Özge Yüksel
Özge Yüksel
Özge Yüksel

LPG yöntemi kilo verdirir mi?

Bölgesel yağlardan bu şekilde kurtulmak mümkün ama...

Haberin Devamı

Selülit, yağ, sarkıklık, gevşeklik, ödem gibi en temel vücut problemlerinin giderilmesinde kişiye özel çalışılmasını sağlar. LPG; halk arasında “selülit masajı”, “vakum yöntemiyle zayıflama”, “bölgesel zayıflama cihazı” adıyla da bilinir.

VÜCUT YAĞ DAĞILIMINDAKİ FARKLILIKLAR

Vücudumuz büyük ölçüde su, kemik-kas ve yağ dokusundan meydana gelir. Bireylerin genetik faktörlerine göre bu durum her bedende farklılık gösterir. Söz konusu bu oluşumu sağlayan dokuların dağılımı insan bedenini farklılaştıran başlıca nedendir. Aynı kilo ve boydaki iki bireyi karşılaştırdığımızda, vücut yağ dağılımı birbirinden farklı olabilir. Vücut yağ dağılımındaki bu farklılık bölgesel yağlanmaya sebep olur.

Kadınlarda daha çok karın-bel- kalça çevresinde “lokalize armut tip” veya “gynoid tip” olarak adlandırılan yağlanma meydana gelir. Erkeklerde ise “elma tip” veya “android tip” yağlanma hakimdir.

Haberin Devamı

LPG yöntemi kilo verdirir mi

LPG İLE KİLO VERMEK MÜMKÜN MÜ?

LPG yöntemi ile bölgesel yağlardan kurtulmak mümkün olabilir. Fakat tek başına bu yöntem fayda sağlamaz. Yöntemin yanında diyet ve fiziksel aktivite ile kalıcı olarak zayıflamak mümkün olabilir. Sadece LPG yöntemi ile bölgesel olarak zayıflayıp diyet ve fiziksel aktive ile yaşam tarzını değiştirmeden verilen kilolar tekrar geri alınabilir. Üstelik uzun süreli etkisi kanıtlanmamış bu yöntemin geri dönüşleri hala bilinmemektedir. Bu tarz yöntemlerden mucize beklemek yerine yaşam tarzını değiştirerek kilo vermek daha sağlıklıdır.

Diyetisyen Özge Yüksel