Başarılı insanların alışkanlıkları

Başarılı insanların yaşantılarına baktığımızda en büyük özelliklerinin hedefe kitlenmek ve yılmadan bu hedef doğrultusunda yürümeleri olduğunu görüyoruz.

Haberin Devamı

Başarılı insanların yaşantılarına baktığımızda en büyük özelliklerinin hedefe kitlenmek ve yılmadan bu hedef doğrultusunda yürümeleri olduğunu görüyoruz. Yaşantılarını incelediğimizde hayatları sürekli başarı dolu olmasa da, başarısızlıklar onları yıldırmamakta, başarısızlıklarının nedenlerini araştırıp hataları düzelterek tekrar yola koyulmakta ve asla vazgeçmemektedirler. Bunu en basit anlamda bir araba yolcuğuluğu olarak tanımlarsak bir çok insan araba yolda bozulduğu zaman inip başka araba ile devam ederken onlar arabayı tamir edip çalışmayan kısımlarını düzelterek hedefe doğru daha güçlü gitmektedirler.

Boyner yayınlarından çok güzel bir kitap okudum. "Parlak fikirler nasıl doğar?" Parlak fikirler aslında kendi başına doğmuyor. Bizler bir konu da araştırmalar yapıyorsak önce bir bilgi birikimimiz oluyor daha sonra bu birikimin üzerine yeni bilgiler koyarak hareket alanımızı büyütüyoruz. Bu alanda çalıştığımızda artık bilgilere bu gözle bakıyoruz ve giderek gelişen bilgi havuzumuza yeni eklenen bilgiler kurduğumuz bağlantılarla daha da güçlenerek büyüyor ve yeni bilgiler için kaynak teşkil ediyor.

Haberin Devamı

Başarılı insanların alışkanlıkları

Bunun anlamı doymak bilmeyen bir çalışma arzusuna sahip olan insanların diğer insanlara göre belli bir konu üzerinde daha fazla yoğunlaşmasının onların yöneldikleri alanda daha başarılı olmalarını sağlaması.

Başarılı insanların bir diğer özelliği başka insanların fikirlerini alıp, beyin süzgecinden geçirip işine yarayanları kullanmaları. Bu konu ile ilgili çok sevdiğim bir söz vardır. “Akıllı insan başkalarının aklından faydalanan insandır“. Biz de akıllı insanların fikirlerinden faydalanıyorsak, her şeye itiraz etmeyip anlamaya çalışıyorsak o zaman bu bize başarılı fikirler olarak geri dönecektir.

Başarılı insanların bir diğer özelliği de hayata meraklı gözlerle bakmaları, görünenin arkasında görünmeyeni görmeye çalışmalarıdır. Bu özellik onları yeni alanlara götürmekte ve eldeki verilerden başka veriler çıkarmalarını sağlamaktadır. Bilim dünyası başka alanlardaki keşifleri kendi alanlarına taşıyan insanlarla doludur. Aynı durum tıp dünyasında da çok daha büyük oranda yaşanmaktadır. Örneğin kalp ilacı olarak denenen bir ilacın deneklerde ereksiyon sağlamasından ve sürdürmesinden yararlanarak ereksiyon ilacı olarak piyasaya sürülebilmesi gibi. Aynı şekilde bir başka buluşta, ilk başta eczacı pemberton tarafından baş ağrısına iyi gelecek bir ilaç olarak tasarlanan coca cola'nın dünyanın en çok tüketilen içeceklerinden birisi haline gelmesi sürecidir.

Bütün bunlar başarılı insanların alışkanlıklarının çok az bir kısmıdır, ileriki günlerde başarılı insanların diğer alışkanlıklarını da ele alacağım.  

Yazarın Tüm Yazıları