Psikiyatriste ne zaman gitmeli?

İçinden çıkamadığımız durumlarda bir uzmandan fikir almak, aile içinde yaşanan sıkıntılara çözüm bulmaya çalışmak, evde eşimizle, iş yerinde arkadaşlarımız ile sorunlarımız olduğunda bir psikiyatristle birlikte bu konulara çözüm bulmaya çalışmamız gerekir

Haberin Devamı

"Hiç gitmemeli" diyen sesleri duyuyor gibi oluyorum. “Niye psikiyatriste gidelim ki biz çözemiyoruz da o mu çözecek?” diyenlerden “Ben deli miyim ne işim var psikiyatristte?“ diyenlere hatta ve hatta "Gidip de tanımadığım bir insana özel hayatımı ne diye açacakmışım” diyenlere kadar psikiyatriste gitmeye karşı olan insanlara psikiyatriste ne zaman gitmek gerektiğini anlatmak istiyorum bu yazımda.

Klinik durumda bir hastalık olmadığı zamanda da insanın terapi amacıyla yardım alması, içinden çıkamadığı durumlarda bir uzmandan fikir alması, aile içinde yaşanan sıkıntılara çözüm bulmak istemesi, çocukları ders çalışmadığında, notları düştüğünde, evde eşiyle, iş yerinde arkadaşları ile sorunları olduğunda bir psikiyatriste gitmesi, onunla birlikte bir takım konulara çözüm bulmaya çalışması, psikiyatriste gitmenin temel gerekçelerinden biridir.

Haberin Devamı

Psikiyatriste ne zaman gitmeli

Mutsuz olup kendisini yalnız ve umutsuz hissettiğinde, panikleri olup sokağa çıkamadığı ya da evde yalnız başına oturamadığında, korkuları nedeniyle uçağa binemediğinde, unutkanlıkları olup sabah ne yediğini unutmaya başladığında, en sevdiği arkadaşları ile kavga edip, herkesle küsmeye başladığında, sıkıntılı ve huzursuz olup yerinde oturamadığında, geceleri uyuyamayıp sabaha kadar dönüp durduğunda, insanlara karşı tahammülsüz olup herkesten sıkılmaya ve her şeyden alınmaya başladığında artık bir psikiyatriste gitmenin zamanı gelmiştir.Psikiyatriste gitmek için deli olmak gerekmediği gibi, gidip yardım almanın da utandırıcı bir yönü bulunmamaktadır.

Bütün bunları psikiyatrist olduğum için söylemiyorum ama psikiyatrik yardım almanın “Sıkıntılı zamanlarda yaşam kalitesini arttırdığına” inanıyorum. Freud'un dediği gibi “Tüm insanlar benim hastamdır” diyerek insanın herhangi bir sıkıntısında psikiyatriste başvurması gerektiğini tekrarlamak istiyorum. Kimden ve ne zaman yardım alırsak alalım ama bu sıkıntıları yaşamayalım.

Haberin Devamı

Sıkıntısız günler dileğiyle. 

Yazarın Tüm Yazıları