Özer Akıncı
Özer Akıncı
Özer Akıncı

Hollywood gülüşüne sahip olmak ister misiniz?

Sadece birkaç adımda kusursuz bir gülüş elde edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kişiler, konuşurken ve özellikle güldükleri zaman Hollywood starları gibi beyaz ve estetik dişlere sahip olmak istiyorlar. Estetikten kasıt; çürüklerden, renklenmiş ve kırık dolgulardan, arası ayrık ve eksik dişlerden, kanamalı ve şiş diş etlerinden arınmış, beyaz ve yüzle orantılı dişler ile dudak ve dişlerle orantılı pembe diş etlerine sahip olma durumudur. Kısacası Hollywood gülüşü kusursuz gülüştür.

Kusursuz gülüşe hangi yöntemlerle sahip olabilirsiniz?

  • Laminate porselenler: Öncelikle dişlerinizin laminate porselen uygulamasına uygun olup olmadığına bakılır. Çarpık dişlere sahip ya da alt çenesi aşırı önde veya alt ve üst dişleri aynı hizada kapanan ve diş gıcırdatma alışkanlığı olan bireyler bu işlem için uygun adaylar değildir. Böyle hastalara önce diş teli takılması ve gerekliyse çene ameliyatı ile kapanışlarının düzeltilmesi önerilir. Daha sonra gerek duyulursa laminate porselen kaplama yapılabilir ya da dişlerin formu ve sağlığında bir problem yoksa sadece bleaching ile daha beyaz dişlere kavuşulabilir. Laminate porselene karar verildikten sonra dişlerin ön yüzeyinden çok az bir aşındırma yapılarak yer hazırlığı yapılır. Laboratuvar ortamında hazırlanan porselen yaprakçıklar bu hazırlanan yerlere yapıştırılır ve beyaz ve estetik dişlere kavuşulur.
  • Zirkonyum porselenler: Laminate porselenlerle düzeltilmesi daha zor olan, ön yüzeyde geniş dolgulara, kırıklara, yapısı bozuk veya eksilmiş dişlere sahip bireyler için zirkonyum porselen kaplamalar uygundur. Zirkonyum yapısı itibariyle doğal dişe benzer özellikler gösteren bir maddedir. Işık geçirgendir, diş etlerini boyamaz, alerjik değildir. Zirkonum porselen kaplamalar ile doğal dişe en yakın, beyaz ve estetik dişlere kavuşmak mümkündür.
  • Emax kaplamalar: Günümüzde yeni tercih edilmeye başlanan bir restorasyon çeşididir. Laminate ve zirkonyum porselen kaplamalar gibi doku uyumlu, estetik ve doğal görünümlü dişlere sahip olmak emax kaplamlarla mümkündür.
  • Pembe estetik: Diş etleri de estetik bir gülüşün vazgeçilmez üyesidir. Kanamalı, şiş, kırmızı, çekilmiş diş etleri estetiği bozan faktörlerdir. Önce diş etleri tedavi edilmelidir. Diş eti çekilmeleri, diş eti operasyonu ile düzeltilebilir. Gül pembesi renginde simetrik diş etlerine sahip olmak gülüş estetiği için önemlidir. Bazı bireyler güldükleri zaman diş etleri normalden daha fazla görünür. Buna ‘gummysmile’ durumu diyoruz. Bu durumda diş eti ve ilerlemiş durumlarda çene kemiği operasyonlarıyla düzeltilebiliyor. Diş eti mesafesi tedavi edildikten sonra kaplamalara geçilmesi ile daha estetik ve beyaz gülüşlere sahip olmak mümkün.
  • Diş beyazlatma (Bleaching): Dişlerde form bozukluğu, büyük dolgular, aralıklar, kapanış bozuklukları, diş eti hastalıkları yoksa ve dişlerin konturları düzgün ama sadece renkleri koyu ise sadece beyazlatma ile dişler olduğundan 5-6 ton daha beyaz renklere kavuşabilir. Bunu diş hekiminiz ofiste 1-1,5 saat gibi kısa bir sürede yapabileceği gibi yine diş hekiminizin vereceği bir aparatı günde 2-3 saat takarak evde kendiniz de yapabilirsiniz.

Kaç günde Hollywood gülüşüne sahip olunabilir?

Varsa önce diş eti problemleriniz tedavi edilmelidir. Diş eksiklikleriniz varsa bu boşluklara implantlar yapılır ve iyileşme süreci beklenir. Laminate porselenlerle, kaplanacak diş sayısına göre 5 ila 10 gün arasında, zirkonyum porselenler ve emax kaplamalarla da yine kaplanacak diş sayısına göre 1 hafta ile 2 hafta arasında kusursuz Hollywood gülüşüne sahip olmak mümkündür.

Haberin Devamı

Hollywood gülüşünü korumak için nasıl bir bakım uygulanmalıdır?

Her zaman yapılması gerektiği gibi dişlerinizi günde iki kez fırçalamalı, günlük ağız çalkalama suyunuzu kullanmalı, diş ipi kullanmalı ve 6 ayda bir diş hekiminize görünerek ağız sağlığınızı ve kaplamalarınızı kontrol ettirmelisiniz. Bunun dışında laminate kaplamlarınıza ayrıca dikkat etmeniz gerekir. Diş dokusundan daha zayıf olan laminatelerinizi korumanız için onları kırabilecek aktivitelerden ve alışkanlıklardan kaçınmanız gerekmektedir.

Hollywood gülüşünüz kaç yıl sürer?

Hollywood gülüşü için dişlere yapılan laminate, zirkonyum porselen veya emax olarak adlandırılan porselen kaplamaların ağızda ortalama kalma ömrü 10 yıldır. Bu süre dişlerinizi düzenli fırçalamak, porselenlerinize dikkat etmek ve diş hekimi kontrollerinizi aksatmamak kaydıyla uzayabilmektedir.