Evinizde terapi almak ister misiniz?

Terapiste evinin konforlu ortamında ulaşmak, sorunlarını paylaşıp terapi almak, gerekiyorsa görüşme sonucunda ilaç düzeni ayarlamak isteyenler için müthiş bir tedavi yöntemi...

Haberin Devamı

Günümüzün koşuşturmalı şehir hayatında doktora gitmek her zaman kolay olmamakta, büyük şehirlerde yaşayan insanlar bu iş için nerdeyse tüm günlerini ayırmak zorunda kalmaktadırlar.

Dahiliye, cerrahi, kadın doğum gibi branşlarda bu gerekli olduğu halde psikiyatri bu konuda daha ulaşımı kolay bir branş olmaktadır. Şöyle ki son yıllarda özellikle giderek artan sayıda danışanımla uzaktan bağlantı sürdürmekteyim.

Bunların içinde yurt dışında olanları Amerika, Almanya, Rusya gibi ülkelerden skype ile dinlemekte, terapi yapmakta ve hatta gerekirse bu şekilde ilaç önermekteyim. Tabii ki ismimi duyan Amerikalılar bunu yapmıyorlar, o ülkelerde yaşayan Türk vatandaşları bir şekilde bulundukları ülkelerdeki psikiyatrik tedavilerden hoşnut kalmadığında arayıp bulup bizim “online terapi” adını verdiğimiz uygulamayı tercih edebiliyorlar. Kişinin bir ülkeden kalkıp bir başka ülkeye psikiyatriste gitmesi çok gerçekçi değilken evinde bilgisayar başında bu hizmeti alması daha pratik ve verimli olmaktadır.

Haberin Devamı

Psikiyatrik bozukluklar ayrıca gizlilik gerektiren konular da olduğundan “Psikiyatriste gidersem afişe olurum” kaygısı da sanatçı ve politikacıları böyle bir terapiye yönlendirmekte, bu durumda kimse gördü-görmedi kaygısı olmadan tedavi sürebilmektedir.

Eskisi kadar kalmasada “Ben deli miyim? düşüncesi öğrencileri de etkilediği için psikiyatriste gitmek istemeyenler için kimi zaman  “evden terapi” uygulaması onlar için de pratik bir çözüm olmaktadır.

Evden terapinin bir başka avantajı yazının başında da bahsettiğim şehir hayatının artan trafik ve azalan ulaşım kolaylığında kişinin evinden ya da iş yerinden bağlanıp psikiyatriste daha kolay ulaşabilmesidir. Böylelikle terapiste evinin konforlu ortamında ulaşmakta, sorunlarını paylaşıp terapi almakta, gerekiyorsa görüşme sonucunda ilaç düzeni ayarlanmakta ve bu durum sonraki zamanlarda kontrol görüşmeleri ile de sürdürülerek “Vakit yokluğundan tedaviyi sürdüremedim” bahanesini de ortadan kaldırmaktadır. 

Psikiyatrist yönünden de bu terapi faydalı olmakta, o da danışanlarının gecikti-gecikmedi, yurt dışından geldi-gelemedi kaygılarından uzak olarak tedavi sürecini daha rahat planlayabilmektedir. Ben kendi pratiğimde bunun giderek artması ile danışanların da aynı kolaylığı algıladığını ve tercih ettiğini görüyorum. Teknolojiden yararlanmakta fayda var.

Yazarın Tüm Yazıları