Öznur Simav
Öznur Simav
Öznur Simav

Kavram Kargaşasına Son!

Dikkat edin, çocuklarınız sizleri model alarak büyüyor!

Haberin Devamı

Çocuklarımız her şeyin en iyisine, en güzeline layık. Onlar için hayatımızın neşesi, geleceğimizin beklentisi, umudumuz diyebiliriz. Biz yetişkinler, onlar için yapabildiklerimizi yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Sadece bazı kavramlar çocuklara yanlış benimsetiliyor.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Öznur Simav, çocukların çevreden gördükleri kişileri model aldıklarına dikkat çekiyor ve şu sözlerle devam ediyor: 

"Çocuklar çevresinden gördükleri kişileri model alıyorlar. Bu sebeple hem hareketlerimize hem de çocuğumuzla olan iletişimimize çok dikkat etmemiz gerekiyor. Anneler, babalar artık çocuklarını “yavrum, canım” diye sevip, yanağından öpmüyor. “Aşkım” diyerek dudağından öpüyor!

Ailelerin ve çevrenin bakış açısı bu durumu körüklüyor. Pek çok anaokulunda bile çocuklara artık “aşkım” diye hitap ediliyor. Bu durum çocukların saf arkadaşlık duygularını da olumsuz yönde etkiliyor. Toplumda bir kavram kargaşası yaşanıyor. Özel konular kalmadı, herkes her çeşit filmi çocuğu ile birlikte izliyor.

Haberin Devamı

Artık, bilinçli olunmalı... Çocukları erken uyaran, yaşına uygun olmayan iletişimden herkes kaçınmalı. Çocuklar, yetişkinlerin küçültülmüş modelleri değildir, bunu asla unutmayın..."