Erkekler her zaman sekse hazır mı?

Cinsel soğukluk problemini sadece kadınlar yaşamıyor.

Haberin Devamı

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de erkek cinselliği konusunda genel bir yargı vardır: “Erkekler her daim sekse hazırdır.” Peki, erkekler gerçekten her daim seks için hazır hissederler mi kendilerini? Ya da hiç mi isteksiz oldukları an yoktur? Uzmanımız Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, erkeklerdeki cinsel isteksizlik problemini tüm yönleriyle ele alıyor.

Erkekler de cinsel isteksizlik yaşar

Tıpkı kadınların cinsel anlamda istekli olmadıkları halde çeşitli nedenlerden dolayı istekli davranmaları gibi erkekler de istekli olmadığı halde her zaman istekliymiş gibi davranabilmektedir. Bunun nedenlerine baktığımız zaman karşımıza çıkan ilk neden erkeklerin isteksiz davranırlarsa toplumsal normların kabul ettiği mitlere aykırı davranmak istememeleri ve beklentileri tam anlamıyla karşılama ihtiyaçlarıdır.

Erkek kadın istediği zaman mutlaka sekse hazır mı olmalı?

Toplumsal mitlere göre erkek her zaman istekli ve hazır olmalıdır. Hele hele bir kadının istediği her zaman mutlaka bu yaşanmalıdır. Bunu yaşamak istemediği, kendini cinselliğe hazır hissetmediği halde bile erkekler isteksizliklerini belli etmek istememekte ve istekli davranabilmektedir.

Cinsel isteksizlik yaşayan erkek aldatılma ve terk edilme korkusu yaşıyor

İstekli olmadıkları halde istekli davranmalarının bir başka nedeni kendileri istekli davranmazlarsa eş ya da partnerlerinin istekli davranan bir başka erkeğe gideceği ve kendisini terk etmese bile aldatacağı korkusudur.

İsteksiz olan erkek bu korku ile başa çıkmak için istekli davranmakta, hiçbir şey yapamıyorsa bile eşi ya da partneri istediği zaman isteksizliğini belli etmek istememektedir.

Erkeklerde cinsel istek daha mekanik boyutlarda olduğu için isteksizliğini belli etmesi mümkün değildir. Otomatik olarak istekli görünebilmekte bu da duygusal olarak hazır olmadığı bir cinselliği mekanik olarak hazır hissettiğini göstermesine ve giderek her zaman her yerde cinselliğe hazır bir erkek görünümü vermesine neden olmaktadır.

Yaşadığı kaygılar, erkeği her zaman sekse hazırmış gibi davranmaya itiyor

Eş ya da partnerinin cinsel yaklaşımlarına hayır demenin bir süre sonra onun yaklaşmayacağı ve kendi istediği zaman cinselliğin yaşanmayacağı kaygısı da erkeğin her zaman istekli görünümü vermesine neden olmaktadır.

Sonuç olarak erkekler cinselliğe mekanik olarak her zaman, duygusal olarak ise yakın hissettiklerinde ve arzuladıklarında istekli olmakta bunun dışında istekli davranmaktadırlar.

Eşler bu sorunu birlikte çözmeli

Düzenli bir birliktelikte cinsel soğukluk problemleri, eşler arasındaki ilişkiyi bir müddet sonra zedelemeye başlar.  Hatta be nedenle bir çok evliliğin noktalandığı bilinmektedir. Bu yüzden eşler bu sorunu birlikte çözmeye ve ilişkilerini canlandırmaya gayret göstermeliler. Eş ile birlikte profesyonel bir yardım almak  bu sorunun çözümünde en uygun yöntem olacaktır. 

Yazarın Tüm Yazıları