Güzel insan Harun Kolçak

Ne mutlu sana Harun Kolçak, herkesin aklında ve kalbinde böyle anılacaksın.

Haberin Devamı

"Gir Kanıma" şarkısı çıktığında klipte giydiği kırmızı pantolondan bulmak için herkesi seferber etmiştim. O zaman vitrinlerde şimdiki gibi rengarenk pantolonlar yoktu.

Ben babamın görevi dolayısıyla ortaokul ve liseyi Amasya Anadolu Lisesi'nde okudum. Amasya'ya konsere gelmişti, kapalı spor salonuna. Büyük olaydı bizim için, düşünsenize sosyal medya diye bir şey yok, avm kavramı da yok, şimdi adım başı avmler sanatçıları bizlerle buluşturan bir çok etkinlik yapıyorlar. Doksanlarda sanatçılara ulaşmak öyle kolay değil, her ilde, ilçede büyük festivaller yapılmıyor. Anadolu'da bir şehre konsere gelmeleri olay. Unutulmaz bir konserdi. Bir kaseti aldık mı en az 2 sene sindire sindire tüm şarkıları dinlerdik, eve o zamanlar kasetler vardı.

Sonra ben radyocu olunca, üniversite için geldiğim İstanbul'da bu işi profesyonelliğe taşıyınca tanışma ve konuk etme imkanım da olmuştu. Ne yazık ki 90'lı yıllarda hayatımıza damga vurmuş isimlere 2000'li yıllarda pek de vefa göstermedi dinleyiciler. Bir çoğu çaba harcadığı halde sönük kaldılar. Ancak Harun Kolçak için en mutlu olduğum konu "Çeyrek Asır" albümüne verilen değerdi. En azından bu dünyadan göçüp gitmeden önce onu ne kadar sevdiğimizi hatırladık ve kendisine de hissettirdik.

Haberin Devamı

"Çeyrek Asır" albümü hazırlıkları bitmek üzereyken rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldı ve uzun süre yoğun bakımda kaldı. Belki bu hastalık aşamasında medya Harun Kolçak'a daha fazla ilgi gösterdi ve bir çok dinleyicinin unuttuğu isimi hatırlattı. Hastanede kendisini ziyaret etmiştim.

Güzel insan Harun Kolçak

Harun da hastaneden çıkar çıkmaz iade-i ziyaret yaparak albümün ilk canlı radyo programını bizimle yaptı. Aslında ben onu yormamak adına evine gidip bant yayın yapmak istemiştim ama kendisi özlediği radyo programını canlı yapmak istedi. İyi ki de canlı oldu, dinleyicilerimizden gelen gerek sesli gerek yazılı mesajlarla çok mutlu oldu. Normalde bir saat yaptığımız konuk programımızı 1.5 saat yaptık kendisiyle. Tekrar güzel programlar yapmak üzere sözleşmiştik ama sağlığı elvermedi. Son zamanlarda kötüye giden hastalığı 19 Temmuz akşamı Harun Kolçak'ı bizden aldı. Geriye yaptığımız programların kayıtları ve fotoğraflar kaldı. 

Haberin Devamı

Çok tutkulu bir hayvan severdi, sırf bu sebeple bile yeri doldurulamaz bir insandı. Vefatından sonra dinleyicilerden gelen mesajlarda hep ortak bir sıfat vardı "güzel insan". Ne mutlu sana Harun Kolçak, herkesin aklında ve kalbinde böyle anılacaksın. Nurlar içinde uyu...

Yazarın Tüm Yazıları