Kavga bitince evlilik biter mi?

Evliliğin ilk birkaç senesi kavgaların daha çok olduğu seneler. Bu senelerde kavgaların temel nedeni karşımızdaki kişiyi kendimiz gibi düşünmeye ve davranmaya zorlamamız, davranmadığı zaman sinirlenip sorun çıkarmamız.

Haberin Devamı

Kavganın, evliliğin tuzu biberi olduğuna inananlara katılmıyorum. Hatta kavga etmenin insanları birbirinden uzaklaştırdığına ve onların birbirine olan sevgisini azalttığına inanıyorum ki gözlemlerimde bu yönde olup, tartışmalar insanları birbirine yaklaştırmıyor. Hatta tam tersi birbirinden uzaklaştırıyor.

“Kayayı parçalayan son çekiç darbesi değildir “ diye bir söz var. Evlilikte de gelinen nokta o gün ortaya çıkmıyor. Her bir tartışma, her bir kavga kayaya vurulan çekiç darbesi gibi o kayayı zedeliyor. Yavaş yavaş çatlayan kaya son çekiç darbesi ile dağılıyor. Evlilikte de bunun gibi tartışmalar insanları birbirinden uzaklaştırıyor. Kavga etmenin zararı olmadığına, tam tersi insanların tartışabiliyorlarsa birbirlerine hala değer verdiklerine inanan kişilerin bana göre yanılgısı; kavganın insanları birbirinden uzaklaştırdığını görmemeleri. Yan yana gelip insanlar fikirlerini tartışabilirler ama iş kavgaya gelince birbirlerine bir şey söylemek yerine içlerine kapanıp bir şey söylememeyi tercih etmeye başlıyorlar. O zamanda giderek eşlerinden uzaklaşıyorlar.

Haberin Devamı

Kavga bitince evlilik biter mi

Evliliğin ilk birkaç senesi kavgaların daha çok olduğu seneler. Bu senelerde kavgaların temel nedeni karşımızdaki kişiyi kendimiz gibi düşünmeye ve davranmaya zorlamamız, davranmadığı zaman sinirlenip sorun çıkarmamız. “Evde bunu yapman hoşuma gitmiyor, arkadaşlarınla bu kadar yan yana gelemezsin, annen benimle böyle konuşamaz hep sen izin veriyorsun, bana hiç vakit ayırmıyorsun…” bütün bu tartışma konuları bir süre sonra artmaya ama arttıkça da çözümden uzaklaşmaya başlıyor. Kavganın kendisi, sebebinden daha önemli hale gelip eşler tüm geçmişin öfkesi ile de birbirlerine yüklenmeye başlıyorlar. Bu da sevgiyi tüketip bitiriyor.

Sonuç olarak kavga etmek yerine sakin sakin çözüm bulmaya çalışmak. Bunu yapamıyorsak bir profesyonelden yardım almak ve ortak bir konuda buluşmak evliliğin sağlıklı yürümesi için işe yarayacaktır. Bunu yapmak yerine öfke ve sinirle olaya yaklaşmak, belki öfkemizi geçirecek ama evliliği bitirecektir. Bunu hiç unutmayalım. Kavga etmezsek evlilik biter düşüncesinin gerçekçi olmadığını unutmayalım. Bana göre kavga biterse evlilik daha güzel yürür.

Yazarın Tüm Yazıları