mi dünyaya geliyor? Buna inanmak isteyebilirsiniz ama ben inanmıyorum. Öyle olsaydı her bebek iyi şartlar içine doğmak istemez miydi?

Haberin Devamı

Başlıkta "oğlum" yazdığıma bakmayın, "kızım" olarak da uyarlanabilir. Son zamanlarda sosyal medyada çocuklarının doğum günlerini kutlayan annelerin sıklıkla kullandığı bir cümle bu.

Peki, çocuklar ailelerini seçerek mi dünyaya geliyor? Buna inanmak isteyebilirsiniz ama ben inanmıyorum. Öyle olsaydı her bebek iyi şartlar içine doğmak istemez miydi?

Kendi ülkesindeki savaştan kaçarken minicik bedeninin hiç tanımadığı bir ülkenin kıyısına vuracağını bilse Aylan o aileyi seçer miydi?

Otoban kenarında annelerinin kucağında, egzoz dumanına maruz kalarak bütün gün uyur vaziyette dilenen çocuklar bu şartlarda bir aileye doğmak ister miydi? Hiç sanmıyorum. Bebeklerin ailelerini seçerek geldiğine inanmak dünyaya at gözlüğüyle bakmak oluyor.

Dünyayı kendi çevremizden ibaret sanmak, herkesin şartlarının bize eşit olduğunu düşünmek pek gerçekçi bir bakış açısı değil.

Haberin Devamı

Sadece ülkemizde bile aile içi şiddete hatta tacize uğrayan, küçük yaşta evlendirilen yüzlerce beki binlerce çocuk varken fazla Pollyanna olmayalım bence.

Sahip olduklarımıza şükretmekle beraber yaşadığımız dünyanın gerçeklerinden kendimizi soyutlamadan başkaları için neler yapabileceğimize bakalım. Sonbahar aslında yardım etmek için en uygun mevsim. Yazlıkları kaldırıp kışlıkları çıkardığımız bu dönemde çocuklarımıza küçük gelen, geçen yıldan kalan kıyafetlerini ihtiyacı olan miniklerle paylaşma zamanı. Annelerin bu konuda hassasiyet göstereceğinden eminim.

İyi ki bizi seçtin oğlum

FUNDA ARAR'IN GÜZELLİĞİ

Geçtiğimiz hafta Radyo D'de Funda Arar'ı konuk ettim. Son klibi "Bağışla"daki güzelliği gözlerden kaçmıyor. Funda Arar'la sadece müzik, albüm ve şarkılardan konuşmadık. Temmuz'da 2 yaşını dolduran oğlu Aras ve aile hayatından da bahsettik. Hiç bir zaman çok kilolu olmadı ama sanki anne olduktan sonra daha bir güzelleşti. Oldukça zayıf, fit görünüyor. Ayrıca yüz hatları daha bir oturdu sanki.

Funda Arar bu konuda "Doğum ve annelik kadını yenileyen bir şeymiş ya, ben de yenilendim herhalde" yorumunu yapıyor. Anne olmanın kendisini olgunlaştırdığını belirten Funda Arar "Kadında da erkekte de belli bir yaştan sonra bir şeyler oturuyor galiba. Uzun bir süredir spor yapıyorum ama bence bu görüntümün en büyük sebeplerinden birisi çocuğumun olması." Ayrıca anneliğin çok büyük bir sorumluluk olduğunu belirtiyor Funda Arar ve "Gözünden sakındığın bir varlık. Çok güzel bir duygu ama bir o kadar da çok zor. Sorumluluk duygusu zor. Şimdiden onun geleceğini planlamaya başlıyorsun. Doktor olsun çocuğum, yaşlanınca bize bakar" diye espriler yapıyor. Oğlunun hangi mesleği seçmesini istediğini sorduğumda "Onun seçeceği bir iş, hangi mesleği seçerse seçsin ama severek yapsın, hakkını vererek yapsın." diye cevap veriyor.

Haberin Devamı

İyi ki bizi seçtin oğlum

Popüler müzikte yer almasını çok istemiyor gibi hissediyorum, buna da "Benim isteğim o yönde ama anne ben albüm yapacağım derse de yap oğlum diyeceğiz mecburen ama ne yaparsa yapsın, layıkıyla en güzelini yapsın. Ben isterim ki çok iyi bir müzisyen olsun, orkestra şefi olabilir, enstrümanında virtüöz olsun isterim. Dünya çapında bir müzisyen olup dünyada konserler versin isterim. Maalesef Türkiye'de bu sektör içinde öyle şeylere çok imkan bulunamıyor ama enstrümanında çok iyi bir müzisyen olsun isterim." şeklinde açıklık getiriyor.

Biraz da evlilikten konuştuk. Eşiyle beraber çalıştığı için " Evde, işte hep berabersiniz sıkıcı olmuyor mu?" diye sorduğumda
"Aslında gün içinde sürekli beraber değiliz, o stüdyoya gidiyor benim kendi işlerim oluyor. Sürekli stüdyoda başında değilim. Çalıştığı başka sanatçılar da var. " diyor.

Haberin Devamı

Funda Arar'ın en çok yakındığı konu tatil yapamamak. Malum yaz dönemi daha yoğun çalışıyorlar "her şeyi bırakalım, tatil yapalım dediğiniz olmuyor mu?" sorumu duyunca öyle bir ah çekti ki bir yaraya parmak bastığımı anladım. Yaz döneminde birer haftalık kaçamaklarla toplam 15 gün tatil yapabilmişler. Aslında Funda Arar sezonluk bir yazlık tutalım işe de oradan gider geliriz diyormuş ama eşi Febyo Taşel anlık gelişen işleri olabildiği için bu fikre çok sıcak bakmıyormuş. Çocuk için yaz sezonunu böyle bir yerde geçirmenin daha iyi olacağını düşünen Funda Arar eşini, ikna ederse önümüzdeki yaza bu planını hayata geçirmeyi istiyor.

Radyo programıma gelen konuklarla aile ve çocuk konuları konuşulduğunda yazılarımda da bu sohbetlere yer vereceğim.

Haberin Devamı

Güzel günlerde buluşmak dileğiyle...

Yazarın Tüm Yazıları