Bebekler de radyo dinler

Bebeklerimize ne dinletelim aşamasına geldiğimizde çok zorlanıyorduk, kesintisiz ve sadece onların dinleyebileceği bir radyo soruyordu bana çevremdeki bütün anneler.

Haberin Devamı

Yaz süresinde yazılarıma biraz ara vermiş oldum ama Işık doğduğundan beri geçirdiğim en zor yaz diyebilirim. Tam yaz başında uzun zamandır bizimle olan bakıcı ablamızın bırakıp gittiğini anlatmıştım daha önceki yazılarımda. Bakıcı sorunumuz hala çözülemedi. Birkaç denememiz oldu ancak başarıyla sonuçlanmadı. Bu süre içinde annem bize geçici destek veriyor, süre daralıyor umarım en kısa zamanda gönlümüze göre bir bakıcı abla buluruz.

Yazı yazamadığım geçen zaman içinde Radyo D’nin sponsor olduğu Alaçatı Surf&Sound Festivali için görevli olarak Alaçatı’ya gittim. Oğlumla ilk ve en uzun ayrılığımız oldu. Daha önce 1 geceliğine Alanya’ya gitmem gerekmişti ancak onu pek anlamamıştı. Onun dışında da hiç ayrılmamıştık. Bu sürede ve dönüşünde neler yaşadığımızı bir sonraki yazımda detaylı olarak ele almayı düşünüyorum.
Alaçatı dönüşü bir lansman sundum. Bir radyo lansmanı. 20 yıllık bir radyocu ve bir anne olarak bu organizasyonda yer almak çok keyifliydi. Basına ve annelere tanıtılan radyo; Radyo Bebek!

Haberin Devamı

Bebekler, çocuklar ve müzikle ilgili bir yazı yazmıştım. Yazılarımın bulunduğu arşivden “Ankara’nın Bağları” başlıklı yazımı okumanızı tavsiye ederim. Biz Z kuşağı anneleri olarak bebeklerimiz ana rahmine düştüğünden itibaren her konuda çok dikkatli ve bilinçliyiz. Onlarca kitap, yüzlerce makale okuyor, seminerlere katılıyoruz. Her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Müzik de hayatın bir parçası olduğu için bebeklerimize daha anne karnında dinleteceğimiz müzikleri dikkatle seçmeye özen gösteriyoruz.

Bebekler anne karnında 19. haftadan itibaren dış sesleri duymaya başlıyor. Bizler de bu zamanlardan itibaren anne karnında müzik dinletmeye de başlıyoruz. Ben de yaptım, karnıma kulaklığı koyup müzik dinlettiğim çok oldu. Neler dinleteceğim konusunda araştırmalar da yaptım ve öğrendim ki bebekler beyinlerini yormayacak ses dalgalarından hoşlanıyorlar. Bu nedenle klasik müzik onlara dinletmek için en uygun müzik türü. Özellikle Barok müzik, tekrarlayan yapısı ile bebeklerin en huzur duydukları müziktir. Aslında karnınıza kulaklık koymanıza da gerek yok, bulunduğunuz odada müzik çalıyor olması yeterli çünkü dış sesler dalgalar halinde anne karnına ulaşıyor. Bebeğinize sakin müzikler dinletmek hem onu sakinleştirir hem de beyin gelişimini destekler. Doğduktan sonra da anne karnında dinletilen müzikleri dinleyen bebeklerin kısa sürede sakinleştikleri, daha kolay uykuya daldıkları gözlemlenmiştir.

Haberin Devamı

Bebeklerimize ne dinletelim aşamasına geldiğimizde çok zorlanıyorduk, kesintisiz ve sadece onların dinleyebileceği bir radyo soruyordu bana çevremdeki bütün anneler. Artık gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir radyo var; Radyo Bebek!

Dünyaya geliş aşamasından bu yana varlığından haberdar olduğum Radyo Bebek kendi tarzında çok önemli bir boşluğu doldurdu. Web sitesi üzerinden ya da iphone, ipad, android uygulamalarından indirmek suretiyle dinleyebilir ve çocuğunuza dinletebilirsiniz.

Ben bebekken annem başucumda radyoyu sürekli açık bulundururmuş, meslek seçimimde katkısı var mıdır bilmiyorum ama o zaman fazla seçeneğimiz yoktu malumunuz sadece TRT radyoları vardı. Ancak şimdiki döneme bakarsak aslında yayın akışları ve müzik seçimleri günümüz radyolarına göre çok daha kaliteliydi. Ben radyoyla uyur ve uyanınca ağlamadan dinlemeye devam edermişim.

Haberin Devamı

Artık bebekler ve çocuklar daha şanslı, sadece onlara özel bir radyo var. Ninni, şarkı, klasik müzik ve masaldan oluşan sadece bebeklere özel içeriğiyle Türkiye’nin ilk bebek radyosu Radyo Bebek annelere gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir radyo.

Bol müzikli ve mutlu günler dileklerimle…

Yazarın Tüm Yazıları