Paylaş
Yağı azaltılmış protein ve karbonhidrat içeren besinleri tercih edin. Tavuk göğüs eti, hindi göğüs eti, az yağlı yoğurt ve az yağlı peynir gibi. Öğün düzeninizi korumak ve sağlıklı beslenmek için güne mutlaka kahvaltı öğününü ile başlayın.
Her gün mutlaka 1 su bardağı az yağlı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı keten tohumu tüketmeye çalışın. Yemeklerinizi pişirirken fazla yağ ilave etmeyin. Margarin ve hayvansal yağ kullanmayın.
Kahveyi günde 1–2 fincanla sınırlandırın. Kahve tüketiminde özellikle kafeinsiz olan kahveleri tüketin. Kahve ile birlikte süt kreması tüketmek yerine az yağlı süt çeşitlerini tercih edin.
Düzenli ve sağlıklı beslenmek için ara öğün yapmaya çalışın. 3–4 saatten daha fazla aç kalmayın. Haftada 2–3 defa 150–200 gram ızgara, fırın veya buharda pişirilmiş balık tüketmeye çalışın.
Basit şeker içeren besinleri cilt dokusundaki kolajen liflerin esnekliğini kaybetmesine yol açacağı için tüketmeyin. Kek, çikolata, şeker, lokum gibi.
Koyu yeşil yapraklı sebzeler,
Kırmızı renkli meyveler,
Az yağlı hayvansal besinler (hindi eti, balık)
E ve C vitamini içeren sebze, meyve ve yağlı tohumlar (kivi, sivri biber, fındık)
Taze sıkılmış kırmızı greyfurt suyu, domates suyu,
Lif ( posa) içeriği yüksek sebzeler (ıspanak, lahana, karnabahar)
Yağlı tohumlar ( çörek otu, ceviz, keten tohumu)
Paylaş