Pirinç maskesi nasıl yapılır?

Eğer siz de“cildim çok matlaştı” diyorsanız bu yazı sizler için. Bu hafta, matlaşan, rengini kaybeden, renk düzensizliği görülen cilt için önerdiğim pirinç maskesini anlatacağız.

Haberin Devamı

JAPONLARIN PORSELEN GİBİ CİLDİNİN SIRRI BU MAKSEDE SAKLI

Aslında bu, Japonların güzellik sırlarından da bir tanesi. Japonların porselen gibi parlak ve beyaz cildini hepimiz beğeniyoruz. Ben de sizlere Japonların bu güzellik sırrını anlatacağım.

Öncelikle şu sorunun yanıtı vererek başlayalım. Pirinç maskesini neden yapıyoruz? Özellikle “cildim çok matlaştı, rengini kaybetti, renk düzensizliği yaşıyorum, güneşten çok fazla lekelerim oluşmaya başladı” diyenler için en etkili sonuç için yapıyoruz pirinç maskesini.

PEKİ, PİRİNCİN ETKİSİNİ NASIL GÖRÜRÜZ, PİRİNÇ CİLDİMİZDE NASIL BİR ETKİ YAPIYOR?

Cildimizde renk pigmentleri dediğimiz yoğun çalışan pigmentleri baskılıyor, haftadan haftaya cildimizde açılmalar gözlemlemeye başlıyoruz.

GÜNEŞ KREMİNİZİ İHMAL ETMEYİN

Ancak bu noktada şunu belirteyim ki, güneş lekelerinden ya da cildin matlaşmasından ne yazık ki sadece pirinç maskesiyle kurtulamayacağımızı bilmemiz gerekiyor. Özellikle maske uyguladıktan sonra lekeleri baskılamak amaçlı bir krem kullanmamız, cildimizi güneşten korumamız gerekiyor. Mutlaka, uygun faktörlü güneş koruyucu kremimizi kullanmaya devam etmeliyiz.

Gelelim maskenin nasıl hazırlandığına. Japonların küçük ama etkili sırrı olan bu maskemiz aslında hepimizin evinde bulunan malzemeler ile hazırlanıyor. Sadece, ben pirinç tercih ederken, pirincimin organik olmasına dikkat ediyorum.

PİRİNÇ MASKESİ İÇİN HANGİ MALZEMELER GEREKİYOR?

İlk gerekli malzeme süt. Güzellik merkezlerinde ve kliniklerde peelingler yerine geçen bir üründür. Süt dışında hem antiseptik, cildimizdeki bakterileri uzaklaştıran cildimize daha yoğun nem veren bir ürün olan balı kullanacağız. Biraz önce de ifade ettiğim gibi mutlaka ürünlerimizin organik olmasına dikkat edelim. 

PİRİNÇ MASKESİ NASIL HAZIRLANIR?

  • Öncelikle pirincimizi haşlayacağız,ardından da maskemizi hazırlamaya geçeceğiz.
  • Üç yemek kaşığı pirincimizi haşladıktan sonra, özünü çıkarmamız gerekiyor. Çünkü pirincin kendisini kullanmayacağız.
  • Pirincimizin özünü çıkarttıktan sonra bir yemek kaşığı kadar bal ekliyoruz.
  • Karışımımıza bir tatlı kaşığı da sütümüzü ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. İşte, beklediğimiz maskemiz hazır.

GÖZ ÇEVRESİNE DE UYGULAMAK MÜMKÜN

Kısa bir süre içinde hazırladığımız maskemizi bir fırça yardımıyla cildimize uyguluyoruz.

Şu noktada küçük bir ipucunu vermek istiyorum. Diğer maskeleri hazırlarken özellikle göz çevresine uygulamamamız gerektiğini ifade ediyoruz. Ama eğer renk koyuluğu mevcut ise göz çevresine de içiniz rahat bir şekilde uygulayabilirsiniz.

SADECE 20 DAKİKA BEKLİYORUZ

Hatta maskemizi yüz bölgemize uygularken boyun bölgemizi de ihmal etmememiz gerekiyor. Özellikle boyun bölgesinde sarkma problemi yaşayanlar için çok faydalı. Bu maske aynı zamanda bir lifting etkisi de yaratıyor. Maskemizi uyguladıktan sonra yaklaşık yirmi dakika bekliyoruz.

MUTLAKA TEMİZ BİR CİLDE UYGULAYIN

Cildimizin temiz olması bu maske için son derece önemli. Özellikle cildinizde ölü doku toplandıysa ve pul pul dökülme varsa maskeyi uygulamadan önce bir peeling uygulanırsa, emilimi çok daha hızlı olur ve maskenin etkinliği artar. Ben bu maskeyi lekeli bir cilt için haftada 3 kez uygulanmasını öneriyorum.

Yaklaşık 20 dakikalık beklemenin ardından cildimizi su ile iyice temizliyoruz. Ardından da mutlaka bir leke açıcı krem kullanmanızı tavsiye ederim.

BU MASKENİN CİLDE ZARARI VAR MI?

Bu maskeyi özellikle cildinde aydınlanma isteyenler, leke problemi yaşayanlar, yirmi yaş üstünde daha sıkı olayım, gözeneklerim küçülsün ama cildim daha parlak görünsün diyen her yaş grubu rahatlıkla uygulayabilir. Cilde herhangi bir zararı olmayan maskede alerjik reaksiyon görmezsiniz. Eğer amacımız cildi parlatmak, lekeleri açmaksa haftada 3 kez rahatlıkla yapabilirsiniz. Ama genel cildin bakımı için istiyorsak, sadece gerginleşsin, ertesi gün cildim daha iyi görünsün istiyorsak normal bir maske olarak haftada bir kez uygulamak yeterli olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları